Copenhagen St. Patrick´s Day Parade 2024

Kategori: Forår

Copenhagen St. Patrick’s Day Parade rummer deltagere med mange forskellige nationale baggrunde, der alle deler glæden ved den irske kultur.

Copenhagen St. Patrick´s Day Parade 2024 

Når den irske nationaldag, St. Patrick’s Day, fejres den 17. marts i København, så venter der et festligt program med irsk folkemusik og dans, som kulminerer i et stort festoptog.

'Everyone is Irish on St. Patrick’s Day', lyder sloganet for Copenhagen St. Patrick’s Day Parade, så uanset om du har irske aner eller ej, så er du inviteret til festen. Den eneste forudsætning er, at du bærer noget grønt, fx en shamrock (et tre-bladet hvid-kløver) tegnet på kinden, et grønt tørklæde, et par grønne sokker eller en grøn paraply.

Irlands symbolske farver

Når mange irere har et helt særligt forhold til grøn, så skyldes det at farven symboliserer den store katolske del af befolkningen, som ønsker at værne om Irlands suverænitet. Den grønne farve indgår i det irske flag sammen med farven orange, som symboliserer det protestantiske mindretal, der oprindeligt ønskede Irland som en del af Storbritannien.

Program på Rådhuspladsen:

  • 13.00 – 18.00 Irsk festivaltelt og grøn pop-up shop
  • 15.00 – 17.00 Ansigtsmaling for børn
  • 15.30 – 17.00 Show med irsk folkemusik og dans
  • 17.00 – 17.40 Parade (gratis adgang)

Paraderute:

Rådhuspladsen - Vester Voldgade - Stormgade - Vindebrogade - Højbro Plads Gammelstrand - Nybrogade - Rådhusstræde - Gl. Torv - Nytorv - Slutterigade - Lavendelstræde - Vester Voldgade - Rådhuspladsen.

Det er ikke tilladt at medbringe alkohol i paraden, oplyser arrangørerne.

Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^