how does homework help us learn my favorite song essay
Sofapude i okkergul uld
Julepynt
Berber gulvtæppe
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Konfirmation
Konfirmation for delebarnet

Konfirmationstiden er ved at være over os. I de fleste familier er dette kun til glæde og lykke, men desværre er der også mange delebørnsfamilier, hvor det er svært at være konfirmand. Familier hvor de skilte forældre ikke formår at samarbejde omkring den store dag. Psykolog Renée Toft Simonsen har, i samarbejde med Delebarn.dk, lavet 10 gode råd til, hvordan man kan få lagt konfirmations-puslespillet og gøre denne dags lige så speciel for delebarnet som for alle andre.

De 10 råd lyder:

1. Hold én fest
Hold festen sammen, hvis det overhovedet kan lade sig gøre, og hvis det er den unges ønske.

2. Glem fortiden
Lad alt gammelt nid og nag være glemt. Husk - det er den unges dag - en stor dag og første gang det unge menneske skal være i centrum, være den alles øjne hviler på.

3. Hold fest
Sæt jer selv og evt. konflikter på standby, og tænk kun på det som hører til festen og det at fejre jeres fælles barn.

4. Vær lydhør overfor andres ønsker
Lad barnet være med til at bestemme hvem han/hun gerne vil invitere - det er barnets fest. Altså vær lydhør overfor barnets ønsker i forhold til venner og familie og vær lydhør overfor den anden forælders ønsker omkring hvem der skal med.

5. Tag beslutningerne i fællesskab
Tag ingen beslutninger uden, at spørge den anden forælder eller barnet - lad festen være et fælles anliggende, helt fra bordpynt og bordkort, til invitationen og gæsterne.

6. Vis taknemmelighed for de gode ting
Nævn den anden forælder i din tale, sig tak for det der end er at sige tak for, og nævn intet om det der ikke har været godt. Husk det er en fest dag, og venlighed og taknemmelighed afføder venlighed og taknemmelighed. Den unge vil være taknemmelig for sådan en adfærd resten af sit liv, også selv om de ikke er opmærksom på det på selve dagen.

7. Vær rummelig overfor de nye familiemedlemmer
Inviter de nye familiemedlemmer med, hvis de har været i familien i en længere periode - det vil vise anerkendelse og rummelighed. Måske holder barnet meget af sin nye bonusfar, sin nye bonusmor eller nye bonussøskende?

8. Hæng dig ikke i småting
Hæng dig ikke i småting som farven på dugen, eller valget af lokale. Det er og bliver ikke andet end ydre ting - det vigtige den dag, er den gode stemning og at barnet får en dejlig oplevelse med at være midtpunkt og blive fejret.

9. Giv dig god tid
Giv jer god tid til det hele, sæt dage af op til, så alt er forberedt og tilrettelagt, lige fra talen, til tøjet til velkomstdrinken. Så undgår du/I stress og dermed evt. konflikter pga. underskud.

10. Lyt til konfirmandens ønsker
Vær lydhør overfor den unges ønsker i forhold til snart sagt alt, fra blå mandag til valg af tøj, så du ikke bagefter står med et ungt menneske der i grunden bare hellere ville have haft noget andet end det der blev.

Delebarn.dk er en internetportal, der skal hjælpe forældre med at kommunikere og samarbejde omkring deres børn, på en ordentlig og respektfuld måde, efter et brud eller en skilsmisse. Den centrale del af delebarn.dk er en kalender der er bygget op så de børn der er tilknyttet dit hjem kan ses i en og samme kalender. Læs mere på: Delebarn.dk >>

Konfirmation
Blå mandag - trygt og sikkert

Med mange penge på lommen, og måske med alkohol i blodet, kan konfirmanden nemt løbe ind i kedelige oplevelser, når den traditionsrige blå mandag skal fejres. Derfor har Det Kriminalpræventive Råd udarbejdet en stribe gode råd til konfirmander og deres forældre, som skal forebygge at de unge havner...

Læs mere
Konfirmation
Konfirmation & non-firmation

I det tidlige forår har børn, som skal konfirmeres, og deres forældre travlt med forberedelserne til den store fest, som traditionen tro holdes i forlængelse af ritualet i kirken. Står du for at skulle arrangere konfirmation-, non-firmations fest, eller er du inviteret med som gæst, kan du her...

Læs mere
Konfirmation
Talerække ved konfirmation

En farmor spørger forfatter Sanne Udsen, hvornår i rækkefølgen af taler ved en konfirmation, at farfar må holde sin tale for sit barnebarn.

Læs mere
Konfirmation
Brevkassen: Konfirmationsbordplan med stedmor

En læser spørger, hvor hun som stedmor bør sidde ved sin steddatters konfirmation. Forfatter, foredragsholder og ekspert i Takt & Tone Sanne Udsen besvarer brevkassen

Læs mere
Konfirmation
Konfirmandgaver - Piger

Hvis du er på udkig efter en god gave til konfirmanden, så kan du finde inspiration i denne uges gaveguide.

Læs mere
Konfirmation
Konfirmandgaver - Drenge

Er det svært, at finde gave til konfirmanden? Kig med her, hvor vi bringer netbutikkernes bedste bud på populære gaver til teenagedrengen.

Læs mere
Konfirmation
Blomstrende bordpynt

Få inspiration og ideer til det ene dekorative og indbydende festbord efter det andet. Her er ideer til barnedåben, konfirmationsfesten, studenterfesten, fødselsdagen og alle de andre festlige lejligheder året byder på. Irene Hunderup deler ud af sine inspirerende ideer, som kan bruges enkeltvis...

Læs mere
Konfirmation
Om konfirmation

Konfirmationen er en bekræftigelse af dåben, og markerer samtidig overgangen fra barn til voksen ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Elegant æske med spil Tre på Stribe fra by Margit Brandt

Elegant æske med spil Tre på Stribe fra by Margit Brandt

Pas godt på din hud gennem hele livet

Pas godt på din hud gennem hele livet

Serveringsbakker

Serveringsbakker

Toilettaske fra Derrière la Porte

Toilettaske fra Derrière la Porte

Nye Bøger
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres...

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor...

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de...

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^