Kategori: Kom i form
Pilates - styrker & smidiggør
Pilates - styrker & smidiggør 

Der er god grund til at pilates er en af de mest populære træningsformer ...

Fra at være en træningsform forbeholdt professionelle dansere, sportsfolk og Hollywood-stjerner, har Pilates gennem de seneste 10 år opnået en voldsom popularitet.
Når Pilates-træning er blevet så populært, så skyldes det først og fremmest at træningsformen er så let tilgængelige for alle - uanset alder, baggrund og kondition.
Øvelserne er, trods skånsomme og behagelige, effektive og styrker både muskler, balance, fleksibilitet og åndedræt. Samtidig arbejdes der nænsomt med at styrke de dybereliggende muskelgrupper og rette muskulære ubalancer i kroppen, og derfor er Pilates, ikke mindst, særdeles velegnede til såvel genoptræning, som vedligeholdelse af kroppen.

Effektiv pilates på stuegulvet
Pilates er populær træningsform i træningscentre, aftenskoler og idrætsforeninger, men du kan også sagtens lave øvelserne hjemme i stuen. F.eks. kommer du nemt i gang med fysioterapeut Lotte Paarups Pilates Basic.
”Det handler ikke om hvad du gør, men hvordan du gør det”, siger Lotte Paarup, der har udgivet en lang række Pilates dvd, hvoraf Pilates Basic indeholder alle de grundlæggende basisøvelser, hvorfor Lotte Paarup anser denne for at være den vigtigste blandt de trænings dvd´er hun har udgivet.

Styrk kroppen og få en smuk holdning
Med Pilates Basic får du, ud over basis øvelserne, også et program, hvortil der følger grundig instruktion, som kan slås til og fra, efterhånden, som du lærer øvelserne. Lotte Paarup lægger vægt på at øvelserne udføres korrekt, så du opnår størst mulig effekt, uanset om du træner for at komme i form, for at styrke din ryg, stramme din mave eller få en sundere og smukkere kropsholdning.
”De fleste mennesker er ikke klar over, hvad kvalitet i træning kan betyde for resultatet og effekten af træning. Denne dvd sætter for alvor fokus på kvalitet i dine bevægelser, således du for alvor får noget ud af den tid, du investerer i træningslokalet eller på stuegulvet. Meget træning udføres med en masse kompensationer og populært sagt ”overlevelsesstrategier” i kroppen, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, uanset målet med træningen. Mange tror, at en flad mave, stærk ryg og sund krop handler om stærke muskler, men der skal i virkeligheden mere til”, siger Lotte Paarup.

Bestil online: <link http: clk.tradedoubler.com _blank> Bestil Pilates Basic >>

Kom i form
Styrk og stram op: Lår- og baldemuskler 

Mangler du en træningsøvelse, som effektivt styrker og opstrammer lår og rumpe, så er squats, også kaldet benbøjninger, en fantastisk øvelse til at styrke lår- og baldemuskler, og som samtidig styrker din ryg og mave.

Læs mere
Kom i form
Ro og velvære i kroppen med 7 strækøvelser  

Strækøvelser egner sig ikke kun til opvarmning og forebyggelse af motions- og løbeskader. Øvelserne kan ofte også have en lindrende effekt på muskelspændinger, myoser, stress og øge bevægeligheden i kroppen ved at løsne stive og spændte muskler, som ofte er resultatet af stilsiddende arbejde og…

Læs mere
Forår
Vi cykler til arbejde 2023: Jernheste med forårsfornemmelser 

I maj afvikles igen i år 'Vi cykler til arbejde'-kampagnen. Her forventes det, at mere end 100.000 jernheste med forårsfornemmelser vil give ekstra travlhed på landets cykelstier og veje, når ruten til og fra arbejde skal tilbagelægges.

Læs mere
Kom i form
Stram op på et kvarter 

Trænger du til at få strammet op? Her får du fem øvelser som effektivt strammer mave, bagdel og ben, og styrker muskulatur og kredsløb.

Læs mere
Sundhed
Lær at løbe på 28 dage 

Med en nænsom opstart kan du, i løbet af bare 28 dage, nyde at en løbetur, og tilbagelægge 4 kilometer uden at have brug for pauser.

Læs mere
Kom i form
Farvel til mormorarme og vinkedeller 

Styrketræningsøvelser er for alle, også for de dem, der føler sig skrøbelige, ældre og personer med hjertesygdom. Samtidig har øvelserne særlig stor effekt hos de mennesker, der ikke har styrketrænet tidligere, og med et par håndvægte og nogle nemme, enkle øvelser, vil man i løbet af blot et par…

Læs mere
Sundhed
Lyst og glæde motiverer os til fysisk aktivitet 

Hver dag er vi fysisk aktive på et væld af forskellige måder. Hver femte cykler til og fra job eller uddannelse, hver 10. har fysisk anstrengende arbejde, hver 10. udfører havearbejde flere gange om ugen, og syv ud af ti, deltager mindst fem gange om ugen i forskellige bevægelsesaktiviteter i…

Læs mere
Kom i form
Kom nænsomt i gang med løbetræning 

Forestil dig, at du løber en tur gennem skoven, oplever naturen og den friske luft. Forestil dig, hvor fantastisk befriende det er, når din krop, let og ubesværet, bærer dig fremad. Måske tænker du, at det er en oplevelse, forbeholdt de få. Måske tænker du, at du ikke har, hvad der skal til, og at…

Læs mere
Sundhed
Sådan bliver gåturen en effektiv motionsform 

Mange har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at gøre gåture til den primære motionsform i hverdagen. Med gåture som træningsform, får man både den fleksibilitet i træningen, som mange har brug for i en fuldbooket hverdag, og samtidig al den dagslys, frisk luft og natur, som er så…

Læs mere
Kom i form
Flere kvinder i idrætten 

Det går fremad med medlemstallet i landets idrætsforeninger, og det er særligt kvinderne, der bærer fremgangen. Det fremgår af de seneste medlemstal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund, som viser en fremgang på 9.095 unikke medlemmer, hvoraf 7.822 er kvinder. Det betyder, at det samlede medlemstal nu…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Kom I Form Til Halvmaraton, Anders Ejbye-Ernst

Drømmer du om at løbe dit først halvmaraton? Manglende motivation til overhovedet at starte på løbetræning eller vil du gerne forbedre tiden på dine vante 10 kilometersrute? Så kan bogen 'Kom i form til halvmaraton på 100 dage', være vejen frem. Bogen giver dig en komplet opskrift på, hvordan du…

Læs mere
Danskernes Bedste Vægttab, af Henrik Duer

Bogen til dig som ønsker et varigt vægttab - uanset om du skal tabe 5 eller 100 kg. En konkret og overskuelig guide, skrevet af en af tidens mest populære træningseksperter.

Læs mere
^