Hundebur – en god investering

Kategori: Kæledyr

Hundebur – en god investering 

Mange hunde har hvert år risiko for at dø eller komme slemt til skade i bilulykker, idet mange mennesker glemmer at sikre deres hunde, når de er med i bilen.

Hvis uheldet er ude
Det kan være hyggeligt at have hunden siddende på skødet eller på passagersædet ved siden af, når man kører bil. Og måske skal man bare lige et smut ud og handle, så det går nok. Men hvis uheldet er ude, har løse hunde i bilen stor risiko for at ryge gennem bilen med utrolig stor kraft og blive slynget ud af bilen. Det er præcis disse situationer, der er farlige. Og ud over det bør man faktisk også huske på, at det er ulovligt at have hunden løs i bilen, når man kører på vejen.

Hundebur den bedste løsning
Hunde skal heller ikke bindes fast inde i bilen. Derimod er den bedste løsning at have et hundebur, hvor hunden kan ligge stille og roligt under transporten. Hundeburet beskytter både hunden og føreren, idet et bur forhindrer, at hunden bliver kastet fremad med risiko for, at føreren får den i nakken, eller den bliver kastet ud gennem forruden. Hvis du vælger at binde hunden fast i bilen, risikerer du, at hunden hænger sig selv i forsøget på at hoppe om på bagsædet. Hvert år sker der ulykker på denne måde. Så hunden skal ikke bindes fast i bilen – men det skal hundeburet, den sidder i.

Køb af hundebure
Man kan faktisk købe mange forskellige hundebure – de fås både til store og til små hunde. Den nye generation af hundebure har meget stærkere tremmer, og buret er dermed mere stabilt. Der findes også transportbure til dig, som har to små, mellemstore eller store hunde – eller bare hunde, som har brug for lidt ekstra plads at bevæge sig på. I modellerne til to hunde er der dobbeltdøre (en dør til hver hund).


Lad hunden vænne sig til buret
En del hunde føler sig ikke trygge ved at sætte sig ind i et hundebur, når de skal ud på køreture. De ved ikke, hvad der skal ske, og situationen er uvant for dem. Derfor kan det være en god ide at lade hunden vænne sig til buret i de hjemlige omgivelser, inden du tager den med. Stil buret frem på gulvet og se, om hunden selv er nysgerrig nok til at gå derind. Hvis ikke det er tilfældet, kan du lokke den lidt. Når den synes, det er i orden at være i buret, kan du prøve at lukke lemmen og lade din hund blive der i noget tid. Læg evt. et tæppe derind, så ligger hunden godt, og det føles trygt for den. Lidt efter lidt vil du opdage, at hunden føler sig tryg, og det gør derfor ikke noget for den at tage med på køreturen.

Kæledyr
Fra 1. april skal vandhunden tøjles  

De fleste hunde er vandhunde, og nyder en tur på stranden. Her er plads til løb og leg, sand og vand og mange muligheder for stimulering af sanserne. Men fra den 1. april til den 30. september er det ifølge naturbeskyttelsesloven ikke lovligt at lufte hunden uden snor på de danske strande, og det…

Læs mere
Kæledyr
Hunderacernes top-10: Hvilken race passer dig bedst? 

Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, skriver Dansk Kennel Klub, og blandt tidens mest populære hunderacer, ligger den lille Bichon Havanais nummer et, vurderer Agria Dyreforsikring på baggrund af en opgørelse over, hvilke racer der er tegnet flest forsikringer…

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelse: Helt uacceptabelt 

I takt med at temperaturen stiger, står uønskede dyr i kø til Dyrenes Beskyttelses otte internater. Mange er fundet steder, hvor de er blevet placeret af mennesker uden store overlevelseschancer, og det er helt uacceptabelt, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Forbrugernyt
Levende julegaver varer længere end til påske 

Der følger et ansvar med i pakken, når du klemmer et beboet hamsterbur eller en kattekilling ind under juletræet. For når du giver et dyr, giver du også modtageren ansvaret for at passe og pleje det.

Læs mere
Kæledyr
Slip hunden løs på stranden fra 1. oktober 

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen, fordi de kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster. Det gælder også, når man har hunden med på stranden i sommerhalvåret. Til gengæld må du mange steder gerne lade din hund være løs på stranden i…

Læs mere
Forbrugernyt
Nu uddeles de første smileys til hundekenneler og -pensioner 

Nu bliver det nemt at vurdere, om en hund har det godt hos hundekennelen, eller når den bliver passet i en pension. Fra i dag begynder Fødevarestyrelsen at give glade, mellemfornøjede eller sure smileys, når de kontrollerer hundekenneler, hundehandlere, hundepensioner og -internater. Det skal sikre,…

Læs mere
Kæledyr
Nogle hunde har brug for plads 

Møder du en hund med en gul bandana om halsen eller med gule sløjfer påsat hundesnoren, så er det muligvis en hund du bør holde afstand til. Med 'Gulahund Yellow Dog'-kampagnen tog svenske Eva Oliversson i 2012 initiativ til en kampagne, som skulle hjælpe hundeejere med, på en enkel og nem måde, at…

Læs mere
Kæledyr
Flere byboer får hund 

I takt med at danskerne har byttet land ud med by og forstæder, er dyrene flyttet med. I Danmarks fire største byer er antallet af hunde steget med mellem 42,6 og 47,9 pct. over 5 år. Det stiller nye krav til både ejere og hund, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Gårdhunden Ib flytter ind på plejehjemmet 

Kun to uger nåede den dansksvenske gårdhund Ib at tilbringe på Nordjyllands Internat, inden den fik et helt perfekt nyt hjem – nemlig et plejehjem, hvor han i dag er til både gavn og glæde, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelses søger adoptionsfamilier og plejefamilier 

Dyrenes Beskyttelses internater har i denne tid mange fyldte bure fra danskere, som har dumpet eller indleveret deres kæledyr, fordi de ikke længere har tid eller kan overskue det. Juli, august og september er typisk den tid, hvor der er travlest på internaterne, og allerede ved udgangen af juni…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^