Farvel til mormorarme og vinkedeller

Kategori: Kom i form

Farvel til mormorarme og vinkedeller 

Styrketræningsøvelser er for alle, også for de dem, der føler sig skrøbelige, ældre og personer med hjertesygdom. Samtidig har øvelserne særlig stor effekt hos de mennesker, der ikke har styrketrænet tidligere, og med et par håndvægte og nogle nemme, enkle øvelser, vil man i løbet af blot et par uger opleve at de tidligere slaskede, slappe overarme er blevet fastere og klar til sommerens kortærmede.

  • Tag en håndvægt i hver hånd
  • Stil dig med skulders bredde mellem fødderne og bøj dig forover, til overkroppen er vandret
  • Lad overarmene flugte med siden af din krop og lad underarmene hænge løst med gulvet.
  • Hold albuerne tæt ind til kroppen med håndfladerne vendt mod kroppen.
  • Stræk nu skiftevis den ene og den anden arm ud, til de er parallelle med gulvet. Husk, at gøre hele bevægelsen langsomt og med albuen tæt ind til kroppen.
  • Gentag øvelsen i to eller tre serier af 8-12 repetitioner pr. arm.

Husk!

  • Når man træner styrke, er det vigtigt, at alle øvelser udføres med rolige, kontrollerede bevægelser og at man bruger hele bevægelsesbanen.
  • Husk at trække vejret godt, mens øvelserne udføres.

Videnskabelige studier om styrketrænings effekt

  • Regelmæssig vægtløftning er med til at styrke hjernefunktionen. Det har forskere fra Sydney University konkluderet på baggrund af et demensstudie omtalt på Videnskab.dk. I studiet kiggede forskerne på effekten af vægtløftning og hjernetræning for en gruppe mennesker i alderen 55 til 86 med tidlige tegn på demens og fandt, at der er en sammenhæng mellem muskelstyrke og hjernefunktion.
  • Regelmæssig styrketræning og andre former for muskelstyrkeaktiviteter forebygger udvikling af type 2-diabetes blandt kvinder. Det viser forskning fra Syddansk Universitet.
    "Vores undersøgelse peger på, at i relation til diabetesforebyggelse kan de muskelstyrke-prægede aktiviteter være et godt og effektivt alternativ til de kvinder, der har svært ved at komme i gang med aerob fysisk aktivitet som f.eks. løb" siger Anders Grøntved, adjunkt på Exercise Epidemiology forskningsenheden på Institut for Idræt og  Biomekanik.
Kom i form
Cykling til arbejde ligeså godt som fysisk træning i fritiden 

Overvægtige kan tabe fedtmasse ligeså effektivt ved at tage cyklen på arbejde som ved at motionere i deres fritid. Det viser et studie fra Københavns Universitet. Det er en tidseffektiv løsning, hvis du gerne vil være fysisk aktiv, men har en travl hverdag, lyder det fra forskerne.

Læs mere
Kom i form
Så skal der tælles skridt 

Det kan faktisk være svært at nå de anbefalede 10.000 skridt om dagen, derfor kan det være sundt med en lille konkurrence. Igen i år arrangerer Dansk Firmaidrætsforbund 'Tæl skridt'-kampagnen og udlodder flotte gevinster. Hvis I har lyst til at deltage, så saml et hold fra arbejdspladsen, som alle…

Læs mere
Kom i form
I balance med smidige styles 

Med efteråret finder yogamåtten og serier af gode yogaøvelser igen plads i hverdagen. Det italienske mærke Back2You præsenterer ny kollektion med leggins og toppe til en træning i balance. Brandet, der netop er landet på det danske marked, passer både ind i en aktiv hverdag og velvære hjemme. Fælles…

Læs mere
Kom i form
Flad mave - Effektiv øvelse 

Denne enkle, men effektive, øvelse, tager godt fat i musklerne omkring maven og ryggen, og indgår derfor altid i træningsprogrammer. Øvelsen indgår naturligvis også i Lotte Arndals bog 'Styrketræning for kvinder'. Her viser Lotte øvelsen.

Læs mere
Kom i form
Shop træningsudstyr 

Gode bud på lækkert udstyr og beklædning til træning, yoga, meditation og restitution.

Læs mere
Kom i form
Til dig der gerne vil i form - men ikke orker 

Måske er du en af dem, der i al hemmelighed går rundt og er rigtig godt træt af at føle dig sløv og tung, træt af at bukserne strammer - og rigtig, hamrende træt af en evig dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ved det. Her får du et godt råd ...

Læs mere
Kom i form
Frisk nok til træning? 

Som regel går det fint med at løbetræne selvom man har lidt snue eller ondt i halsen, men har du sygdomstegn som muskel- og ledsmerter, bør du undlade decideret træning, men kan evt. nøjes med en frisk gåtur i stedet.

Læs mere
Kom i form
Vi cykler til arbejde 2016 

Rigtig mange kvinder har allerede fundet ud af, at en cykeltur til og fra arbejde ofte dækker det daglige behov for motion og at eftermiddagen og aftenen derfor med god samvittighed kan holdes fri til både børn, familie og venner ...

Læs mere
Kom i form
Kom i form på den halve tid 

Halvér din træning: Spurt i 10 sekunder, løb 20 sekunder i moderat hastighed og 30 sekunder langsomt hvert minut. Det er opskriften i den effektive intervaltræning.

Læs mere
Kom i form
Pilates - styrker & smidiggør 

Der er god grund til at pilates er en af de mest populære træningsformer ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^