Indret din zen zone

Kategori: Yoga

Indret din zen zone 

Vil man dyrke yoga, pilates og meditation hjemme, kan det være hensigtsmæssigt at indrette et særligt rum, hvor der er plads og ro til at koncentrere sig om øvelserne. Rummet - som for den sags skyld kan være et hjørne i soveværelset - kan indrettes med farver, belysning, tekstiler og dekoration til en stemningsfuld zen-zone, som indbyder til stunder med fred, ro og fordybelse.

Her et par gode tips:

  • Find det bedst egnede sted til din zen zone
    Vælg et sted i hjemmet, hvor du er sikker på at kunne sidde uforstyrret. Selvom stuen levner plads til en yogamåtte, så er den med trafik fra husets andre beboere, smækkende døre og elektroniske lyde fra tv og telefoner, sjældent det optimale sted, at finde ro omkring øvelserne.
  • Teknologifri zone
    Lyde kan være svære at abstrahere fra. Selvom der er skruet ned for tv og telefon, så kan det være svært at gennemføre en øvelse, hvis en mobiltelefon ligger og summer i nærheden. Minimer støjgenerne og husk at slukke for mobiltelefonen og andre støjkilder inden du går i gang med dine øvelser. 
  • Farver og nuancer
    Hvis du ved, at farver påvirker dit humør og din sindstilstand, så er det vigtigt at overveje om brugen af udvalgte farver i din zen zone kan bidrage til, at du føler dig mere rolig og koncentreret omkring dine øvelser.  Nogle af os oplever fx forårets lyse grønne nuancer, som positive og energivende, mens solens gule nuancer, føles varme og beroligende. Brug evt. et moodboard til at udforske, hvordan du har det med forskellige farvenuancer.
  • Hold din zen zone ryddet 
    Rod kan virke forstyrrende, og det kan være svært at koncentrere sig om vejrtrækning og øvelser, hvis man samtidig har udsigt til potentielle oprydningsopgaver, vasketøj og ting, der burde opmagasineres på loftet eller være afleveret på lossepladsen. Fjern alt overflødigt og skab et så ryddet rum som muligt.
  • Få møbler og enkel indretning 
    Indret rummet enkelt med så få møbler som muligt. Sørg for god gulvplads, hvor der er plads til måtte, tæppe og et par puder. Dekorer rummet med enkelte udvalgte ting, som kan bidrage til koncentrationen og en rar og afslappet stemning: En buste af en fredelig smilende Buddha, en smuk plakat og friske blomster, kan være rart at kigge på og bidrage til koncentrationen og fred og ro i sjælen.
  • Vælg et værelse med udsigt
    Hvis det overhoved er muligt, så vælg et rum med udsigt. Det kan være berigende og beroligende, at have udsigt til et lille stykke natur, en krukkehave eller måske et lille havestykke indrettet med blomster, et fuglebad eller en fontæne.
  • Stress ned med aromaterapi 
    Nogle føler sig særligt stimuleret af dufte. Aromaterapiolier, parfumeolier eller æteriske olier som citronmelisse, kamille, lavendel, cedertræ, ylang ylang og rose anvendes ofte i forbindelse med meditation, fordi mange mennesker finder duftene dulmende og beroligende. Ved hjælp af en aromalampe med fyrfadslys og nogle få dråber essentielle olie, kan du fylde rummet med din yndlingsduft. Alternativt kan du anvende duftlys eller duftpinde.
  • Musik får pulsen ned
    Har du svært ved at koble af og slippe hverdagens stresstanker, så kan musik måske hjælpe dig med at få pulsen ned. Stille, ukomplicerede, instrumentale musikstykker kan få dig til at abstrahere fra verden omkring dig og hjælpe dig til at samle tankerne om øvelserne. 

 

Inspiration fra annoncørerne:
Ideer til indretning af en stemningsfuld zen-zone 

Yoga
Apanasana – Knæ til bryst-stilling 

En helt eminent øvelse mod forstoppelse, fordøjelsesbesvær, oppustethed og luft i maven.

Læs mere
Yoga
Yoga - Derfor er yoga så populært 

For rigtig mange mennesker, er det svært at koble af fra hverdagen. Stresstanker og anspændthed sidder som en kronisk belastning i kroppen og tærer på helbred, humør og overskud. Måske derfor er yoga så udbredt og populært, for som få ting i den vestlige verden, så kan denne tusinde år gammel…

Læs mere
Yoga
Indret yoga refugium med Nordal 

Fra danske Nordal kommer en ny skøn serie yogaudstyr, som perfekt supplement til deres charmerende bohemeinspirerede møbel- og interiørkollektioner, tekstiler og deko.
Med udgangspunkt i Nordals kollektioner, er her 10 fine tips til indretning af dit yoga-refugie.

Læs mere
Yoga
Vinyasa yoga 

Vinyasa betyder ’flow’ eller ’flyde’ og er betegnelsen for en mere dynamisk yogaform, hvor yogastillingerne sammensættes i kortere eller længere sekvenser og udføres i et flydende tempo. Fokus her er at skabe flow og at bevæge kroppen i takt med åndedrættet.

I vinyasa yoga er overgangen fra én…

Læs mere
Spiritualitet
Hvorfor sidde i lotusstilling? 

Lotusstillingen er den klassiske siddestilling indenfor yoga og meditation. Når man sidder i lotusstilling, sidder man stabilt og i balance. Det er et vigtigt udgangspunkt for meditationen. Samtidig sørger stillingen for, at du sidder med rank ryg og kan trække vejret helt ned i maven.

Læs mere
Yoga
Hatha yoga 

Hatha kan betegnes som 'klassisk' yoga og er ikke kun den mest yogaform herhjemme, men i hele den vestlige verden. Hatha yoga består af fysiske stillinger, åndedrætsøvelser og meditation, som typisk udføres i et roligt tempo. Fokus her er at, udføre de klassiske yogastillinger korrekt og efter…

Læs mere
Yoga
'Sommerfuglen' - Baddha Konasana 

En populær yogastrækøvelse og hofteåbner, der løsner spændinger i inderlår, hofter og lænd.

 

Læs mere
Yoga
’Barnets stilling’ - Balasana 

Balasana er en god stilling at hvile i mellem mere krævende yogaøvelser. Her er der fokus på at finde ro i kroppen og åndedrættet.

Læs mere
Yoga
Urdhva Mukha Shvanasana - Upward Facing Dog Pose 

Øvelsen styrker og strækker, ligesom Cobra øvelsen, ryg- og brystmuskulatur, og styrker og opstrammer samtidig mavemuskulaturen, ligesom planken.

Læs mere
Yoga
Malasana – Yoga squat eller hofteåbner 

Den smukke øvelse fokuserer på balance og øget bevægelighed i hofte samt stræk og styrke i baller, lår, mave og ryg. Det er en krævende øvelse, men kan udføres af alle med en yogabloks hjælp og støtte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^