Gulvløber naturfarve
Termokande House Doctor
Sæber Meraki
Care by Me
Bærsaft, opskrift
Redaktionen

Af sommerens bær - friske som frosne - kan du fremstille bærsaft.

Ingredienser:

  • 2 kg bær, friske eller fronse
  • 1 l vand
  • Saft af 1 økologisk citron
  • 1 kg sukker, gerne lyst rørsukker

Sådan gør du:

  • Skyl bærrene og kom dem i en rummelig gryde.
  • Tilsæt sukker og tryndtskrællet skal af den vaskede citron samt citronjuice
  • Tilsæt vand og bringen blandingen i kog
  • Læg låg på og lad bærmassen simre i en halv time
  • Hæld massen gennem en trådsi, foret med et stykke tynt lærred
  • Kasser bærmassen
  • Hæld saften tilbage i gryden og lad den koge til den er helt klar og afskum jævnligt.
  • Hæld saften på rengjorte flasker, som lukkes tæt. 
  • Saften skal opbevares køligt. 

Tips:

  • Der er ikke meget smag tilbage i den frasiet bærmasse, men den er god i yoghurten.
  • På en kølig dag er saften skøn at nyde varm.
Annonce: Praktisk grej til syltning

Glasflaske med hvid patentlåg. 500ml.
Hos: Rosen-Lund.dk

Til hjemmelavet is.
Hos: BOXdeLUX.dk

Limonadebeholder i glas fra House Doctor.
Hos: KAiKU.dk

Robust forklæde fra The Organic Company.
Hos: KAiKU.dk

Målebæger fra japanske Yamazaki
Hos: BOXdeLUX.dk

Meraki emaljefad.
Hos: BOXdeLUX.dk

Bog: Syltedronningen.
Af: Helena Grayston

Fanske marmeladeglas fra Chic Antique.
Hos: Rosen-Lund.dk

Små skåle fra Ib Laursen.
Hos: Rosen-Lund.dk

Opbevaringsglas Food Factory.
Hos: KAiKU.dk

Hulske Ordinary fra Nicolas Vahé.
Hos: KAiKU.dk

Stor marmeladeglas med plast låg.
Hos: Rosen-Lund.dk
Sensommer
Svampetid

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Sensommer
Guide til Æblets Dag 2019

Der er travlhed på landets æbleplantager. Årets æblehøst er i fuld gang og avlerne melder om god høst med æbler af en høj kvalitet. Traditionen tro fejres æblehøsten med høstmarkeder og æblefester, hvor æbleentusiaster inviteres til selvpluk, mostpresning og stemningsfulde sensommer aktiviteter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Sensommer
Sæson: Karl Johan

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Sensommer
Hyben - Den oversete frugt

De dejlige, syrlige hyben er en overset frugt, og det er synd. For af hyben kan man lave den lækreste marmelade, der blandt andet smager himmelsk på pandekager - eller tørre frugten og bruge den i te.

Læs mere
Sensommer
Tørrede krydderurter

Ved at tørre tiloversblevne krydderurter, kan du få glæde af dine krydderurter vinteren igennem.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Sensommer
Ribs sæson

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde.

Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som...

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tip: Sådan laver du nemt<BR> lækre retter med din stavblender

Tip: Sådan laver du nemt
lækre retter med din stavblender

Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Skiferplader

Skiferplader

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^