Hunderacernes top-10: Hvilken race passer dig bedst?

Kategori: Kæledyr

Under corona-karantænen har Dansk Kennel Klub kunne mærke, at interessen for hunde har været på sit højeste i lang tid. Alligevel har man ikke oplevet nogen impulskøb, hvilket muligvis skyldes, at efterspørgslen er så stor, at man ofte må vente nogle måneder på at få hvalpen hjem. Foto: Mads Pagsberg

Hunderacernes top-10: Hvilken race passer dig bedst? 

Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, skriver Dansk Kennel Klub, og blandt tidens mest populære hunderacer, ligger den lille Bichon Havanais nummer et, vurderer Agria Dyreforsikring på baggrund af en opgørelse over, hvilke racer der er tegnet flest forsikringer på.

Her får du hele top ti-listen over de mest trendy hunderacer lige nu, og dyrlægens bedste råd til at finde den hund, der passer dig bedst.

  1. Labrador retriever
  2. Golden retriever
  3. Coton de tulear
  4. Cavalier king charles spaniel
  5. Old english bulldog
  6. Welsh corgi cardigan
  7. Border collie
  8. Labradoodle
  9. Staffordshire bull terrier


Dansk Kennel Klub: Danmark er gået helt i hundene!

Hvis du overvejer at anskaffe hund, så er du langt fra den eneste. Ifølge Dansk Kennel Klub, så er forespørgsler på deres informationsside firedoblet under corona. Faktisk har efterspørgslen været så stor, at landets hundeopdrættere har været nødsaget til at oprette ventelister.

Og trods en øget interesse for anskaffelse af hund, så melder Dyreværnet, at internaterne ikke set en stigning i antallet af indleverede hunde. 

"Vi er positivt overrasket over, hvor gode danskerne har været til at sætte sig ind i, hvilken type hund og race, som passer til dem, og hvad det kræver at få en hund", siger Lise Lotte Christensen.

Dét skal du overveje inden køb af hund

Hos veterinærvirksomheden Virbac er man ligeledes glad for, at nye hundeejere gør deres forarbejde, inden de vælger en hund. Det glæder dyrlægerne ved veterinærvirksomheden Virbac, og opfordrer til at man tager udgangspunlt i Virbacs fire råd til at finde den helt rigtig hund.

  1. Find den rigtige race: Mange hunderacer er fremavlet over tid til bestemte formål og vil opføre sig derefter. Det kan være jagthunde, der instinktivt vil søge vildt uden for huset. Vagthunde, der er opmærksomme, men ikke skabt til lange løbeture og energiske hyrdehunde med et stort behov for motion. Find den race, som passer bedst til din livsstil.

  2. Træning: Træning er centralt, hvis man vil have en lydig hund. Det er vigtigt, at træningen tager udgangspunkt i racens behov for stimulering. Man kan tilmelde sig træningshold, hvis man vil have hjælp til øvelser.

  3. Tid og ressourcer: Det kræver tid, overskud og ressourcer at have hund. Man skal spørge sig selv, om man er indstillet på lange gåture hver dag samt mange timers træning. Man skal også have penge til eksempelvis mad og forsikring. Det skal være gennem hele hundens liv, at man er indstillet på at bruge de nødvendige ressourcer.

  4. Vælg en sund og rask hund: Det er helt afgørende at finde en hund, der er vokset op i gode og trygge omgivelser. Hunde, som er vokset op under dårlige forhold, kan nemt være syge både fysisk og mentalt. Man skal derfor spørge opdrætteren om forholdene i hundens opvækst og gerne se hundens dokumenter og forældredyr. Man skal have et godt indtryk af stedet og gerne besøge flere opdrættere for at sammenligne, inden man vælger.
Kæledyr
Drømmer du om at tage hunden fra ferien med hjem? 

Udenlandske hunde kan være smittet med sygdomme, uden man kan se det på dem. Der kan således være risiko for at smitte dyr eller mennesker, hvis man tager en hund med hjem fra ferie.

Læs mere
Kæledyr
Doggielounge 

Hvem der bare var hund! Enkelt, behageligt og praktisk leje til små eller store hunde - og så er det ovenikøbet super flot at se på!

Læs mere
Kæledyr
Hundebur – en god investering 

Mange hunde har hvert år risiko for at dø eller komme slemt til skade i bilulykker, idet mange mennesker glemmer at sikre deres hunde, når de er med i bilen.

Læs mere
Kæledyr
Hvad savner du, når du er væk hjemmefra? 

Ude er godt, men hjemme er bedst. Et ordsprog der meget godt beskriver det savn, som mange oplever, når de er væk hjemmefra. For kvinder gælder det især savnet af deres trofaste kæledyr ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^