Nye plejende vinterfavoritter
Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Kategori: Stil & mode
Store bryster - Tips til beklædning
Redaktionen

Er du en af de kvinder der, fra naturens side, er 'velsignet' med store bryster, så ved du, at det, rent beklædningsmæssigt, ikke altid er lykken.

At store bryster, stik mod tyndekraften, sidder struttende som silikonebryster, er en løgn. Efter teenage årene, hvor de sad i øjenhøjde, er det kun gået i sydlig retning. Store og tunge, kan de være til besvær - og endda give rygproblemer.

Tjekket og velklædt med fyldig barm

Og så er der lige den store udfordring; at klæde sig, så man fremstår tjekket og velklædt. Her kan man med misundelse kigge på de smarte kvinder med lille barm, som bærer tøjet, snit og design, som modeller.

Til gengæld kan du hurtigt skabe en flot kavelergang uden brug af silikoneindlæg og andet fyld. Men så er spørgsmålet, hvor ofte man lige får lejlighed til det - uden at virke vulgær.

For der er gode grunde til, at mange storbarmede kvinder nøjes med at vise deres kavalergang i festlige sammenhæng. En stor barm og synlig kavalergang er og bliver iøjnefaldende, og bliver ikke sjældent tolket som indbydende og pikant. Denne forudfattede holdning kan man som regel undgå, ved at dække ben, mave og evt. arme til, så det hele ikke vises frem på en gang.

Tips til valg af BH

En god BH er alfa omega for kvinder med fyldig barm:

 • Du skal bruge en BH, som støtter og ikke mindst løfter, så dine bryster ikke glider i et med din talje. En dårlig BH kan få dig til at større ud end du er, og ødelægge tøjdesignets linier.
 • Hvis du endnu ikke har fået målt din BH-størrelse af en professionel, så husk at få det gjort. De fleste undertøjsbutikker tilbyder opmåling, og kan, på baggrund af dine ønsker, finde de BH´er, du kunne få glæde af. 
 • Køb en kvalitets bh fra starten. Du vil ikke fortryde det, selvom det umiddelbart kan være mange penge at lægge på disken.
 • Styr udenom blonder og anden dekoration, så du kan bruge din dyre BH i så mange sammenhænge som muligt.
 • En BH med bøjle skubber din barm op på plads og som skubber brysterne sammen mod midten.
 • En minimizer BH både støtter og gør barmen mindre iøjnefaldende.
 • Vælge BH uden fyld.
 • Vælg BH med bred, regulerbare stropper, fordi de bedst fordeler brysternes vægt.
 • Vælg 'Full Cup' BH, hvor der er plads til hele brystet, så slipper du for 'sideboobs', dvs. bryster falder ud i siderne.
 • Vælg BH med bred ryglukning og flere hægter.

Sådan kan barmen syne mindre:

De to største 'farer' når du skal klæde dig på, er: risikoen for at se vulgær ud og sandsynligheden for at du bliver for 'tung i toppen. Dvs. at du ser ud som om, at bærer al din vægt i overkroppen, hvilket hurtigt kan få dig til at ligne en Michelin-mand på et par dameben. Af samme grund er en taljelang dunjakke bandlyst.

 

Undgå også:

 • T-shirts og toppe med en rund høj halsudskæring, da dine bryster kommer til at ligne en stor bule.
 • Vamsede sweatre eller højhalsede bluser, fungerer som regel heller ikk, fordi en tyk strik tilføjer ekstra volume på din torso, og den højhalsede hurtigt får dine bryster til at gå ud i et med din hage. 
 • Kantede jakker der går til taljen eller med tilknappet krave, da de gør dig firkantet og formløs. Den tilknappede krave forstørrer din barm yderligere.
 • Kjoler med halterneck eller spagettistropper. Det er svært at finde en halterneck BH til en større barm, resultatet bliver at dine bryster falder ud i siderne. De tynde spagettistropper står i kontrast til dine bryster og forstørrer dem yderligere. Desuden ser det ud som om stropperne kan knække hvert øjeblik, fordi de ikke kan bære vægten.
 • Dobbeltradede frakker. To rækker af knapper får dit bryst til at se breddere ud.

Kig i stedet efter:

 • T-shirts og toppe med brede åbne halsudskæringer eller v-udskæring. De mere åbne halsudskæringer giver mere 'luft', så dit brystområde ikke virker så kompakt og bliver en forlængelse af din hage. Og med v-udskæring har du også mulighed for at vise lide kavalergang.
 • Slå om cardigans eller v-halsede bluser i fin strik, samt bluser som sidder stramt i taljen og mere løst ved brystet. Det fine strik holder dig varm giver dig mulighed for at fremvise en flot kavelergang.
 • Bluser og toppe med corsage effekt er også gode.
 • Bluser som sidder stramt i taljen og løst over brystet, giver dig en god form, de fremhæver taljen, samtidig med at dine bryster ikke bliver mast sammen til en stor bule. 
 • Kjoler med dybe lettere firkantede halsudskæringer
 • Kjoler og tunika i empiresnit.
 • Ærmer med trekvart længde er gode.
 • Slå om kjoler er ligeledes gode. Disse snit forlænger din hals. 
 • Frakker som sidder stramt i taljen fx med bælte. På denne både skabes balance i silhuetten. Hvis frakken har en dyb v-hals eller langt revers, er det endnu bedre.
Stil & mode
Dansk mode brager frem i udlandet

Mens de helt nye kollektioner vises frem under modeugen i København, kan den danske modebranche konstatere, at det går over al forventning på de store eksportmarkeder. Det viser Deloittes Modeanalyse 2016. Særligt tyskerne og briterne er vilde med danskdesignet tøj. Til gengæld skal der arbejdes...

Læs mere
Stil & mode
Sommermode 2016

Se sommerens skønne, lette kjoler og toppe. Klædelige skjorte- og t-shirt kjoler, løstsiddende behagelige bomuldskjoler og tunikaer. Shop sommernyheder fra By Malene Birger, Gustav, Vila, Filippa K, AJ. 117 Project, Paul & Joe Sister mf.

Læs mere
Stil & mode
Konkursramte Bruuns Bazaar og BZR købt af Hanssen Brands A/S

Den nylige konkursbegæring fra Bruuns Bazaar chokerede modebranchen. Gennem mere end 20 år skabte parret bag det ikoniske brand, brødrene Bjørn og Theis Bruun, kollektioner, der med stilrene, elegante design, begejstrede kvinder med hang til det enkle og klassiske. Trods brandets popularitet,...

Læs mere
Stil & mode
København er Nordens mest fashionable storby

Modefolk fra hele verden er i næste uge samlet i København til den danske modeuge, Copenhagen Fashion Week, som er Nordens største modebegivenhed. Skandinavisk mode er da også kendt i hele verden for sit rene og enkle design. Men hvilken af de fire nordiske hovedstæder er bedst, når det kommer til...

Læs mere
Stil & mode
Copenhagen Fashion Week 2016

Alle fashionistaer kan følge med i modeugen fra fra første parket, når Danmarks Radio fra den 3. til 5. februar sender fra ekstravagante catwalks, interviewer kreative modeskabere og sofistikerede modeller.

Læs mere
Stil & mode
By Malene Birger SS16

Elegante og stilrene silhuetter med snit og elementer hentet i 70´er moden. Forår/sommer kollektionen 2016 fra By Malene Birger byder på minikjoler, tunikaer over bukser med vidde, busseronnekjoler og glamourøse maxi-kjoler.

Læs mere
Stil & mode
Moden forår 2016

 

 

Blandt farver der hitter i forårets kollektioner er smukke, orange nuancer. Fine, varme farver, som mikser rød og gul til sarte fersken-, melon- og abrikosfarver samt dybe orangerøde farver, som man slet ikke kan få øjnene fra. Det er elegante farver, som – lidt overraskende måske – ofte klæder...

Læs mere
Stil & mode
Benedikte Utzon har mistet retten til sit navn

Den kendte designer Benedikte Utzon må ikke længere skrive 'designed by Benedikte Utzon' på sine kollektioner. Det har Sø - og Handelsretten nu afgjort.

Læs mere
Stil & mode
Kig på kommende forårs farver

En ny sæson er lig med ny tendens, og makeuppaletten ved forårssæsonens modeshows var fyldt med stærke farver.

Læs mere
Stil & mode
Tasker gennem tiden

For de allerfleste af os er den helt uundværlig, og vi går helst ingen steder uden. Og sådan har det været gennem flere århundrede. Faktisk har den spillet en så central rolle i modens historie, at den i dag har sit helt eget museum.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
T-shirts er det vigtigste i garderoben

T-shirts er det vigtigste i garderoben

Få de populære Y.A.S kjoler hos Trendday

Få de populære Y.A.S kjoler hos Trendday

Kollektion fra Copenhagen Bamboo

Kollektion fra Copenhagen Bamboo

Feminine plus size-styles

Feminine plus size-styles

Nye Bøger
^