Kategori: Konfirmation
Konfirmation & non-firmation  

I det tidlige forår har børn, som skal konfirmeres, og deres forældre travlt med forberedelserne til den store fest, som traditionen tro holdes i forlængelse af ritualet i kirken. Står du for at skulle arrangere konfirmation-, non-firmations fest, eller er du inviteret med som gæst, kan du her finde inspiration til fest, mad og gaver.

Selvom konfirmationen er en kristen tradition, så står der faktisk ikke et ord om konfirmation i Bibelen. Formålet med ritualet er ikke desto mindre, at markere, at barnet er nået et sted i sin udvikling, hvor det er i stand til selv at bekræfte sin tilknytning til Gud og kirken. I samme omgang bekræfter kirken, at Gud fortsat vil være med den unge, sådan som det i sin tid blevet lovet, da barnet blev døbt. Altså en kristen tradition, som i sin tid blev indført ved lov i Danmark og gjort obligatorisk for alle, men som i dag er en ganske frivillig sag.
Nu er det jo langt fra alle, der ønsker at blive konfirmeret, til gengæld har de fleste unge lyst til at markere overgangen fra barndom til ungdom med fest, en såkaldt non-firmation. Med festen samles familie og venner omkring barnet og fejrerdagen med højtidelige indslag, smukke festborde, gave-regn over festens midtpunkt og dejlig mad.

Gem alle de dejlige minder
Det er en stor dag for den unge konfirmand og en dejlig dag at mindes. Forær konfirmanden en stor scrapbog, hvor I kan samle og gemme minder fra den store dag. Vælg en god størrelse, så der er plads til billeder, taler, breve og kort. Vedlæg evt. kreative materialer i form af bånd, stickers og kort, og brug scrapbogen, som en oplagt anledning til at efterfølgende at sidde og mindes dagen med barnet. 
Her er det en flot kvadratisk scrapbog med spiralryg, forside med rude og 20 kraftige kartonsider fra Creativ Company. Pris: 110 kroner. Forhandler anvises tlf. 96133010.

Gaveguider
Svært at finde gaven til konfirmandgave? Klik ind og lad dig inspirere på gaveguiderne, hvor annoncørerne kommer med deres bedste bud på årets konfirmandgave:

Konfirmation
Blå mandag - trygt og sikkert 

Med mange penge på lommen, og måske med alkohol i blodet, kan konfirmanden nemt løbe ind i kedelige oplevelser, når den traditionsrige blå mandag skal fejres. Derfor har Det Kriminalpræventive Råd udarbejdet en stribe gode råd til konfirmander og deres forældre, som skal forebygge at de unge havner…

Læs mere
Konfirmation
Konfirmation for delebarnet 

Konfirmationstiden er ved at være over os. I de fleste familier er dette kun til glæde og lykke, men desværre er der også mange delebørnsfamilier, hvor det er svært at være konfirmand. Familier hvor de skilte forældre ikke formår at samarbejde omkring den store dag. Psykolog Renée Toft Simonsen har,…

Læs mere
Konfirmation
Talerække ved konfirmation 

En farmor spørger forfatter Sanne Udsen, hvornår i rækkefølgen af taler ved en konfirmation, at farfar må holde sin tale for sit barnebarn.

Læs mere
Konfirmation
Brevkassen: Konfirmationsbordplan med stedmor 

En læser spørger, hvor hun som stedmor bør sidde ved sin steddatters konfirmation. Forfatter, foredragsholder og ekspert i Takt & Tone Sanne Udsen besvarer brevkassen

Læs mere
Konfirmation
Konfirmandgaver - Piger 

Hvis du er på udkig efter en god gave til konfirmanden, så kan du finde inspiration i denne uges gaveguide.

Læs mere
Konfirmation
Konfirmandgaver - Drenge 

Er det svært, at finde gave til konfirmanden? Kig med her, hvor vi bringer netbutikkernes bedste bud på populære gaver til teenagedrengen.

Læs mere
Konfirmation
Blomstrende bordpynt 

Få inspiration og ideer til det ene dekorative og indbydende festbord efter det andet. Her er ideer til barnedåben, konfirmationsfesten, studenterfesten, fødselsdagen og alle de andre festlige lejligheder året byder på. Irene Hunderup deler ud af sine inspirerende ideer, som kan bruges enkeltvis…

Læs mere
Konfirmation
Om konfirmation 

Konfirmationen er en bekræftigelse af dåben, og markerer samtidig overgangen fra barn til voksen ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^