Kategori: Smukfest

"Det handler om påklædning og attitude", siger Jacob Haugaard om sin opgave som konferencier på en af landets største musikfestivaler. Foto: Lotte Romar

Det skal være festligt!  

”Fyn er så fin, at folk bliver der”, skrev Smukfest-arrangørerne på Smukfestens APP, som den indlysende forklaringen på, hvorfor kun 6 procent af gæsterne på Skanderborg Festivalen Smukfest er fynboer.

Fyn er måske ikke så stærkt repræsenteret på festivalen, til gengæld er fynboerne trofaste. Det gælder i hvert fald for fynboen Jacob Haugaard, som gennem mange år har engageret sig i festivalen, blandt andet som fast konferencier på Rytme Hans-scenen, siden denne åbnede i 1991.

Til spørgsmålet om, hvordan man forbereder sig på jobbet som konferencier på så stor en festival, siger Jacob:
”Jeg gør noget ud af mig selv, finder noget spædende tøj, som passer til det jeg skal, så folk kan se at jeg er parat, at jeg kan lide det. Det betyder det hele. Når folk kommer til en stor fest og ikke har gjort noget ved påklædningen, så bliver det ligegyldigt. Så er de ikke klar til fest”, siger Jacob og kigger tilfreds ned ad sig selv.
”I dag er jeg klædt i denne flotte røde jakke, og skoene med glimmer er fra Bilka – kun 60 kroner, men de passer!", siger Jacob tilfreds og fabulerer videre: "Hvis jeg skulle giftes, vil jeg være kvinden og så skulle jeg giftes med min gode ven Finn Nørbygaard nede i festivalkirken".

Vi står backstage, men trods den travle stemning heromme, tager folk sig tid til at stoppe op og hilse på Jacob Haugaard og kommentere hans nye kreationer. Og Jacob har garderoben i orden! Han har hele otte komplette festsæt med på festivalen.
Jacob hilser igen med friske bemærkninger. Det er tydeligt, at han stortrives i rollen som den der præsenterer artisterne og sætter gang i festen.
”Jeg har rimelig styr på de forskellige bands, ved lidt om hvad de kan, og jeg har elefanthjerne, så jeg husker. Det er egentlig ikke så afgørende hvad jeg siger, når jeg præsenterer orkestrene, det husker folk alligevel ikke, men det er måden man kommer ind på scenen på. Ens attitude og påklædning, den måde man får folks opmærksomhed på. Det er det, der er afgørende.”

Man kan ikke undgå, at blive betaget og imponeret over Jacob Haugaards energi, udholdenhed og store entusiasme.
”Jeg har altid optrådt, det er mit liv, det jeg er, så for mig handler det ikke om at holde ud, det er en del af mig”, siger Jacob. Han kigger på sine to gigantiske guldure og siger, at det snart er tid til, at han skal præsentere det nye danske band: A Friend In London.
”Skanderborg er speciel fordi den ligger hvor den gør – i skoven. Her er alle aldre og musik i alle genrer. Så bliver gulvet fyldt og tømt igen. Der kommer et nyt interesseret publikum”, siger Jacob og fortsætter filosoferende: ”Det er som ved en middag. Man skal rejse sig inden desserten, strække ben kommentere hynderne i havestuen og med glæde gå til desserten. Der skal ommøbleres engang imellem, så skærpes interessen. En fest hvor man bare stiller en kasse øl på gulvet, går hurtigt i stå.”
Ifølge Jacobs guldure er tiden gået. Han takker for snakken og forsvinder i retningen af RytmeHans-scenen til endnu en energisk præsentation.
Det er tydeligt, at dét her er livet for Jacob Haugaard - og han nyder det.

Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien 2023: Top 10 dyreparker & akvarier 

I skolernes efterårsferie venter der masser af dejlige oplevelser i landet zoologiske haver og akvarier. Blandt 'De 10 vildeste' er havodder-uge på på Den Blå Planet, Europas største krokodille i Krokodille Zoo, giftige dyr fra hele verdenen i Giveskud Zoo og leopardkillinger i Ree Pars Safari.

 

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder 2023: Har du kendskab til et marked, vi ikke har med på oversigten? 

Med foråret og oprydning i kældre og loftsrum, er det igen blevet tid til loppemarkeder. Over hele landet står boderne klar, og her venter der masser af fine loppefund og dejlige oplevelser.

Læs mere
Livsstilsmesser
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Brøndby Hallen 2023 

Husk, at sætte et stort kryds i kalenderen 3. februar, for her åbnes dørene til et eventyrligt oplevelsesmekka for alle nysgerrige, der vil vide mere om alternativ medicin, naturterapeutiske behandlingsmetoder og personlig og spirituel udvikling.

Fra 3. til 5. februar 2023 danner Brøndby Hallen…

Læs mere
Kultur
Bogforum 2022: Her er de nominerede til Bogforums Debutantpris 2022 

Siden 1993 er årets bedste skønlitterære debutant blevet kåret på Bogforum. Det bliver også tilfældet, når landets største bogfestival atter slår dørene op til Bella Center for forfattere, forlag og alle med forkærlighed for læsning den 4., 5. og 6. november 2022.

Læs mere
Kultur
Bogforum 2022 - Så er der nedtælling til årets store litteraturoplevelse 

På fredag, den 4. november, slår Bogforum i Bella Center Copenhagen dørene op til en weekend i bøgernes verden. Med intet mindre end 300 programpunkter på festivalens store scener, og 800 arrangementer på forlagenes egne scener og stande, er der lagt op til rigtigt mange litterære oplevelser.

Læs mere
Livsstilsmesser
Mystikkens Univers 2022 

I november afholdes den store spirituelle messe 'Mystikkens Univers' på Østerbro i København. Her kan du møde dedikerede udstillere og foredragsholdere, der vil give dig indblik i en holistisk livsstil, og det spirituelle og åndelige liv.

Læs mere
Kultur
Wildlife Photographer of the Year 2022 

Nu er vinderne af Wildlife Photographer of the Year 2022 fundet. Nogle af de 100 fotos viser naturens skønhed, men en del af årets billeder viser, hvordan mennesket forandrer naturen - og ødelægger den. Udstillingen åbner på Statens Naturhistoriske Museum den 25. november.

Se 15 fuldstændigt…

Læs mere
Kultur
Kulturnat København 2022 

Det kølige, mørke efterår trænger sig på, men fredag den 14. oktober brydes mørket, når Kulturnatten oplyser byen med flotte lysinstallationer og 250 særarrangementer for børn og voksne i alle aldre i København og på Frederiksberg.

Læs mere
Sensommer
Æblefestival i Sverige 2022 

Byen Kivik er en lille, hyggelig havneby, der er kendt for sine små krogede gader, gamle bindingsværkshuse og stokroser. I weekenden den 24. og 25. september bliver den stille idyl imidlertid afbrudt, for så er det igen blevet tid til årets Æblefestival.

Læs mere
Kultur
25 nye ord, du måske ikke har helt styr på 

Nogle gange glider nye fremmedord ind i vores ordforråd uden at vi rigtig bemærker det, men kigger man på Dansk Sprognævns oversigt over nye ord og udtryk, så er det overraskende, hvor mange, især engelske ord, der finder vej til danskordbogen.

På de sociale medier blomstrer sproget i en fart, hvor…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^