Fastelavnsboller med vaniljecreme og flødeskum
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 dl lun mælk
- 1 æg
- ca. 300 g hvedemel
- 150 g stege & bage margarine
- 1 knsp. salt
- 1 spsk sukker
- 1 tskf. kardemomme
Remonce
- 75 g stege & bage margarine
- 75 g sukker
- 75 g marcipan
Pensling
- 1 sammenpisket æg til pensling
Fyld
- ¼ liter piskefløde
- 12 tsk syltetøj
Vaniljecreme
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1 spsk hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/4 l mælk
Pynt
- Flormelis eller kakaoglasur
Fastelavn step by step
- Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i.
- Smuldr margarinen i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
- Rør gærblandingen i dejen og rør den grundigt med en ske.
- Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig.
- Lad dejen hvile i 15 min.
- Mens dejen hviler, er tiden kommet til bollens velduftende remoncefyld, der let røres sammen af bagemargarine og sukker.

- Rul dejen ud ca. 30x40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm.
- Fordel remoncen midt på kvadraterne og riv marcipanen hen over remoncen.
- Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet i midten.
- Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 min.
- Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200 grader.
Vaniljecreme
- Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen.
- Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen under konstant piskning.
- Hæld det hele tilbage i gryden og bring cremen i kog under omrøring.
Pynt med flormelis eller kakaoglasur.
Flæk bollerne og fyld dem med flødeskum eller vaniljecreme samt syltetøj og server.