Tine K Home
Engelsk porcelæn
Sommerudsalg 50 %
Louisiana plakater
Hæld sommeren på glas
Redaktionen

Det er en både hyggelig og tilfredsstillende syssel at konservere sæsonens og frugter. Og når du hjemmesylter, kan du afstemme ingredienser og krydderier efter smag og behag. Her får du en god grundopskrift.

Det behøver ikke tage lang tid, især ikke hvis du bruger særlig 'syltesukker', som indeholder alle de ingredienser der behøves til at lave syltetøj; sukker, æblepektin, citronsyre og natriumbenzoat. Det eneste, du skal tilsætte, er dine favoritbær eller frugt og lidt vand, og snart kan du fylde sommeren på glas.
Brug en god grundopskrift til at sylte sæsonens bær og frugter, og tilsæt spændende smagsoplevelser som ingefær, stjerneanis og mandel. Variationerne er uendelige!

Syltetøj, grundopskrift - ca. 3-5 liter

  • 1-2 kg bær eller frugt
  • 1 kg syltesukker

Skyl og rens bærrene. Større bær, f.eks. jordbær, skæres i skiver eller blendes. Hårde bær, som f.eks. stikkelsbær eller kirsebær, koges sammen med et par deciliter vand i 5 minutter, inden sukkeret tilsættes. De øvrige bær kommes i en gryde og blandes med syltesukker og koges i 2-3 minutter under omrøring. Skum derefter grundigt. Hæld blandingen på varme, rengjorte glas. Fyld syltetøj helt op til kanten af glasset, og sæt varme, rengjorte låg på. Opbevares mørkt og køligt. Brug syltetøj i nybagte roulader, og server med flødeskum, eller bag en cheesecake med bærtop.

 

Til den, som ikke kun ønsker at gemme sommerminderne på glas og flaske, er der også mulighed for at komme bær i fryseren, så kan en mørk vinteraften forsødes med en dejlig bærkompot og smagen af sommer.

Annonce: Praktisk grej til syltning

Glasflaske med hvid patentlåg. 500ml.
Hos: Rosen-Lund.dk

Til hjemmelavet is.
Hos: BOXdeLUX.dk

Limonadebeholder i glas fra House Doctor.
Hos: KAiKU.dk

Robust forklæde fra The Organic Company.
Hos: KAiKU.dk

Målebæger fra japanske Yamazaki
Hos: BOXdeLUX.dk

Meraki emaljefad.
Hos: BOXdeLUX.dk

Bog: Syltedronningen.
Af: Helena Grayston

Fanske marmeladeglas fra Chic Antique.
Hos: Rosen-Lund.dk

Små skåle fra Ib Laursen.
Hos: Rosen-Lund.dk

Opbevaringsglas Food Factory.
Hos: KAiKU.dk

Hulske Ordinary fra Nicolas Vahé.
Hos: KAiKU.dk

Stor marmeladeglas med plast låg.
Hos: Rosen-Lund.dk
Sommer
Ærtesæson

Sæsonen for friske ærter, er ikke lang, så det gælder om at spise løs i juli, hvor de er allerbedst. De grønne ærter, er en sund snack og skønne i salater, og de friske ærtebælge behøver ikke gå til spilde. Ærtebælge kan fx ristes og nydes i salaten, eller blendes sammen med frugt i smoothie eller...

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Årstidens råvarer
Honning- & jordbærdag 2019

Der findes næppe to danske fødevarer, der er så tæt forbundne med dansk solskin og sommer som jordbær og honning. Og når de to serveres sammen, har man en absolut himmelsk mundfuld.
Lørdag den 22. juni bliver der rig lejlighed til at dyppe solmodne jordbær i nyslynget honning, for her fejrer...

Læs mere
Sommer
Jordbær & pesto

Sæsonens solmodne jordbær, tilføjer smagen af sommer til salater, kager og koldskål. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for alle de skønne sammenhæng, hvor jordbær passer ind. Prøv fx. den delikate oplevelse af jordbær og pesto, som her hvor rugkiksen har fået selskab af jordbær og...

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Forår
Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Nu blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbærsyltetøj med hyldeblomst

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen - jordbær og hyldeblomst!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter med hyldeblomst

Din hjemmelavede hyldeblomstsaft kan bruges til andet end drikkelse. Her får du lækre opskrifter på hyldeblomstsorbet og hyldeblomstchokoladesovs, som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. I år blev de første danske frilandskartofler gravet op på Samsø i april, og solgt til 1.500 kroner per kilo. Dagligvarebutikkerne har endnu ikke fået Samsø kartofler til mere rimelige priser, til...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^