Sengetæppe fra Ferm Living
Skrivebord i nordisk design
Danske designklassikere
Plakat PH Poul Henningsen
Kategori: Valentine
Valentine: 15 déer til en dejlig Valentinsdag
Redaktionen

I en travl hverdag kan man nemt komme til at tage hinanden for givet og glemme, hvor dejligt det er at kysse og kramme og se hinanden dybt i øjnene. Måske kan Valentinsdag være lige den anledning, der skal til, for at vi afsætter god tid til hinanden, og hygger os sammen.

Til den traditionelle Valentinsdag hører jo blomster og chokolade, men dagen kan også fejres med nogle mere personlige, intime oplevelser.

Her får I 15 idéer til jeres Valentinsdag.

#1 Post-it

Lav en stribe post-it med kys-aftryk og sjove, kærlige hilsner til din Valentine. Sæt dem på tandbørsten, på computeren, på køleskabet, i tøjskabet, i bilen - og alle de steder, din Valentine færdes ...

#2 Fodmassage

Der er noget særligt intimt ved at give og få fodmassage. Måske fordi fødderne sjældent er genstand for kærlig opmærksomhed, måske fordi mange af os er lidt blufærdige, når det kommer til vores fødder. Men en fodmassage, et par varme, kærlige hænder, der stryger og masserer foden, kan mærkes i hele kroppen. Brug lidt god olie, og fortsæt evt. massagen op over ankler og lægge.

#3 Scrapbog og fotoalbum

Saml jeres minder i en scrapbog; billeder, små hilsner, ferieminder og entrébilletter fra koncerter, I har været til sammen.

Man kan også sidde sammen og oprette et fotoalbum på nettet. Det er så nemt og hyggeligt. Fotoshoppen sørger for at printe og binde albummet, og så kan man snart sidde og nyde alle de dejlige billeder, der har ligget gemt på mobiltelefonen.

#4 Arranger picnic på stuegulvet

Bred et picnic-tæppe ud på stuegulvet, læg masser af bløde hynder og puder, og nyd tapas og andre lækkerier sammen. Server lækkerier med krydderier som chili, hvidløg, ingefær, muskatnød og vanilje. De har nemlig, ligesom mørk chokolade, sort lakrids, peanutbutter og mandler, ry for at øge lysten. Spice up med østers, friske figner, bananer, avokado og andet, der kan give erotiske associationer.

#5 Bortfør din Valentine

Snig en termokande med varm saft med i tasken - og bortfør din Valentine til en tur, hånd i hånd, i skoven eller langs stranden. Find et udflugtsmål på Naturstyrelsens hjemmeside Udinaturen.dk

#6 Musik får os til at mindes

Minder kan vækkes på mange måder, men for de fleste er musik nok dét, der helt automatisk får få os til at huske de oplevelser, vi har haft. At lytte til gamle, velkendte sange, kan på et øjeblik tage os tilbage til dengang vi først mødtes, og til alle de oplevelser, vi siden har haft. Hør top 50-listen over årtiernes største lovesongs.

#7 Lav en Valentinskalender

Hvis een enkelt Valentinsdag om året ikke er nok, så kan man jo bare planlægge nogle flere.

Med en fælles kalender kan I planlægge, hvordan I fremover vil tage fridage sammen. Det kan være dage, hvor I bare slapper af og nyder hinandens selskab, eller dage, hvor I planlægger nogle hyggelige fællesaktiviteter. Det kan måske være, at I sammen har lyst til at bruge tid på et godt formål som fx strandoprydning.

#8 Coffe, tea - me?

Nyd morgenmaden sammen i sengen. Her får du opskriften på skønne, sprøde pandekager.

#9 Oplevelser binder os sammen

Fællesoplevelser knytter os sammen og kan er blive til grundsten i parforholdet. Overrask din Valentine med billetter til en live-koncert, teater, opera eller en god film.

#10 Skriv et kærestebrev

Hvornår har du sidst skrevet et kærestebrev? I mange parforhold er der sjældent tid til at gøre hinanden opmærksomme på alle de ting, vi sætter pris på. Tag dig til at sætte ord på din kærlighed og lykke, og skriv et brev til din Valentine eller fyld en notesbog med jeres historier, oplevelser og minder.

#11 Hjemmespa på Valentinsdag

I anledning af Valentinsdag badeværelset indrettes til hjemmespa. Sæt badeolier og sæber frem, læg store, vamsede håndklæder klar, dæmp belysning og tænd stearinlys.

#12 Sig det med blomster

At forære sin Valentine blomster, er en kendt tradition. Men hvilke blomster skal man vælge? Måske kan du finde inspiration ved at kende blomsternes betydning.

#13 Valentinsweekend

Book et kro- eller hotelophold. Få passet eventuelle børn, og nyd en nat - eller to - alene sammen.

#14 Valentinsskattejagt

Har I gaver til hinanden, så er det oplagt at gemme dem rundt omkring i huset og gå på skattejagt.

#15 Fejr Valentine med en middag

Tilbered jeres yndlingsmenu. Skab en intim og hyggelig stemning med masser af stearinlys, musik, blomster og dug på bordet. Prøv fx spagetti med kødboller à la Lady & Vagabonden eller en hot Chili Con Carne.

Valentine
Her er 50 af årtiers største lovesongs

Minder kan vækkes på mange måder, men for de fleste er musik nok dét, der helt automatisk får få os til at huske oplevelser, vi har haft. At lytte til gamle, velkendte sange, kan på et øjeblik tage os tilbage til dengang vi først mødtes, og til alle de oplevelser, vi siden har haft.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Valentine
Valentinsdag - hver dag!

Idéen med at vi har udvalgt en særlig dag, hvor vi gør os umage med at vise dem der står vores hjerte nær, at vi holder af dem, er en smuk idé. Men hvorfor skal denne opmærksomhed og anerkendelse af vore nærmeste kun finde sted den een gang om året - og hvorfor er traditionen ikke, at vi også giver...

Læs mere
Valentine
Opskrift: Valentine cupcakes

Som alternativ til gaver og breve, kan man erklære sin kærlighed til sin eneste ene med søde kager. Kagerne kan dekoreres med mønstre, figurer og kærlighedserklæringer, der er lige til at spise. Skriv sød poesi og hilsner med dekorationsglasur, og pynt med chokolade.

Læs mere
Valentine
Opskrift: Chokoladefondant i hjerter

Skal der bages små, fine hjerteformede kager til Valentinsdag, så er chokoladefondant - den lækre lille dessertkage med den bløde midte - det perfekte valg.

Læs mere
Valentine
Valentinsdag - Bag om traditionen

I USA ryger postkort med røde hjerter, festlige balloner, blomster i buketter og mere en 35 mio. fine, hjerteformede chokoladeæsker hvert år over disken i forbindelse med Valentinesdag. Og herhjemme har mange, ligesom overalt i verden, taget Valentinetraditionen til sig og fejrer dagen med gaver og...

Læs mere
Valentine
Flirt med din Valentine

Det er dejligt at flirte, også selvom man har levet sammen i parforhold i mange år. Med flirt og leg genfinder man gnisten og hinanden – og så er flirt en rigtig god kickstarter til god sex. At flirte er en dejlig måde at fortælle din partner, at du føler dig tiltrukket af ham – uden at du...

Læs mere
Bryllup
Blomsternes betydning

Med det store udvalg af smukke blomster og buketter, kan det være svært at vælge den helt rigtige til lejligheden. Men måske kan man lade sig inspirere af gamle traditioner, for ifølge Else Marie Kofod, traditionsforsker ved Dansk Folkemindesamling, så tillagde man tidligere de enkelte blomsterarter...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Trusser<BR>– hvilken type passer bedst til dig?

Trusser
– hvilken type passer bedst til dig?

Camilla Plums syltebog 'Sylt'

Camilla Plums syltebog 'Sylt'

Find din form for skønhed<BR> – både indeni og udenpå

Find din form for skønhed
– både indeni og udenpå

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Jeg er her Jo - Zandra Alex Berthelsen

'Jeg er her jo' er den på en gang ubærlige, voldsomme og livsbekræftende historie om Tønder-sagen. Bogen er baseret på interview med Zandra Alex Berthelsen, der blev landskendt som den ældste pige i Tønder-sagen. Her fortæller hun for første gang om sit liv, og om at veksle et grusomt livsvilkår til...

Læs mere
Lenins Bodyguard - Bestseller af Leif Davidsen

Vladimir Lenin opholdt sig et par måneder i København i efteråret 1910. Dette historiske faktum er udgangspunktet for Leif Davidsens stort anlagte roman, hvor både historiske og fiktive personer optræder.

Læs mere
Ædru - Jesper Stein

Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i...

Læs mere
ANNONCER
^