Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Kategori: Kom i form
Stræk ud!
Redaktionen

Strækøvelser egner sig ikke kun til opvarmning og forebyggelse af motions- og løbeskader. Øvelserne kan ofte også have en lindrende effekt på muskelspændinger, myoser og stress, og øge bevægeligheden i kroppen ved at løsne stive og spændte muskler, som ofte er resultatet af stilsiddende arbejde og dårlige arbejdsstillinger. Derfor kan de allerfleste af os have glæde af lave strækøvelser regelmæssigt.

Stræk uden smerte

Når du strækker en muskelgruppe, skal strækket ske med langsomme og kontrollerede bevægelser. Stræk, til du føler en let spænding i musklen og hold stillingen og strækket, så længe du finder det let udfordrende.
Lad være med at 'hugge', da du risikerer at beskadige muskelfibre eller senevæv. Du bør i det hele taget ikke forcere et stræk, så det gør ondt, men stoppe så snart du mærker trækket.
Mens du holder strækket, skal du slappe af i kroppen, og trække vejret roligt og regelmæssigt. Herved slapper musklerne af, og du kan måske komme lidt dybere ned i strækket uden at det gør ondt.

Husk at trække vejret

Hav fokus på din vejrtrækning og træk vejret roligt og naturligt under øvelserne. Når du har fået lidt rutine, kan du bruge dit åndedræt til at få mere ud af øvelserne. Træk vejret ind og øg strækket under udånding.

Strækøvelser ved rygproblemer

Strækøvelser kan styrke rygmuskulaturen og lindre smerter ved alvorlige rygproblemer, som fx diskusprolaps. Mange oplever forbedring af symptomerne fx gennem McKenzie-øvelser, men øvelserne bør altid planlægges sammen med en fysioterapeut. Et forkert stræk kan forværre smerter og helingstiden.


Strækøvelse: Forsiden af låret

Øvelsen træner smidigheden i musklerne på forsiden af låret.
Sæt dig på knæ. Bøj det ene ben bagud, grib fat i foden og træk foden ind mod bagdelen. Hold trækket mens du tæller til 20. Lav 3 gentagelser med hvert ben.


Strækøvelse: Bagsiden af låret

Et effektivt stræk i bagsiden af låret, får du ved at sidde med strakte ben og ret ryg, og nænsomt læne dig forover til du mærker strækket.


Strækøvelse: Skuldre og bagsiden af låret

En anden god strækøvelse, der både øger smidigheden i musklerne på bagsiden af lår og læg, og samtidig styrker skuldermuskulaturen, er 'hunden':
Stå på gulvet på alle fire. Tryk håndfladerne mod gulvet og løft hofterne op mod loftet. Bøj let i knæene. Hold ryggen lige og hold positionen i ca. 30 sekunder, mens du nænsomt strækker ben og presser hælene ned mod gulvet.


Strækøvelse: Hals og nakke

Sid eller stå med ret ryg. Sænk skuldrene, og kig lige frem. Placer den ene arm over hoved med hånden på modsat øre. Træk forsigtigt hoved ned mod skulderen til du mærker et stræk. Husk at sænke den modsatte skulder. Hold strækket et øjeblik og koncentrer dig om din vejrtrækning. Gentag øvelsen modsat.


Strækøvelse: Nakke og skuldre

Tag fat i støtte, fx en dørkarm. Hænderne skal placeres over hoftehøjde. Tag et skridt eller to tilbage, så armene er strakte, og bøj med ret ryg forover. Vip nænsomt skuldrene op og ned i takt med dyb vejrtrækning, så du får sat gang i blodcirkulationen i nakken.


Strækøvelse: bækken og brystryg

Stående sidebøjning strækker og øger blodcirkulationen i mavemuskler, mellemgulv, bækkenbund, bugmuskler og de nederste rygmuskler samt brystryggen. Stå med letspredte ben. I én og samme rolige, kontrollerede bevægelse, lader du den ene hånd glide ned langs siden, fører din anden arm over hoved og bøjer kroppen sidelæns. Du skal have både overkrop og bækken med i bøjningen. Udfør øvelsen langsomt, og mindsk evt. strækket ved at støtte hånden mod låret. Hold strækket et øjeblik, og vend langsomt tilbage til udgangspositionen. Øvelsen gentages til modsatte side.

Kom i form
Cykling til arbejde ligeså godt som fysisk træning i fritiden

Overvægtige kan tabe fedtmasse ligeså effektivt ved at tage cyklen på arbejde som ved at motionere i deres fritid. Det viser et studie fra Københavns Universitet. Det er en tidseffektiv løsning, hvis du gerne vil være fysisk aktiv, men har en travl hverdag, lyder det fra forskerne.

Læs mere
Kom i form
Så skal der tælles skridt

Det kan faktisk være svært at nå de anbefalede 10.000 skridt om dagen, derfor kan det være sundt med en lille konkurrence. Igen i år arrangerer Dansk Firmaidrætsforbund 'Tæl skridt'-kampagnen og udlodder flotte gevinster. Hvis I har lyst til at deltage, så saml et hold fra arbejdspladsen, som alle...

Læs mere
Kom i form
I balance med smidige styles

Med efteråret finder yogamåtten og serier af gode yogaøvelser igen plads i hverdagen. Det italienske mærke Back2You præsenterer ny kollektion med leggins og toppe til en træning i balance. Brandet, der netop er landet på det danske marked, passer både ind i en aktiv hverdag og velvære hjemme. Fælles...

Læs mere
Kom i form
Flad mave - Effektiv øvelse

Denne enkle, men effektive, øvelse, tager godt fat i musklerne omkring maven og ryggen, og indgår derfor altid i træningsprogrammer. Øvelsen indgår naturligvis også i Lotte Arndals bog 'Styrketræning for kvinder'. Her viser Lotte øvelsen.

Læs mere
Kom i form
Shop træningsudstyr

Gode bud på lækkert udstyr og beklædning til træning, yoga, meditation og restitution.

Læs mere
Kom i form
Til dig der gerne vil i form - men ikke orker

Måske er du en af dem, der i al hemmelighed går rundt og er rigtig godt træt af at føle dig sløv og tung, træt af at bukserne strammer - og rigtig, hamrende træt af en evig dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ved det. Her får du et godt råd ...

Læs mere
Kom i form
Frisk nok til træning?

Som regel går det fint med at løbetræne selvom man har lidt snue eller ondt i halsen, men har du sygdomstegn som muskel- og ledsmerter, bør du undlade decideret træning, men kan evt. nøjes med en frisk gåtur i stedet.

Læs mere
Kom i form
Vi cykler til arbejde 2016

Rigtig mange kvinder har allerede fundet ud af, at en cykeltur til og fra arbejde ofte dækker det daglige behov for motion og at eftermiddagen og aftenen derfor med god samvittighed kan holdes fri til både børn, familie og venner ...

Læs mere
Kom i form
Kom i form på den halve tid

Halvér din træning: Spurt i 10 sekunder, løb 20 sekunder i moderat hastighed og 30 sekunder langsomt hvert minut. Det er opskriften i den effektive intervaltræning.

Læs mere
Kom i form
Pilates - styrker & smidiggør

Der er god grund til at pilates er en af de mest populære træningsformer ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Flere danskere dyrker motion i fritiden

Flere danskere dyrker motion i fritiden

Gå dig slankere

Gå dig slankere

Guide:<BR>Få Succes med din hjemmetræning

Guide:
Få Succes med din hjemmetræning

Tips til træningssko

Tips til træningssko

Nye Bøger
^