Opskrifter med ribs

Lav din egen ribsmarmelade med denne enkle opskrift. Brug friske ribs og få en skøn smag, der passer perfekt til både søde og salte retter. Marmeladen er nem at lave og kan nydes året rundt.

Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde. Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som rysteribs med sukker, sammen med søde kager og is, eller sammen med anden frugt som pærer, blommer, hindbær og ananas.

De små bær egner sig også til saft, som ikke mindst smager glimrende i vinaigrette og salater. Endelig er ribs også herlige i marmelade eller som ribsgele. Her er det dog en god idé at vælge bær, der ikke er helt modne, da de har et højere indhold af pektin.

Ribsmarmelade

Du skal bruge

  • 4 glas, som samlet kan rumme 1 l. marmelade
  • Flydende Atamon
  • Rengør sylteredskaberne omhyggeligt. Glas og låg vaskes grundigt, skoldes og skylles med Atamon. (2 tsk. flydende Atamon pr. 1 dl. varmt vand)

Ingredienser

  • 1 kg ribs
  • 1 dl. vand
  • 700 g. sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. Rød Melatin 

Sådan gør du

  1. Skyl og rib ribs
  2. Kom vand og sukker i en gryde.
  3. Brug en stor syltegryde, hvor der er god plads til bærrene, så kogningen kan gå hurtigt og effektivt.
  4. Vand og sukker opvarmes langsomt, så sukkeret smelter.
  5. Bærrene og citronsaften tilføjes.Når alle krystaller er opløst, skal bærrene simre i 5 minutter.Rød Melatin og sukker blandes og røres i bærrene, som koges i 2 minutter.
  6. Marmeladen fjernes fra varmen og hældes på Atamonskyllede glas.
  7. Luk glassene til med det samme og køl dem hurtigt ned ved at placere dem i vask eller balje med koldt vand.
  8. Sæt ribsmarmeladen i køleskabet, når glassene er kølet ned.

 

Årstidens råvarer
Hokkaido-græskar: Smagfulde retter og masser af næring 

Hokkaido-græskar er ikke kun et smukt efterårssymbol – det er en ægte smagsperle fra Japan, som vil forvandle dine retter med sin delikate, sødlige smag og silkebløde tekstur. Dens fasthed og gyldne farve gør den perfekt til både søde og salte retter, hvilket betyder, at Hokkaido er din nye bedste…

Læs mere
Hjemmelavet hyldebærsirup - Sund og smagfuld
Opskrifter & råvarer
Lav din egen hyldebærsirup - en naturlig kilde til smag og godt helbred 

Hyldebærsirup er med sin fine syrlig-søde smag en sand delikatesse. Denne mørke, fyldige sirup har en rig og intens smag, der er skøn i teen, i desserter og bagværk, men også som glace, i saucer og dressinger.

Derudover har hyldebær også nogle dokumenterede sundhedsmæssige egenskaber og et…

Læs mere
Hyldebærsaft – lav din egen hjemmelavede saft fyldt med vitaminer og smag.
Opskrifter & råvarer
Hyldebærsaft: Sensommer på flaske 

Hylden vokser vildt i skovbryn, hegn og haver, og det er netop nu, de smukke, sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil nyde hjemmelavet hyldebærsaft på de lange vinteraftener. De mørke bær kan koges til en skøn, mørkerød saft, der smager vidunderligt og er fyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Hyldebærsaft: Kog bærrene for at undgå kvalme og diarré
Forbrugernyt
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme er nogle af de symptomer, man risikerer at opleve, hvis man spiser de saftige hyldebær rå. Selvom hyldebær er en delikatesse, når de er korrekt tilberedt, kan de være sundhedsskadelige i rå tilstand.

Læs mere
Gode råd til svampejagt og tilberedning af vilde svampe
Årstidens råvarer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen 

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Spiselige svampe og bær – undgå deres farlige dobbeltgængere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Selvpluk Jylland, Fyn og Sjælland
Årstidens råvarer
Selvpluk: Find vej til gode æbleplantager 

Nu bugner æbletræerne af plukkeklare æblesorter som Discovery, Guldborg og Gråsten, og selvom man ikke har et æbletræ i haven, så er der stadig gode muligheder for at smage nyplukkede æbler.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Miljø
Stop Spild af Mad: Har du æbler tilovers? 

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at…

Læs mere
Æblekage med kanel
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage 

Sensommeren er den perfekte tid til at bruge sæsonens frugt i bagværk, og der er næsten ikke noget bedre end en klassisk, hjemmelavet æblekage, der kombinerer de syrlige æbler med sødme og varme krydderier som kanel. Vores yndlings opskrift er Tanternes æblekage, en hyldest til de enkle, men lækre…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^