International Kvindedag 2015

International Kvindedag 2015

International Kvindedag 2015 

Den 8. marts er det International Kvindedag, og i den anledning stiller Danner skarpt på de mange ofre for voldtægt og forsøg på voldtægt, som aldrig anmeldes og aldrig retsforfølges..

Ud af de ca. 3600 tilfælde af tvangssamleje eller forsøg herpå, som Det Kriminalpræventive Råd vurderer årligt finder sted i Danmark, anmeldes kun omkring 350 tilfælde til politiet.
At så få overgreb anmeldes kan der være flere årsager til, men processen og de fysiske og psykiske undersøgelser, som offeret skal igennem, når der er tale om anmeldelse af et seksuelt overgreb, er både voldsomme og udmattende. Samtidig er der sjældent udsigt til at krænkeren straffes. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd fører kun omkring en femtedel af sagerne til domfældelse.

Det centrale problem er det, der hedder ’bevisets stilling’, mener Irene Manteufel, journalist og projektansvarlig for ’Everyday Sexism Projects’ i Danmark. På sin blog forklarer hun, at begrebet ”bevisets stilling” betyder, at voldtægtsforbrydere kun kan dømmes, hvis anklageren kan bevise, at forbryderen var fuldstændig klar over, at det var en voldtægt, han begik. Så for at få ram på de voldtægtsforbrydere, som burde have vidst, at der ikke var tale om frivilligt samleje, så diskuteres det blandt andet at ændre straffeloven, således at en 'uagtsom voldtægt' i fremtiden, også vil være strafbar. I Norge har ’uagtsom voldtægt’ været kriminaliseret siden 2000, og i Danmark har flere partier åbnet op for at undersøge muligheden for at gøre det samme.

Den 8. marts er det International Kvindedag, og i den anledning stiller Danner skarpt på emnet og inviterer til debat i Dannerhuset i Nansensgade. Her vil Øzlem Cekic fra SF og Claus Juel fra Amnesty præsentere deres politiske og de juridiske perspektiver på emnet.

For tilmelding og mere information om arrangementet, se:
Danner.dk >>

Kilde: Folketingstidende.dk, Det Kriminalpræventive Råd

Se også:
Manteufel.dk >>
Everydaysexism.com >>

Andre arrangementer i anledning af Kvindedagen:
Demonstration med 8. marts initiativet 'Forbyd Sexkøb Nu! >>
Social run markerer Kvindernes Kampdag med kvindeløb i København >>
7. marts: Midnatsfest i Politikens aftenen inden Kvindedagen >>

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^