Kategori: Stil & mode

Unika-tørklæder af karen vedel-simonsen

Unika-tørklæder af karen vedel-simonsen 

Karen Vedel-Simonsen designer unika-tørklæder til modebevidste danskere, til fordel for SOS-Børnebyerne ...

Karen Vedel-Simonsen og piger fra SOS-skolen, der var med til at designe de tørklæder, som nu kan købes i Danmark... Foto: Les Kaner

Karen Simonsen bag nyt design
Karen Vedel-Simonsen – en af Danmarks mest succesrige designere – giver en hånd til organisationen SOS–Børnebyerne. Sammen med en gruppe unge forældreløse og fattige piger i Ghana har hun designet tørklæder til modebevidste kunder i Danmark. Unika-tørklæderne lanceres op til modemessen i København i næste uge og fra i dag sælges de i Munthe Plus Simonsens butikker i København og Århus.

Bidrager med viden om design og produktion
Karen Vedel-Simonsen har nøje udvalgt SOS-Børnebyerne-projektet i Ghana til den velgørende indsats, fordi hun her har kunnet bidrage med sin viden og erfaring fra modebranchen. På en af SOS-børnebyernes skoler i Ghana har hun undervist fattige og forældreløse piger i design, så de får en chance for at skabe en bedre tilværelse for sig selv.

Karen Vedel-Simonsen i Ghana
Det hele startede ved sidste års modemesse, hvor Karen Vedel-Simonsen modtog firmaet ECCOs Walk IN Style Award på 250.000 kroner. Pengene skulle gives videre til et godt formål efter eget valg. Men for hende var det ikke nok bare at give penge videre. Hun ville med egne øjne se, hvem der fik glæde af pengene, og frem for alt ville hun selv gøre en indsats.
Derfor rejste hun i november sidste år til Ghana for at bo i en SOS-børneby sammen med forældreløse afrikanske børn. Herfra tog hun hver dag hen for at tegne og sy sammen med pigerne på designlinjen på den lokale SOS-værkstedsskole - en teknisk skole. Her er nogle af pigerne forældreløse og bor i SOS-børnebyen. Andre er helt fattige piger, der med hjælp fra SOS-Børnebyerne får en fremtid som syersker.
”Det lyder måske mærkeligt at lære ludfattige piger i Afrika, der dårligt nok har til mad, at designe til moderne danske kvinder. Men for mig har det været vigtigt at fokusere på lighederne mellem os i stedet for forskellene. Og inspirationen er bestemt gået begge veje. For mig er det stort, når kulturerne smelter sammen i designet”, siger Karen Vedel-Simonsen.

Etniske unika-tørklæder til danske modebevidste
Sammen med pigerne har Karen Vedel-Simonsen skabt en række unikke tørklæder af nogle af de skønne lokale tekstiler, og Karen Vedel-Simonsen tror på, at det etniske præg vil slå an i modebilledet. Overskuddet fra salget går ubeskåret til SOS-Børnebyernes projekt i Ghana.
For de afrikanske piger har undervisningen med ”Mrs. Karen”, som de kaldte hende, været en fantastisk påmindelse om, at man kan nå langt, hvis man virkelig vil. Men de har også lært, at der skal meget til for at få succes med produktion af tøj. Aftaler med kunderne skal være klare, man skal kunne præsentere sit design og der skal leveres til tiden. Det er nogle af de evner og værdier, som det har været magtpåliggende for Karen Vedel-Simonsen at give videre til de unge kvinder, som er Afrikas fremtid.
”Mit ophold hos SOS-børnebyerne har overbevist mig om, at det giver mening at hjælpe. Og vi løfter ikke bare én familie, men mange, der virkelig har brug for hjælp. Personligt har det også givet mig et større perspektiv, og forhåbentlig vil dette projekt skaffe mange flere penge og håb til nogle af Ghanas udsatte piger,” siger Karen Vedel-Simonsen.

Dynamik
Hos SOS-Børnebyerne er direktør Hanne Elisabeth Rasmussen glad for Karen Vedel-Simonsens engagement:
”Det har været en stor oplevelse at følge den dynamik, der opstod mellem pigerne på SOS-skolen og Karen Vedel-Simonsen. Og det betyder meget, at pigerne på den måde har fået mulighed for både at hjælpe sig selv og andre i deres situation. Vi glæder os meget til at fortsætte samarbejdet med Karen,” siger Hanne Elisabeth Rasmussen.
SOS-Børnebyerne har i forbindelse med projektet udnævnt Karen Vedel-Simonsen til ambassadør.

Forhandles hos Munthe plus Simonsen
Karen Vedel-Simonsen var indtil for nylig en del af designduoen Munthe plus Simonsen. Nu er hun på vej med et brand i eget navn. Men tørklæderne bliver solgt i Munthe plus Simonsens butikker i Århus og København

Stil & mode
Stil: Lingeri til din figur 

Det super lækre franske lingeri mærke Aubade, der er kendt for en lang tradition for kombination af kreativitet og know-how, giver her deres hjælp til at udvælge de bedste typer lingeri til lige netop din kropsform.

Læs mere
Stil & mode
Et must have for enhver fashionista 

Bismark armbåndet er et smukt og elegant armbånd, der passer til enhver anledning og stil. Selvom armbåndet har en lang historie, holder den stadig den dag i dag, og er velegnet til både hverdag og fest - et must have for enhver fashionista.

Læs mere
Stil & mode
Luksusgenbrug - 37 skønne vintagebutikker 

Genbrug er hot - og ikke mindst blandt de kvinder, der sætter pris på mode, kvalitet og mærkevarer. Over hele landet dukker der nye luksusgenbrugsbutikker op, og her er det muligt at finde eksklusive mærkevarer til gode genbrugspriser og ægte vintage fund, som fuldender den personlige stil.

Læs mere
Stil & mode
Kend din type - find din stil 

Shoppingturen kan meget hurtigt gå hen og blive en tidskrævende og uoverskuelig omgang, hvis man ikke har et nogenlunde præcist billede af, hvad det er, man skal kigge efter. For mange er det nemlig ikke kun et spørgsmål om at finde frem til stativerne med den seneste kollektion, men mere et…

Læs mere
Stil & mode
Små bryster: Tips til beklædning 

Mange kvindet med en lille barm har overvejet brystforstørrelse, og oftest også forsøgt sig med samtlige trik i bogen for at få en mere fyldig barm. Men der er altså rigtig mange fordele ved at have en lille barm, og bryster behøver absolut ikke være svulmende for at være sexede.

Prøv fx lige at…

Læs mere
Stil & mode
Sommer boho armbånd fra Ibu Jewels 

Blandt sommerens favoritsmykker findes der intet, der matcher sommergarderoben bedre end de små perledekorerede bohoarmbånd fra Ibu Jewels. Armbåndets fine etniske udtryk og sammensætningen af farver og mønstre, understreger sommerens lette og afslappede stil og kan, med det store udvalg af farver…

Læs mere
Stil & mode
Store bryster - Tips til beklædning 

Er du en af de kvinder der, fra naturens side, er 'velsignet' med store bryster, så ved du, at det, rent beklædningsmæssigt, ikke altid er lykken.

Læs mere
Stil & mode
Dansk smykkedesign 

Der følger som regel rigtig mange overvejelser med, når man en sjælden gang har mulighed for at købe et ægte smykke. Ægte smykker er kostbare, så investeringen skal gerne være en kilde til fryd og tilfredshed – også langt ud i fremtiden.

Læs mere
Stil & mode
Winter Wonderland 

Findes der outfits, der signalere nordisk vinter som lune trøjer, swetre, huer og behagelige sko og støvler i smukke, elegante lyse nuancer; beige, lys grå og sart pink?

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode: Fra 9 – 17 

Der er alle mulige gode grunde til at dresse op i hverdagen - især når man ser efterårets mode. Her får du nogle skønne bud på et chikt office-look. Klassiske nuancer er det sikre valg, men kan pimpes op med accessories, så du får et casual og feminint look. Giv dine jeans en pause og vælg en…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^