Trine Hahnemann i Toscana

Kategori: Livsstil

Trine Hahnemann i Toscana 

Ligesom andre danske familier, så har Trine Hahnemann, hendes mand og deres børn et særligt feriested, som de nyder at vende tilbage til år efter år. For Trine er det Peralta, en lille klynge gamle, rustikke stenhuse beliggende på en bjergside i det nordlige Toscana. I sin nye bog fortæller Trine om sin store kærlighed til stedet.

”Peralta er noget ganske særligt” fortæller Trine Hahneman. ”Her finder jeg ro og føler mig hjemme. Lige siden mit første besøg i Peralta i 2004 har jeg drømt om at skrive en bog om stedet og mine oplevelser her.”

Med bogen ’Peralta’ har Trine gjort sin drøm til virkelighed. Sammen med fotograf Lars Ranek har hun på smukkeste vis samlet, hvad der for hende er essensen af Peralta; det gode liv, hvor natur møder kultur. Bogen byder først og fremmest på et væld af skønne, toskanske opskrifter, hvoraf mange er originale egnsretter leveret af kvinder, som Trine har mødt i og omkring Peralta. Bogen fortæller også om traditionelle toskanske råvarer, og om fremstillingen af toskanske delikatesser som pølser og oste. Retterne, og hvordan de bliver tilberedt, præsenteres på smukkeste vis med billeder af Lars Ranek.

Mellem bogens mange opskrifter er hist og her stemningsfulde anekdoter om Peraltas historie og traditioner illustreret med Lars Raneks betagende, smukke billeder. Således er 'Parelta' ikke blot en inspirerende kogebog, men også en rejsebeskrivelse, som minder os om, at der venter mange fine kulturelle oplevelser, hvis man husker også at tage ud og dyrke de små lokalsamfund på ferierejsen.

Titel: Peralta – Mad, fortællinger og billeder fra Nordtoscana
Forfatter: Trine Hahnemann
Foto: Lars Ranek
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

Fra bogen har vi fornøjelsen af at bringe to dejlige opskrifter:

Om Peralta

De små, gamle stenhuse på bjergsiden i Peralta tilhørte oprindeligt bønder, som dyrkede oliven og valnødder. Efter 2. verdenskrig forlod mange små bønder imidlertid området for at finde en nemmere levevej. De små stenhuse forfaldt indtil en britisk kunstner i midten af 60´erne forelskede sig i området og besluttede sig for nænsomt at renovere de gamle bygninger, og gøre stedet til et refugium for kunstnere og livsnydere.
Med Trines nye bog, får du måske selv lyst til at besøge Peralta. Nærmeste lufthavn er Pisa, Galileo Galilei. Norweigian flyver direkte til hertil og turen tager 2 1/2 time fra København. Fra Pisa til Peralta er ca. 45 minutters kørsel. 

Livsstil
Er du også bidt af en god bog? 

Smag på nye og gamle titler med Bogbidder.dk, der gratis introducerer dig for første kapitel i en ny bog hver uge ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^