Women´s March – Copenhagen 2017

Kategori: Livsstil

Women´s March – Copenhagen 2017 

Den 21. januar - dagen efter Trumps indsættelse som amerikansk præsident, går mennesker verden over for at demonstrere deres modstand mod tidens fremherskende nationalistiske, racistiske og kvindehadske tendenser. Også i Danmark arrangerer ’Women´s March – Copenhagen’ protestmarch.

Protestmarch får stor opbakning
Det begyndte med et lille, desperat opråb på Facebook fra en kvinde, som følte sig desillusioneret efter præsidentvalgresultatet i november. Her, et par måneder senere, støttes ’Women´s March’ i USA af op mod 50 græsrodsorganisationer og er nu en professionelt organiseret march, der forventes at samle mere end 200.000 amerikanere.
Med den store opbakning er der lagt op til en protest, der vil blive bemærket. Både medier og store dele af toppen af den amerikanske underholdningsbranche bakker op om marchen. Så mens den nye amerikanske præsident har haft sine udfordringer med finde berømtheder, kunstnere og sponsorer, der have lyst til at fejre ham under hans indvielsesceremoni, så har protestmarchen fået positive tilkendegivelser og tilsagn om deltagelse fra den ene celebrity efter den anden. Således vil de amerikanske marchdeltagere blandt andet kunne se frem til indlæg af feministen Gloria Steinem og borgerrettighedsforkæmperen Harry Bellafonte samt underholdning af blandt andet Cher, Scarlett Johansson, Katy Perry, Amy Schumer og Julianne Moore.

Women´s March i Danmark 
Ifølge ’Women´s March’ er der arrangeret mere end 600 marcher verden over, med op mod 1.3 millioner forventet deltagere. I Danmark har ’Women´s March – Copenhagen’ taget initiativ til protestmarch, som finder sted lørdag den 21. januar. Her opfordres alle interesserede i at slutte sig til ved marchens start ved Dag Hammarskjölds Allé 24 (Den Amerikanske ambassade) kl. 14.00. Marchen går gennem indre København og slutter ved Christiansborg.

Livsstil
Er du også bidt af en god bog? 

Smag på nye og gamle titler med Bogbidder.dk, der gratis introducerer dig for første kapitel i en ny bog hver uge ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^