Godt nytår - isdessert
(4 pers.)
- 1 liter god vanilleis
- 200 g marcipan
- Skovbærmarmelade
- 200 g mørk chokolade
Marcipanen æltes sammen med lidt skovbærmarmelade.
Tag isen fra frost og lad den stå og blive lidt blød. Rør herefter rundt i isen og tilsæt små stykker af marcipanen. Frys isen igen et par timer. Temperer smeltet chokolade og lav din helt personlige chokoladedekoration med en lille sprøjtepose. Sprøjt ud på bagepapir eller en frysepose og lad chokoladen størkne.
Nytårskonfekt
(40 stk.)
- 400 g Odense Færdig Kransekagemasse
- 50 g Blød Nougat
- 40 stk. konfektforme
Færdig Kransekagemasse fordeles i konfektformene. Tryk en lille fordybning i toppen af kransekagemassen med enden af en grydeske. Bag dem ved 220° C i 6-8 min. til de er gyldne. Efter bagning trykkes igen let i toppen for at markere fordybningen. Smelt nougat over vandbad og fyld nougat i fordybningerne.
Nøddekransekage
(20-25 stk.)
- 400 g Odense Færdig Kransekagemasse
- 100 g hakkede hasselnødder
- 100 g Odense Mørk Overtræk
Færdig Kransekagemasse formes til små kugler og rulles i hakkede hasselnødder. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem let på toppen, så de får form som en småkage. Bag dem ved 220° C i 6-8 min. til de er gyldne. Efter afkøling pyntes de med smeltet mørk overtræk.
Mere inspiration findes på Odense-marcipan.dk