Tråd kurve stabelbare House Doctor
Rivièra Maison bakke
Zink potter
Heathcote & Ivory Morris & Co.
Kategori: Stil & mode
Yves saint laurent

Yves Saint Laurent, eller Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som hans fulde navn er, er en af de mest betydningsfulde modeskabere i verden.

Yves Saint Laurent, eller Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som hans fulde navn er, er en af de mest betydningsfulde modeskabere i verden.

Yves Saint Laurent blev født i Algeriet i 1936. Han og hans familie flyttede til Frankrig, hvor Yves havde en svær barndom. Han var en spinkel og sart dreng og han blev drillet i skolen. I stedet brugte Yves tid derhjemme ved spisebordet, hvor han sad og tegnede og designede kjoler til sin mor og søster.

Allerede som 17-årig drog den unge Yves til Paris og kom ind på designerskolen Chambre Syndicale de la Haute Couture School. Da skolen afholdte designerkonkurrence, deltog Yves og vandt. I dommerpanelet sad direktøren for magasinet VOGUE. Han fandt Yves så talentfuld, at han anbefalede ham til den franske designer Christian Dior. Dior var dybt imponeret over Yves talent og lod snart hans ideer indgå i sine kollektioner.

Efter Diors pludselige død i 1957, fik den kun 21-årige Saint Laurent ansvaret for at redde Dior fra finansiel ruin. Det lykkedes til fulde, og den unge mand høstede stor anerkendelse for sit enorme talent indenfor den franske haute couture.

Hans kometkarriere blev pludselig afbrudt, da han blev indkaldt til den franske hær under krigen mod Algeriet. Men allerede efter blot 20 dage havde den skrøbelige Saint Laurent fået nok af krigen og blev indlagt til behandling på et psykiatrisk hospital.

I 1962 startede han, sammen med vennen Pierre Bergé, sit eget modehus, grundlagde mærket Yves Saint Laurent - og med sit fænomenale talent tryllebandt han igen modeverden med revolutionerende kollektioner.

I 1966 introducerede han Le Smoking – det legendariske smokingsuit til kvinder, der satte punktumet for, at smokingsuits kun er til mænd.
Op gennem 60´erne, 70´erne og de tidligere 80´ere skabte han mode til et stadig bredere publikum og så en udfordring i at skabe ready-to-wear kollektioner, hvilket betød at hans kreationer kunne hverves og beundres af europas jet-set og trendsættere.

Yves Saint Laurent var uden tvivl førende og nyskabende inden for sit felt og modtog i de år, han arbejde, utallige priser og anerkendelser. I 1983 blev Yves Saint Laurant blandt andet hædret med en pris af The Metropolitan Museum of Art.
Saint Laurent trak sig tilbage I 1998 og lever i dag et tilbagetrukket og isoleret liv i sit hus i Marrakech, Morocco.


Stil & mode
Efterårsmode

Efterårets kollektioner byder på klassiske nuancer som sort, grå og hvid. Men det behøver altså ikke være kedeligt! Pift den grå nederdel op med et sølvsmykke og en sort stilet. Eller prøv kræfter med blomster og tern.

Læs mere
Stil & mode
Gummistøvler - cool og komfortable

Med udsigt til måneder med dansk efterårsvejr, regn og søle, er det blevet tid til at finde paraply og gummistøvler frem. Se nye cool og komfortable gummistøvler og få 5 tips til, hvordan du bedst vedligeholder dine gummistøvler og mindsker risikoen for at der opstår revner og sprækker i støvlen.

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode: Fra 9 – 17

Der er alle mulige gode grunde til at dresse op i hverdagen - især når man ser efterårets mode. Her får du nogle skønne bud på et chikt office-look. Klassiske nuancer er det sikre valg, men kan pimpes op med accessories, så du får et casual og feminint look. Giv dine jeans en pause og vælg en...

Læs mere
Stil & mode
Shopping: Efterårsmode 2017

Bare fordi vejret er kedeligt, behøver man jo ikke selv at være det. Pep efterårsgarderoben op med smukke, gyldne leopardprint. Her et skønt udvalg af nyheder hos annoncørerne fra blandt andet Lollys Laundry, Baum und Pferdgarten, Ganni og By Malene Birgers efterårs kollektioner.

Læs mere
Stil & mode
Libertine-Libertine SS2017

Med deres forår/sommer kollektion 2017 præsenterer danske Libertine-Libertine et udvalg af smukke, feminine, stringente silhuetter. Her ses elegante, stilrene fortolkninger af klassikere, men også nye styles med udtryksfulde farver, mønstre og materialer.

Bemærk blandt andet kollektionens smukke,...

Læs mere
Stil & mode
MOS MOSH SS2017

Siden 2010 har Mos Mosh opbygget og skabt et gedigent brand omkring deres jeans. I dag præsenterer brandet kollektioner, som foruden jeans også omfatter toppe og jakker, designet og udført med samme sans for suveræn pasform og god kvalitet, som Mos Mosh jeans er kendt for.

Her et kig på Mos Mosh...

Læs mere
Stil & mode
Nümph SS2017

Forårets og sommerens kollektion fra Nümph er - som altid - casual, lækker og ligetil. Klædelige styles i sommerlette materialer med fine favematch, hvor fx laksefarve eller fersken møder beige.

Husk at bemærke den super lækre, og helt enkle, blå, ærmeløse blusekjole med stolpelukning og...

Læs mere
Stil & mode
Forårsfornemmelser fra Masai

Super klædelig forår- og sommerkollektion fra Masai Clothing Company 2017. Kjoler og tunikaer over leggins eller trekvartlange bukser, afsluttet med en kort jakke eller løs og oversized cardigan. Let, blød og diskret luksus.

Læs mere
Stil & mode
Lollys Laundry 6 sommer musthaves 2017

Let, afslappet og lækker bomehe til sommergarderoben. Lollys Laundry spring/summer 2017.

Læs mere
Stil & mode
Dansk mode brager frem i udlandet

Mens de helt nye kollektioner vises frem under modeugen i København, kan den danske modebranche konstatere, at det går over al forventning på de store eksportmarkeder. Det viser Deloittes Modeanalyse 2016. Særligt tyskerne og briterne er vilde med danskdesignet tøj. Til gengæld skal der arbejdes...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Soulmade strik

Soulmade strik

Nyt, hot og klassisk gråt

Nyt, hot og klassisk gråt

Modetendenser for 2019

Modetendenser for 2019

Bæredygtig basis garderobe

Bæredygtig basis garderobe

Nye Bøger
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Send en hilsen
^