Bakke 'Soho Tray' Riviera Maison
Super smuk kjole
Knage Rivièra Maison
Håndklæder Spa Specials Riviera Maison
Kategori: Kvindedag
#SharetheCare: Fædre, lad jeres stemmer blive hørt!
Redaktionen

En investering i betalt forældreorlov for fædre er også en investering i kvinders karrieremuligheder. Nordisk Ministerråd for Ligestilling inviterer fædre fra hele til at vise deres støtte til delt og betalt forældreorlov via hashtagget #SharetheCare.

Ifølge rapporten 'State of the World’s Fathers' er der ingen lande i verden, hvor kvinder og mænd deler husholdningsarbejde og børnepasning ligeligt. Betalt fædreorlov er en måde at ændre dette på.

Fædre, lad jeres stemmer blive hørt! 

FN’s kommission for kvinders status (CSW) undersøger, hvordan landene kan skabe ligestilling via bæredygtige systemer for social sikkerhed. Den 12. marts vil de nordiske ministre for ligestilling og Islands statsminister, Katrín Jakobsdóttir, være værter for debatten "The gender effect of leave and care policies – stronger with dads involved".

I den forbindelse inviterer Nordisk Ministerråd fædre fra hele verden til at vise deres støtte til retten til betalt forældreorlov på Twitter og Instagram ved at uploade billeder under hashtagget #ShareTheCare.  Fædre, som deltager i kampagnen, får mulighed for at blive set og hørt under FN-konferencen. De bedste, sejeste og mest tankevækkende billeder og beskeder fra fædre over hele verden vil blive vist under den nordiske debat den 12. marts.

Ligestilling begynder i hjemmet

Forskning i Norden viser, at for hver måned en far tilbringer hjemme med sine små børn, stiger morens indtægt og løngabet reduceres. Kvinder arbejder i højere grad end mænd på deltid, når de har fået børn, hvilket medfører dårligere karrieremuligheder, lavere løn og lavere pension. Det påvirker hele økonomien.

Skaber økonomisk vækst

Hvis kvinders deltagelse på arbejdsmarkedet var på samme niveau som mænds, ville USA's BNP stige med 5 %, Japans BNP med 9 % og Egyptens BNP med 34 %. En OECD-rapport fra 2018 viser, at den høje deltagelse på arbejdsmarkedet blandt kvinder i Norden har stået for 10-20 % af den årlige vækst i BNP de sidste 40-50 år.

Engager dig!

Upload et hverdagsbillede af dig og dit barn, og fortæl os, hvordan forældreorlov gør en forskel! Kampagnen løber fra den 8. marts til den 12. marts på Twitter, Facebook og Instagram med hahtagget #SharetheCare.

Følg debatten direkte tirsdag den 12. marts kl. 15.00-16.15 lokal tid (kl. 21.00-22.15 dansk tid) på FN's web-tv

Kvindedag
International Kvindedag 2019 - Guide til 25 arrangementer

Selvom Danmark, ifølge en ny rapport fra Verdensbanken, er et af de lande i verden, hvor ligestilling på arbejdsmarkedet er bedst understøttet lovgivningsmæssigt, så halter ligestillingen stadig, når det gælder reel ligeløn og kønsfordeling i erhvervslivets bestyrelser.
I Danmark kan vi heller...

Læs mere
Kvindedag
Analyse: Der mangler 5000 kvindelige iværksættere

Der er mange dygtige kvindelige iværksættere, men der er brug for flere. Kun 25% af iværksætterne i Danmark er kvinder, og de har markant lavere vækstforventninger. Det er en af hovedkonklusionerne i Danmark største iværksætterundersøgelse, Iværksætterbarometer 2019, som udkommer 8. marts.

Læs mere
Kvindedag
KVINFO-fest på Vega

Igen i år lægger KVINFO op til et brag af en 8. marts-fejring i VEGA, og ligesom tidligere år byder arrangementet på et overflødighedshorn af spændende talere, musik og performance.

Læs mere
Kvindedag
BCD Travel satser på kvindeligt lederskab

I anlending af kvindernes internationale kampdag den 8. marts stifter BCD Travel 'Women of Distinction Award', samtidig har BCD modtaget anerkendelse fra Forbes og Flexjobs for deres fokus på kønsligestilling og den gode balance mellem arbejdsliv og fritiden.

Læs mere
Kvindedag
Fanø’s 8. marts 2019: 'Ja til Kvindekraft!'

Femø er som regel den af de danske øer man først forbinder med kvindebevægelsen, men i anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag, tager Fanø nu initiativ til et festligt arrangement, som skal blive en tilbagevendende tradition.

Læs mere
Kvindedag
20 film med stærke feministiske budskaber og kvinder i hovedrollen

Træt af film med mænd i stereotype helteroller? I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts 2019 har vi samlet 20 bud på ansete film med kvinder i stærke og modige hovedroller.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Briller fra Have A Look

Briller fra Have A Look

Gør altanen og haven forårsklar

Gør altanen og haven forårsklar

Sådan holder du dig sund og rask <BR>uden at overanstrenge dig

Sådan holder du dig sund og rask
uden at overanstrenge dig

4 gode råd om bårebuketter

4 gode råd om bårebuketter

Nye Bøger
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
26.04.2019

Fedtets livsvigtige rolle i kroppen

Cancer.dk

Nyt forskningsprojekt skal give forståelse for, hvilken biologisk betydning de fedtstoffer vi spiser, har for vores sundhed, og hvordan fedt er med til at styrke helbredet. Læs mere


08.04.2019

Højere cigaretpriser vil redde menneskeliv

Cancer.dk

Højere priser er det mest effektive virkemiddel til at undgå, at børn og unge begynder at ryge. Derfor glæder Kræftens Bekæmpelse sig over, at Danske Regioner vil hæve prisen på en pakke cigaretter til 80 kroner. Læs mere


22.03.2019

Kropslugt kan afsløre Parkinsons

Ing.dk

Forskere fra Edinburgh University har identificeret de kemikalier på huden, der får Parkinsons-ramte til at udskille en særlig lugt, som nogle mennesker kan opfatte. Læs mere


20.03.2019

Guide til grønne områder – for pollenallergikere

Astma-allergi.dk

Som pollenallergiker kan færden i det fri blive lidt af en plage i pollensæsonen. På Astma-Allergi Danmarks hjemmeside guides allergikere til at spotte de grønne områder, hvor man møder færrest af de mest allergifremkaldende pollentyper. Læs mere


05.02.2019

Nu kan du få 2.000 kr. for at skrotte din brændeovn

Mst.dk

I dag relanceres skrotningsordningen, så danskerne kan få 2.000 kroner for at skrotte en brændeovn fra 1990 eller før. De gamle brændeovne forurener i gennemsnit næsten fem gange så meget som en ny. Læs mere


25.01.2019

Hver fjerde har kun mundtlig aftale om større håndværkeropgaver

Forbrug.dk

Mange forbrugere har kun en mundtlig aftale om selv større håndværkeropgaver, og de vil stå dårligt i en eventuel klagesag. Klare skriftlige aftaler er at foretrække for både forbrugere og håndværkere. Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^