Rivièra Maison bakke
Heathcote & Ivory Morris & Co.
Care by Me
Hübsch - Se den nye kollektion
Honning- & jordbærdag 2019
Redaktionen

Der findes næppe to danske fødevarer, der er så tæt forbundne med dansk solskin og sommer som jordbær og honning. Og når de to serveres sammen, har man en absolut himmelsk mundfuld.
Lørdag den 22. juni bliver der rig lejlighed til at dyppe solmodne jordbær i nyslynget honning, for her fejrer biavlere og jordbæravlere årets 'Honning- & jordbærdag 2019', og inviterer flere steder i landet på delikate smagsprøver.

På Danmarks Biavlerforenings hjemmeside, finder du en samlet oversigt over arrangementer i forbindelse med Honning- & jordbærdag 2019

Smagen af dansk sommer

Skulle du ikke have mulighed for at deltage, så opfordrer Danmarks Biavlerforening til, at man lægger vejen forbi en lokal biavler. Nyslået honning er nemlig en ganske særlig delikatesse, som tilføjer smag og duft til brød, kager og desserter såvel som marinader og dressinger. Med sin fine aroma, er honning også en oplagt erstatning for sukker i fx yoghurt, smoothie, te og kaffe. 

Forårets honning, har bierne især hentet på de smukke, gule rapsmarker, hvilket giver nyslynget forårshonning en særlig fin og harmoniske smag, der passer perfekt til de, nye røde jordbær. Senere på sommeren bliver honningen kraftigere i smagen, fordi bierne henter nektar fra blomster i blandt andet haver, skove og hegn. 

Jordbær, honning og lune croissanter

Prøv solmodne danske jordbær og nyslået honning med hjemmebagte lune og luftige croissanter. Uhmmmm!

Sommer
Kom nemt i gang med at sylte - 8 suveræne syltebøger

Det er ganske tilfredsstillende at sylte lidt af havens høst, så man har skønne, hjemmelavede marmelader, pickles og surt, når sommeren går på held.

Otte bøger, skrevet af nogle af Danmarks mest rutinerede og engagerede madskribenter, viser hvordan du nemt kommer i gang. Bøgerne anviser, trin for...

Læs mere
Sensommer
Hjemmelavet mysli

Start dagen med en yoghurt og en hjemmelavet mysli med de gryn, nødder og kerner, du holder allermest af. Tilføj frisk eller tørret frugt samt evt. honning, og du har et velsmagende måltid, der giver god energi til krop og hjerne, maven noget at arbejde med.

Læs mere
Årstidens råvarer
Find et brombærkrat

Her i sensommeren kan du plukke vilde brombær. I lysninger i skoven, i skovbryn og hegn, er der gode muligheder for at finde brombærbuske. Og har du først fundet én busk, så er der som regel ikke langt til den næste, for ligesom vilde hindbær breder brombær sig til store krat. En sand...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydret ribsgelé

Ribs er fantastiske, både som gelé og i syltetøj. Her anviser Dansukker, hvordan du selv fremstiller en krydret ribsgelé, som er dejligt tilbehør til både kød og fjerkræ.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomattid - Opskrifter

Det er her i august, at tomaterne smager allerbedst. Så det er bare om at nyde den duftende, dejlige grøntsag i rigelige mængder og lade dem indgå i så mange kulinariske sammenhænge, som muligt.

Læs mere
Sommer
Opskrift: Minns rabarberkage

Man behøver ikke have opholdt sig længe i Sverige, før man støder på ordet ’fika’. I mit tilfælde blev jeg bekendt med begrebet, da genboen til det hus, hvor jeg ferierede, kiggede forbi og spurgte: ”Är det inte dags att fika?” Mens jeg vred min hjerne for at gætte, hvad hun spurgte om, kom hun mig...

Læs mere
Sommer
Spis dine haveblomster - rose, lavendel & pelargonier

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Hvorfor smager danske jordbær bedre?

Du ved det godt. Uanset om du foretrækker dem med sukker, mælk og fløde eller helt naturligt som de er, smager danske jordbær bare bedre end dem, der kommer fra udlandet. Men ved du også hvorfor? Forklaringen er, ifølge Dansk Gartneri, enkel og handler om sort, friskhed og modenhed.

Læs mere
Sommer
Jordbærtid!

Så er der masser af fuldmodne danske frilandsjordbær i butikkerne, og her får du tips til, hvordan du får mest ud af bordbærbakken, og hvordan du opbevarer dem.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson

Sæsonen for friske ærter, er ikke lang, så det gælder om at spise løs i juli, hvor de er allerbedst. De grønne ærter, er en sund snack og skønne i salater, og de friske ærtebælge behøver ikke gå til spilde. Ærtebælge kan fx ristes og nydes i salaten, eller blendes sammen med frugt i smoothie eller...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Riviera Maison olie-/eddike

Riviera Maison olie-/eddike

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Skiferplader

Skiferplader

Nye Bøger
Send en hilsen
^