Kategori: Stil & mode

Unika-tørklæder af karen vedel-simonsen

Unika-tørklæder af karen vedel-simonsen 

Karen Vedel-Simonsen designer unika-tørklæder til modebevidste danskere, til fordel for SOS-Børnebyerne ...

Karen Vedel-Simonsen og piger fra SOS-skolen, der var med til at designe de tørklæder, som nu kan købes i Danmark... Foto: Les Kaner

Karen Simonsen bag nyt design
Karen Vedel-Simonsen – en af Danmarks mest succesrige designere – giver en hånd til organisationen SOS–Børnebyerne. Sammen med en gruppe unge forældreløse og fattige piger i Ghana har hun designet tørklæder til modebevidste kunder i Danmark. Unika-tørklæderne lanceres op til modemessen i København i næste uge og fra i dag sælges de i Munthe Plus Simonsens butikker i København og Århus.

Bidrager med viden om design og produktion
Karen Vedel-Simonsen har nøje udvalgt SOS-Børnebyerne-projektet i Ghana til den velgørende indsats, fordi hun her har kunnet bidrage med sin viden og erfaring fra modebranchen. På en af SOS-børnebyernes skoler i Ghana har hun undervist fattige og forældreløse piger i design, så de får en chance for at skabe en bedre tilværelse for sig selv.

Karen Vedel-Simonsen i Ghana
Det hele startede ved sidste års modemesse, hvor Karen Vedel-Simonsen modtog firmaet ECCOs Walk IN Style Award på 250.000 kroner. Pengene skulle gives videre til et godt formål efter eget valg. Men for hende var det ikke nok bare at give penge videre. Hun ville med egne øjne se, hvem der fik glæde af pengene, og frem for alt ville hun selv gøre en indsats.
Derfor rejste hun i november sidste år til Ghana for at bo i en SOS-børneby sammen med forældreløse afrikanske børn. Herfra tog hun hver dag hen for at tegne og sy sammen med pigerne på designlinjen på den lokale SOS-værkstedsskole - en teknisk skole. Her er nogle af pigerne forældreløse og bor i SOS-børnebyen. Andre er helt fattige piger, der med hjælp fra SOS-Børnebyerne får en fremtid som syersker.
”Det lyder måske mærkeligt at lære ludfattige piger i Afrika, der dårligt nok har til mad, at designe til moderne danske kvinder. Men for mig har det været vigtigt at fokusere på lighederne mellem os i stedet for forskellene. Og inspirationen er bestemt gået begge veje. For mig er det stort, når kulturerne smelter sammen i designet”, siger Karen Vedel-Simonsen.

Etniske unika-tørklæder til danske modebevidste
Sammen med pigerne har Karen Vedel-Simonsen skabt en række unikke tørklæder af nogle af de skønne lokale tekstiler, og Karen Vedel-Simonsen tror på, at det etniske præg vil slå an i modebilledet. Overskuddet fra salget går ubeskåret til SOS-Børnebyernes projekt i Ghana.
For de afrikanske piger har undervisningen med ”Mrs. Karen”, som de kaldte hende, været en fantastisk påmindelse om, at man kan nå langt, hvis man virkelig vil. Men de har også lært, at der skal meget til for at få succes med produktion af tøj. Aftaler med kunderne skal være klare, man skal kunne præsentere sit design og der skal leveres til tiden. Det er nogle af de evner og værdier, som det har været magtpåliggende for Karen Vedel-Simonsen at give videre til de unge kvinder, som er Afrikas fremtid.
”Mit ophold hos SOS-børnebyerne har overbevist mig om, at det giver mening at hjælpe. Og vi løfter ikke bare én familie, men mange, der virkelig har brug for hjælp. Personligt har det også givet mig et større perspektiv, og forhåbentlig vil dette projekt skaffe mange flere penge og håb til nogle af Ghanas udsatte piger,” siger Karen Vedel-Simonsen.

Dynamik
Hos SOS-Børnebyerne er direktør Hanne Elisabeth Rasmussen glad for Karen Vedel-Simonsens engagement:
”Det har været en stor oplevelse at følge den dynamik, der opstod mellem pigerne på SOS-skolen og Karen Vedel-Simonsen. Og det betyder meget, at pigerne på den måde har fået mulighed for både at hjælpe sig selv og andre i deres situation. Vi glæder os meget til at fortsætte samarbejdet med Karen,” siger Hanne Elisabeth Rasmussen.
SOS-Børnebyerne har i forbindelse med projektet udnævnt Karen Vedel-Simonsen til ambassadør.

Forhandles hos Munthe plus Simonsen
Karen Vedel-Simonsen var indtil for nylig en del af designduoen Munthe plus Simonsen. Nu er hun på vej med et brand i eget navn. Men tørklæderne bliver solgt i Munthe plus Simonsens butikker i Århus og København

Stil & mode
Efterårsmode 

Efterårets kollektioner byder på klassiske nuancer som sort, grå og hvid. Men det behøver altså ikke være kedeligt! Pift den grå nederdel op med et sølvsmykke og en sort stilet. Eller prøv kræfter med blomster og tern.

Læs mere
Stil & mode
Ny undersøgelse: Kvinders selvtillid påvirkes af deres forhold til deres bryster  

Mens kvinder, der er på vej ind i 30’erne og 40’erne, bliver mere tilfredse med deres familie, venner, karriere og kærlighedsliv, forbliver deres følelser omkring deres krop for en stor del uændret. Ifølge en undersøgelse foretaget af Tapestry for Triumph har kun knap halvdelen af kvinder over 18 år…

Læs mere
Stil & mode
Mode nyheder forår 2020 

Pift -garderoben op med lækre nyheder fra forårskollektionerne. Lad dig inspirere af blomstermønstre og sommerfarver fra blandt andet IZIPIZI, lightblue, Bosphorus Jewelry, LauRie, Bøgelund-Jensen, M.Wiesneck, East Copenhagen Jewellery og Tamaris.

Læs mere
Stil & mode
Gummistøvler - cool og komfortable 

Med udsigt til måneder med dansk efterårsvejr, regn og søle, er det blevet tid til at finde paraply og gummistøvler frem. Se nye cool og komfortable gummistøvler og få 5 tips til, hvordan du bedst vedligeholder dine gummistøvler og mindsker risikoen for at der opstår revner og sprækker i støvlen.

Læs mere
Stil & mode
Shopping: Efterårsmode 2017  

Bare fordi vejret er kedeligt, behøver man jo ikke selv at være det. Pep efterårsgarderoben op med smukke, gyldne leopardprint. Her et skønt udvalg af nyheder hos annoncørerne fra blandt andet Lollys Laundry, Baum und Pferdgarten, Ganni og By Malene Birgers efterårs kollektioner.

Læs mere
Stil & mode
Libertine-Libertine SS2017 

Med deres forår/sommer kollektion 2017 præsenterer danske Libertine-Libertine et udvalg af smukke, feminine, stringente silhuetter. Her ses elegante, stilrene fortolkninger af klassikere, men også nye styles med udtryksfulde farver, mønstre og materialer.

Bemærk blandt andet kollektionens smukke,…

Læs mere
Stil & mode
MOS MOSH SS2017 

Siden 2010 har Mos Mosh opbygget og skabt et gedigent brand omkring deres jeans. I dag præsenterer brandet kollektioner, som foruden jeans også omfatter toppe og jakker, designet og udført med samme sans for suveræn pasform og god kvalitet, som Mos Mosh jeans er kendt for.

Her et kig på Mos Mosh…

Læs mere
Stil & mode
Nümph SS2017 

Forårets og sommerens kollektion fra Nümph er - som altid - casual, lækker og ligetil. Klædelige styles i sommerlette materialer med fine favematch, hvor fx laksefarve eller fersken møder beige.

Husk at bemærke den super lækre, og helt enkle, blå, ærmeløse blusekjole med stolpelukning og…

Læs mere
Stil & mode
Forårsfornemmelser fra Masai 

Super klædelig forår- og sommerkollektion fra Masai Clothing Company 2017. Kjoler og tunikaer over leggins eller trekvartlange bukser, afsluttet med en kort jakke eller løs og oversized cardigan. Let, blød og diskret luksus.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^