order resume online 99 restaurant essays on good customer service
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Kategori: Kæledyr

Flere byboer får hund, og valget falder oftere på de små hunderacer. Labrador og Golden Retriever er stadig danskernes mest eftertragtede racer, men i 2016 kom en lille hunderace, den franske bulldog, for første gang med i top tre over mest populære hunderacer.

Flere byboer får hund

I takt med at danskerne har byttet land ud med by og forstæder, er dyrene flyttet med. I Danmarks fire største byer er antallet af hunde steget med mellem 42,6 og 47,9 pct. over 5 år. Det stiller nye krav til både ejere og hund, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Små hunderacer er populære i byerne
Byernes begrænsninger i forhold til grønne områder og plads stiller krav til hundenes ejere. Og det er vigtigt at være opmærksom på, mener Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.
"Det er især de små hunderacer, som er blevet populære, fordi de passer ind i lejligheder, hvor der typisk er mindre plads. Men helt overordnet gælder der selvfølgelig det samme, uanset om du holder dyr på landet eller i byen; At hundenes behov tilgodeses i størst muligt omfang. Og her har man som ejer et ansvar, inden man anskaffer sig hund, for at se på racens behov og hvilke rammer, man kan tilbyde også på lang sigt. Det er klart, at det giver nogle andre udfordringer, hvis du holder en hund i en lejlighed i København, end hvis du har en have, du kan lukke den ud i," siger han og understreger samtidig, at en hund sagtens kan leve et lige så godt liv i lejlighed som i et hus med have. Det afhænger helt af, hvordan ejeren går til opgaven.

En ny type hundeejer
Ifølge Regitze Acacie, stifter af hundeskolen 'KøbenhavnerSnuden', har den typiske hundeejer ændret sig markant de seneste år.
"Hundeejere i byen er ofte meget ansvarlige og bruger en masse tid, energi og penge på deres hunde. Der er fokus på dyrevelfærd, bæredygtighed, sundhed og ordentlig ernæring. Hunden er for de fleste et attraktivt tilvalg, og det betyder, at det tages mere seriøst end tidligere," fortæller hun, og tilføjer, at der generelt er langt større respekt og forståelse for hunden og dens behov i dag end tidligere. Og for Regitze Acacie er det hele tiden hundens tarv, der må være i fokus, når man overvejer at anskaffe sig en firbenet ledsager.
"Du kan sagtens have en stor hund i lejlighed - det handler langt mere om, hvad hunden er avlet til. Hyrdehunde og hunde med stort jagtinstinkt kan være en udfordring i byen, hvor der er meget trafik og mange cyklister. Og hvis du ikke kan tilbyde hunden at løbe løs, kan det være svært at opfylde dens behov i en by med få fritløbsområder," siger hun.

Tidens 15 mest populære hunderacer
Klassiske, store hunderacer som labrador retriever og golden retriever er stadig danskernes mest eftertragtede racer, men i 2016 kom en lille hunderace, den franske bulldog, for første gang med i top tre over mest populære hunderacer, viser tal fra Dansk Hunderegister.

 1. Labrador retriever
 2. Golden retriever
 3. Fransk bulldog
 4. Schæferhund, stockhåret
 5. Blanding
 6. Shih tzu
 7. Labrador retriever blanding
 8. Coton de tulear
 9. Bichon Havanais
 10. Dansk/svensk gårdhund
 11. Cavalier king charles spaniel
 12. Chihuahua, korthåret
 13. Chihuahua, langhåret
 14. Jack Russell terrier
 15. Malteser
Kæledyr
Juleforkælelse truer din hund

Juletiden med fed mad og ferie på sofaen står for døren, og for mange danske hundeejere er det helt naturligt at ville inddrage deres firbenede familiemedlem i hyggen. Men selvom det kan være fristende at forkæle den potede følgesvend med afslapning, kringler og andesteg, er det dog vigtigt, at...

Læs mere
Kæledyr
Reflekser redder hundens og kattens liv

I efteråret kan tåge og mørke gøre det svært at opdage en hund eller kat på vejen. Brug af reflekser kan redde liv; en god refleks kan ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle, mens en hund, en kat eller et menneske uden refleks ofte først er synlig ved ca. 20 meters afstand.

Læs mere
Kæledyr
Den store sorg at miste et kæledyr

Ifølge en ny undersøgelse, så kan det kan det være lige så svært at miste sit kæledyr som en nær ven. Ifølge tallene oplever seks ud af ti hundeejer sorgen ved at miste hunden lige så stærkt, som havde de havde mistet et familiemedlem eller en nær ven.

Læs mere
Kæledyr
Hunde populære hos seniorer

Hunde er godt selskab, hjælper til med den daglige motion og øger livskvaliteten for alle mennesker, men måske i særlig grad for ældre. Næsten en fjerdedel af Agrias kunder er over 65 år og finder glæde ved at have en firbenet ven ved sin side. Her giver Agrias hundespecialist Lotte Evers gode råd...

Læs mere
Kæledyr
Hold hunden fra grillmad, ispinde og giftige alger

Maveproblemer topper statistikken over årsager, som sender hunde til dyrlægen om sommeren. Ofte skyldes skaderne rester fra grillmad, ispinde og alger i badevandet, men årsagen til ondt i maven kan også være tudseforgiftning. Læs hvad du skal holde øje med.

Læs mere
Kæledyr
Vælg hundepasseren med omhu – sådan dækker forsikringen

Mange hundeejere står i et dilemma inden de skal afsted på ferie. Skal hunden passes hos naboen eller på en hundekennel? Her skal hundeejere vide, at det kan blive en dyr affære at lade naboen eller venneparret passe hunden. Forsikringen dækker nemlig ikke ved privat pasning.

Læs mere
Kæledyr
I 2023 hedder hunden hverken Bjarne eller Benny

Lad det være sagt med det samme: Buller, Bjarne, Benny og Buster, ligger ikke blandt tidens mest populære hundenavne. Derimod trender navnet Balder, som i år ligger nummer tre på listen - kun overgået af Eddie og Charlie.

Her bringer vi listen over tidens mest populære hundenavne, og top 10-listen...

Læs mere
Kæledyr
Hund og kat i seng og soveværelse?

Hunde er selskabelige og kan slet ikke få nok at den nære kontakt til deres ejere. Har de først én gang fået lov til at spendere natten i dobbeltsengen, så kan man være helt sikker på, at de står forventningsfulde og logrer ved foden af sengen, aftenen efter. Katte er ofte mindre sociale, alligevel...

Læs mere
Kæledyr
Her er, hvad du skal tænke på, inden du gør anskaffer kat

En kat kan være et godt bud på en hyggelig husven, men skal det være en killing eller en voksen kat? En racekat eller en almindelig huskat?

Læs mere
Kæledyr
Allergi er hos hunde

Hver femte hund, der besøger dyrlægen, kommer pga. hud- og øreproblemer. Ikke alle hud- og øreproblemer skyldes allergi, men det er ofte tilfældet. Hvor vi mennesker som regel får allergisymptomer som kløende øjne og en næse, der løber, får hunde i stedet symptomer fra ører og hud.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
WILLOW TREE -OUR GIFT

WILLOW TREE -OUR GIFT

Fyrfadsstage Sæt i Lyst træ

Fyrfadsstage Sæt i Lyst træ

Mumitrolde par

Mumitrolde par

Trævase i Lys eller røget eg

Trævase i Lys eller røget eg

Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres...

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor...

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de...

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^