Verdensmestre i økologi

Kategorier: Forbrugernyt  -  Miljø

"Vores mål er, at økologien i 2030 udgør 30 pct. af det danske landbrugsareal og 30 pct. af det danske fødevareforbrug," skriver Økologisk Landsforening.

Verdensmestre i økologi 

Nye, globale økologital viser, at Danmark fortsat har det største øko-forbrug i verden, hvilket udgør lidt over 13% procent af det samlede fødevaresalg. Ved at vælge økologiske fødevarer er man garanteret mad uden rester af pesticider, bedre dyrevelfærd, plads til natur og omtanke for miljøet. Økologi handler om bæredygtighed og en helhedstankegang fra jord til bord.

Hos Økologisk Landsforening udvikler og udbreder man økologien i fællesskab, som inkluderer alle led i kæden fra jord til bord.

Økologi er et aktivt valg, skriver foreningen, et valg om et liv, et landbrug og et samfund i pagt med naturen, som vores landmænd og virksomheder kan leve af her og nu, og vi alle kan leve i - også i mange generationer fremover.


6 tips til endnu mere økologi

Ved at følge de gode tips fra Økologisk Landsforening, kan du få råd til mere økologi i hverdagen:

  1. Basisvarer er sjældent meget dyrere i økologisk udgave
    Gå efter økologi i dine basisvarer – altså dem, vi spiser meget af. Mælk, mel, havregryn, kartofler og gulerødder er typisk ikke så meget dyrere i økologisk udgave.
  2. Skru ned for kød, men køb kvalitet
    Ved at købe lidt mindre kød, skåner du klima og pengepung og får råd til økologisk kvalitet. Spæd op med grøntsager og groft brød, ris eller pasta. De fleste tænker: "Hvad skal vi have af kød i aften, og hvad skal vi have til?" Tænk lige omvendt.
  3. Lad årstiden styre dine indkøb
    Vælg den øko-frugt og de øko-grøntsager, der er lette at skaffe i forhold til årstiden. De er som regel billigere i sæson.
  4. Brug det, du køber
    Fødevarestyrelsen vurderer, at hver hustand smider 104 kg mad ud om året, der kunne spises. For at nedbringe madspild bør man nøjes med at være opmærksom på sine indkøb og kun købe det, man har brug for, og sørge for at det bliver brugt. Madplaner kan gøre dine indkøb mere effektive og skære ned på spild.
  5. Lav dine egne færdigretter
    En af de ting, der kan vælte et ellers stabilt madbudget, er færdigretter og fastfood. Prøv engang imellem at doble eller tredoble portionen, når du laver mad. Frys så ned i portioner til de dage, hvor tingene går lidt stærkt.
  6. Brød til under en 10'er
    Bag selv dit brød. Brug f.eks. en nem opskrift med langtidshævet dej, der står i køleskab natten over. Så kan du bage gode øko-brød til 7,50 kr. pr. stk.


Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi 

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^