Opskrifter på konfekt og kræs

Kategori: Appetitten

Opskrifter på konfekt og kræs 

Julen er chokoladens højtid, og allerede tilbage i 1400-tallet kunne den bedre stillede del af befolkningen købe konfekt som fyldte chokolader, marcipan og kandiseret frugt på apoteket. I dag kan vi heldigvis alle nyde julens små himmelske mundfulde, og mange familier har særlige traditioner omkring tilberedning af julekonfekten. Men måske trænger udvalget af konfektopskrifter til lidt sød fornyelse? Her bringer vi et par skønne opskrifter på den mest delikate konfekt, som måske endda kan gå hen og blive en del af jeres konfekttradition.

Delikate dadelkugler

Ingredienser

  • 200 g dadler uden sten
  • 200 g mandelmel
  • Saften af en ½ appelsin
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 2 spsk kakaopulver
  • ¼ tsk fint salt
  • 200 g smeltet mørk chokolade

Opskrift

  • Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i foodprocessor eller blender
  • Tril massen i ensartede kugler 
  • Overtræk dadelkuglerne med chokolade, sæt dem til tørre på et stykke bagepapir og dekorer eventuelt de fine kugler med revet appelsinskal

Peanutfudge

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)
  • 120 g smør
  • 175 g rørsukker
  • 130 g saltede peanuts
  • 200 gram smeltet lys chokolade

Opskrift 

  • Under omrøring smeltes smør og rørsukker over svag varme i en gryde med den kondenserede mælk
  • Fortsæt med at røre i ca. 10 minutter til massen har fået en gylden farve
  • Tilføj peanuts og hæld derefter massen i en firkantet form foret med bagepapir
  • Lad massen køle af og stil den derefter i køleskabet nogle timer til den er massiv nok til at kunne skæres ud i små mundrette firkanter
  • Overtræk de små fudge firkanter med lys chokolade
Appetitten
Finschmecker forårs buffet 

Menuen har sikre forårstegn i råvarerne som f.eks stenbiderrogn, grønne asparges, spinat, lam, rabarber...

Læs mere
Appetitten
Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Læs mere
Appetitten
Hveder 

9 forskellige opskrifter på hveder. For en tradition må godt fornyes en smule bare en gang imellem ...

Læs mere
Appetitten
Indisk krydret lammeragout  

Spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi ...

Læs mere
Appetitten
Den gyldne farvepalet 

Her får du en stribe krydrede, varme og gyldne opskrifter, der netop matcher efterårets råvarer, farver og stemning ...

Læs mere
Appetitten
Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

Læs mere
Appetitten
Smørrebrød er det nye sort 

Glem sushi, raw food og tapas. Det klassiske, danske smørrebrød er tilbage i gadebilledet i moderne indpakning og er på vej til at blive hippere end nogensinde ...

Læs mere
Appetitten
Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Læs mere
Appetitten
Server i glas 

Drikkeglas er ikke blot til at drikke af. Her får du en række forslag til anretninger i glas...

Læs mere
Appetitten
Erstat gamle vaner med nye 

Nu da sommeren og bikinisæsonen nærmer sig kan man føle sig ekstra motiveret til at få lagt de usunde og dårlige vaner bag sig..

Og det behøver hverken være kedeligt eller pinefuldt – tværtimod..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^