Blandt de krydderurter, der er særlig egnede til at tørre er citronmelisse, citrontimian, citronverbena, estragon, mynte, oregano, rosmarin, salvie, timian samt morgenfrue- og rosenblade, hindbær-, solbær- og brombærblade.
Kategorier: Årstidens råvarer - Urter
Sådan tørrer du krydderurter
Sådan gør du:
- Skyl urterne og saml dem i små urtekoste.
- De tørrede krydderurter dufter, men for at undgå tvivl er det en god idé at sætte etiketter på de små buketter inden de hænges til tørre.
- Sæt en lille tørresnor op et tørt, og gerne mørkt, sted.
- Hæng de små buketter på snoren med en tøjklemme.
- Hold øje med om der er urtekoste, der undervejs får mug.
- Når krydderurterne, efter et par uger, er knastørre, kan de knuses i en morter og hældes på glas.
- I glas holder de tørrede krydderurter et par år.
Tørring af krydderurter i ovn
Hvis du ikke har lyst til at have de ellers herligt duftende krydderurter hængende til tørre, så kan de lyntørres i ovnen ved 50 graders varme. Hvor længe krydderurterne hver især skal tørre i ovnen, afhænger af hvor saftig den friske krydderurt er. Normalt skal du regne med 2 til 3 timer, men fx skal salvie have længere tid, fordi den indeholder mere olie end andre krydderurter. Så hold øje og tjek bladene undervejs; fugtige blade bøjer, mens tørre blade knækker med sprød lyd.