Hunderacernes top-10: Hvilken race passer dig bedst?

Kategori: Kæledyr

Under corona-karantænen har Dansk Kennel Klub kunne mærke, at interessen for hunde har været på sit højeste i lang tid. Alligevel har man ikke oplevet nogen impulskøb, hvilket muligvis skyldes, at efterspørgslen er så stor, at man ofte må vente nogle måneder på at få hvalpen hjem. Foto: Mads Pagsberg

Hunderacernes top-10: Hvilken race passer dig bedst? 

Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, skriver Dansk Kennel Klub, og blandt tidens mest populære hunderacer, ligger den lille Bichon Havanais nummer et, vurderer Agria Dyreforsikring på baggrund af en opgørelse over, hvilke racer der er tegnet flest forsikringer på.

Her får du hele top ti-listen over de mest trendy hunderacer lige nu, og dyrlægens bedste råd til at finde den hund, der passer dig bedst.

  1. Labrador retriever
  2. Golden retriever
  3. Coton de tulear
  4. Cavalier king charles spaniel
  5. Old english bulldog
  6. Welsh corgi cardigan
  7. Border collie
  8. Labradoodle
  9. Staffordshire bull terrier


Dansk Kennel Klub: Danmark er gået helt i hundene!

Hvis du overvejer at anskaffe hund, så er du langt fra den eneste. Ifølge Dansk Kennel Klub, så er forespørgsler på deres informationsside firedoblet under corona. Faktisk har efterspørgslen været så stor, at landets hundeopdrættere har været nødsaget til at oprette ventelister.

Og trods en øget interesse for anskaffelse af hund, så melder Dyreværnet, at internaterne ikke set en stigning i antallet af indleverede hunde. 

"Vi er positivt overrasket over, hvor gode danskerne har været til at sætte sig ind i, hvilken type hund og race, som passer til dem, og hvad det kræver at få en hund", siger Lise Lotte Christensen.

Dét skal du overveje inden køb af hund

Hos veterinærvirksomheden Virbac er man ligeledes glad for, at nye hundeejere gør deres forarbejde, inden de vælger en hund. Det glæder dyrlægerne ved veterinærvirksomheden Virbac, og opfordrer til at man tager udgangspunlt i Virbacs fire råd til at finde den helt rigtig hund.

  1. Find den rigtige race: Mange hunderacer er fremavlet over tid til bestemte formål og vil opføre sig derefter. Det kan være jagthunde, der instinktivt vil søge vildt uden for huset. Vagthunde, der er opmærksomme, men ikke skabt til lange løbeture og energiske hyrdehunde med et stort behov for motion. Find den race, som passer bedst til din livsstil.

  2. Træning: Træning er centralt, hvis man vil have en lydig hund. Det er vigtigt, at træningen tager udgangspunkt i racens behov for stimulering. Man kan tilmelde sig træningshold, hvis man vil have hjælp til øvelser.

  3. Tid og ressourcer: Det kræver tid, overskud og ressourcer at have hund. Man skal spørge sig selv, om man er indstillet på lange gåture hver dag samt mange timers træning. Man skal også have penge til eksempelvis mad og forsikring. Det skal være gennem hele hundens liv, at man er indstillet på at bruge de nødvendige ressourcer.

  4. Vælg en sund og rask hund: Det er helt afgørende at finde en hund, der er vokset op i gode og trygge omgivelser. Hunde, som er vokset op under dårlige forhold, kan nemt være syge både fysisk og mentalt. Man skal derfor spørge opdrætteren om forholdene i hundens opvækst og gerne se hundens dokumenter og forældredyr. Man skal have et godt indtryk af stedet og gerne besøge flere opdrættere for at sammenligne, inden man vælger.
Kæledyr
Fra 1. april skal vandhunden tøjles  

De fleste hunde er vandhunde, og nyder en tur på stranden. Her er plads til løb og leg, sand og vand og mange muligheder for stimulering af sanserne. Men fra den 1. april til den 30. september er det ifølge naturbeskyttelsesloven ikke lovligt at lufte hunden uden snor på de danske strande, og det…

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelse: Helt uacceptabelt 

I takt med at temperaturen stiger, står uønskede dyr i kø til Dyrenes Beskyttelses otte internater. Mange er fundet steder, hvor de er blevet placeret af mennesker uden store overlevelseschancer, og det er helt uacceptabelt, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Forbrugernyt
Levende julegaver varer længere end til påske 

Der følger et ansvar med i pakken, når du klemmer et beboet hamsterbur eller en kattekilling ind under juletræet. For når du giver et dyr, giver du også modtageren ansvaret for at passe og pleje det.

Læs mere
Kæledyr
Slip hunden løs på stranden fra 1. oktober 

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen, fordi de kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster. Det gælder også, når man har hunden med på stranden i sommerhalvåret. Til gengæld må du mange steder gerne lade din hund være løs på stranden i…

Læs mere
Forbrugernyt
Nu uddeles de første smileys til hundekenneler og -pensioner 

Nu bliver det nemt at vurdere, om en hund har det godt hos hundekennelen, eller når den bliver passet i en pension. Fra i dag begynder Fødevarestyrelsen at give glade, mellemfornøjede eller sure smileys, når de kontrollerer hundekenneler, hundehandlere, hundepensioner og -internater. Det skal sikre,…

Læs mere
Kæledyr
Nogle hunde har brug for plads 

Møder du en hund med en gul bandana om halsen eller med gule sløjfer påsat hundesnoren, så er det muligvis en hund du bør holde afstand til. Med 'Gulahund Yellow Dog'-kampagnen tog svenske Eva Oliversson i 2012 initiativ til en kampagne, som skulle hjælpe hundeejere med, på en enkel og nem måde, at…

Læs mere
Kæledyr
Flere byboer får hund 

I takt med at danskerne har byttet land ud med by og forstæder, er dyrene flyttet med. I Danmarks fire største byer er antallet af hunde steget med mellem 42,6 og 47,9 pct. over 5 år. Det stiller nye krav til både ejere og hund, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Gårdhunden Ib flytter ind på plejehjemmet 

Kun to uger nåede den dansksvenske gårdhund Ib at tilbringe på Nordjyllands Internat, inden den fik et helt perfekt nyt hjem – nemlig et plejehjem, hvor han i dag er til både gavn og glæde, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelses søger adoptionsfamilier og plejefamilier 

Dyrenes Beskyttelses internater har i denne tid mange fyldte bure fra danskere, som har dumpet eller indleveret deres kæledyr, fordi de ikke længere har tid eller kan overskue det. Juli, august og september er typisk den tid, hvor der er travlest på internaterne, og allerede ved udgangen af juni…

Læs mere
Kæledyr
Sådan holder du kat 

Denne uge, er kattens uge. Derfor sætter Fødevarestyrelsen og en række organisationer fokus på det gode katteliv med en kampagne, som ikke kun skal bidrage til privatejede kattes trivsel, men også bedre trivsel for landets mange herreløse katte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^