Havebord Kryss
Maling til træværk - Økologisk
Eichholtz havestol 'Delta'
Planteskjulere i barokstil
Kategori: Fastelavn

Fastelavn er vinterens sjoveste fest og fyldt med hyggelige traditioner: fantasifulde udklædninger, stolte kongepar og ikke mindst lækre fastelavnsboller, der gør dagen endnu mere festlig. Med nemme opskrifter viser AMA vejen til fastelavn med succes.

AMAs fastelavnsboller med vaniljecreme og flødeskum
Redaktionen

Den lille, cremefyldte bolle har været en uundværlig del af fastelavn i mange hundrede år. Tilbage i 1700- og 1800-tallet kunne hvedebollerne købes af omvandrende kagekoner, mens mange i dag samler hele familien i køkkenet for selv at bage lækre boller til fastelavnsfesten. Og heldigvis er det både nemt og sjovt at fremtrylle de små lækkerier, skriver AMA., der her deler deres populære opskrift.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 dl lun mælk
  • 1 æg
  • ca. 300 g hvedemel
  • 150 g AMA Stege & Bage
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tskf. kardemomme

Remonce

  • 75 g AMA Stege & Bage
  • 75 g sukker
  • 75 g marcipan

Pensling

  • 1 sammenpisket æg til pensling

Fyld

  • ¼ liter piskefløde
  • 12 tsk syltetøj

Vaniljecreme

  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/4 l mælk

Pynt

  • Flormelis eller kakaoglasur

Fastelavn step by step

  1. Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i.
  2. Smuldr AMA Stege & Bage i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  3. Rør gærblandingen i dejen og rør den grundigt med en ske.
  4. Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig.
  5. Lad dejen hvile i 15 min.
  6. Mens dejen hviler, er tiden kommet til bollens velduftende remoncefyld, der let røres sammen af bagemargarine og sukker.
  1. Rul dejen ud ca. 30x40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm.
  2. Fordel remoncen midt på kvadraterne og riv marcipanen hen over remoncen.
  3. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet i midten.
  4. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
  5. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 min.
  6. Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200 grader. 

Vaniljecreme

  1. Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen.
  2. Bring mælken i kog og hæld den i æggemassen under konstant piskning.
  3. Hæld det hele tilbage i gryden og bring cremen i kog under omrøring.

Pynt med flormelis eller kakaoglasur.
Flæk bollerne og fyld dem med flødeskum eller vaniljecreme samt syltetøj og server.

Fastelavn
Hvordan er en 'rigtig' fastelavnsbolle?

Søndag skal fastelavn fejres med hjemmebagte fastelavnsboller. Men hvad er en ’rigtig’ fastelavnsbolle? Er det den gammeldags slags med creme og syltetøj, eller er det wienerbrødsbollen med creme og flødeskum?

Karolines Køkken har undersøgt sagen, og skriver, at holdningerne er delte. Nordjyderne...

Læs mere
Fastelavn
Fastelavn: Guide til fester og tøndeslagning 2022

Søndag er der lagt op til fest og ballade, tøndeslagning og udklædte børn, når Fastelavn fejres over hele landet på museer, torve og biblioteker, og i kirker og bycentre.

Læserne har flittigt sendt os tips til steder i landet, hvor der venter fastelavnsfest. Hvis du har kendskab til...

Læs mere
Fastelavn
Choux au craquelin

Fra Karolines Køkken kommer et bud en ny slags fastelavnsbolle. De fine, franske Choux au craquelin består af vandbakkelser, som bliver bagt med en lille farvet kiks på toppen.

Læs mere
Fastelavn
Fastelavnsboller med lidt fuldkorn

Fuldkornspartnerskabet har netop udviklet en ny opskrift på gammeldags fastelavnsboller i anledning af Fastelavn; 'Fastelavnsboller med lidt fuldkorn', som giver både smag og tekstur til bagværket.

Læs mere
Fastelavn
Dårlig samvittighed over fastelavnsbollen?

Hvis du har dårlig samvittighed over fastelavnsbollen, så er det enten fordi du har spist én for mange - eller måske er du en af dem, der tænker: "Hvis det smager godt, så kan det ikke være sundt!" For sådan er den generelle holdning til mad og nydelse.

Læs mere
Fastelavn
Fastelavn med vandbakkelser og nougatcreme

Friskbagte fastelavnsboller er et sikkert hit hvert år til fastelavn. Og med denne nye opskrift på lækre og luftige fastelavnsbakkelser fra Odense Marcipan kan børnene også være med i køkkenet, når der skal æltes, bages og dekoreres.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller med flødeskum og chokolade

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Inspiration til nyt sommertøj til de små

Inspiration til nyt sommertøj til de små

Den bedste gave til din mor

Den bedste gave til din mor

Trusser<BR>– hvilken type passer bedst til dig?

Trusser
– hvilken type passer bedst til dig?

Få stilen ind i din bolig

Få stilen ind i din bolig

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Jeg er her Jo - Zandra Alex Berthelsen

'Jeg er her jo' er den på en gang ubærlige, voldsomme og livsbekræftende historie om Tønder-sagen. Bogen er baseret på interview med Zandra Alex Berthelsen, der blev landskendt som den ældste pige i Tønder-sagen. Her fortæller hun for første gang om sit liv, og om at veksle et grusomt livsvilkår til...

Læs mere
Lenins Bodyguard - Bestseller af Leif Davidsen

Vladimir Lenin opholdt sig et par måneder i København i efteråret 1910. Dette historiske faktum er udgangspunktet for Leif Davidsens stort anlagte roman, hvor både historiske og fiktive personer optræder.

Læs mere
Ædru - Jesper Stein

Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i...

Læs mere
^