cover letter for applying to phd free business plan template for small business writers on writing essays
Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt
Hyben - Den oversete frugt
Redaktionen

De dejlige, syrlige hyben er en overset frugt, og det er synd. For af hyben kan man lave den lækreste marmelade, der blandt andet smager himmelsk på pandekager - eller tørre frugten og bruge den i te.

I Danmark vokser hyben vildt mange steder, men især i næringsfattig jord ved kysterne. Hyben er plukkeklar i august og september, og kan blandt andet blive til hybente og hybenmarmelade, som smager absolut himmelsk på pandekager eller sammen med ost. Hyben er rige på C-vitamin og indeholder desuden det kolesterolsænkende stof pektin.

Vi fandt hybenbuske med masser af solmodne hyben i haven hos en god ven i Bannebjerg i Nordsjælland. Af dem har vi lavet den lækreste hybenmarmelade, som vi her bringer opskriften på.

Hybenmarmelade 

Ingredienser

  • 1 kg hyben
  • 1 kg sukker
  • Saft af en citron
  • Atamon

Opskrift

  • Halver det hele hyben, fjern kernerne og skyl de rensede hyben. Husk at bruge handsker, når du renser hyben, så hænderne ikke kommer i kontakt med de små hybenkerner, der kan virke irriterende på huden.
  • Blend hybenskalerne i foodprocessor og put dem efterfølgende i kogende vand.
  • Når de koger op, skal de fjernes fra varmen.
  • Si opkogningen, hæld vandet fra og tilføj sukker til hybenmassen. 
  • Kog efterfølgende massen i 10-15 minutter eller indtil blandingen bliver sirupsagtig.
  • Rør atamon i marmeladen, men først efter kogningen, da en del af konserveringsevnen går tabt, når det koges med.
  • Kom det på sterile glas, skyllet i atamon.
Hyben fra Finns have i Bannebjerg.
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Sensommer
Maren Korsgaards hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe er en skøn dansk efterårsret, som både varmer og smager. Her får du Maren Korsgaards nemme opskrift. Nyd suppen med sprøde tvebakker.

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Sensommer
Sæson: Karl Johan - Den store lækre spisesvamp

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Miljø
Stop Spild af Mad: Har du æbler tilovers?

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at...

Læs mere
Sensommer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tekande

Tekande

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
^