Hængekøje VENTURE DESIGN
Havebord Kryss
Havestol Venture Design
Eichholtz havestol 'Delta'
Kategori: Julemarkeder

Hvert år beder gårdnissen Laurits om hjælp til et eller andet. I år kan børn hjælpe Laurits med nisseopgaverne, for han har tabt julehumøret, og har brug for hjæp til finde juleglæden igen.

Gammel jul på Herregården Hessel
Julemarked 2021

Kom og oplev en stemningsfuld og hyggelig juleweekend i de gamle stuer på Herregården Hessel. Her er der dans omkring det 'Peters jul'-inspirerede juletræ i storstuen flere gange i løbet af dagen. I alle rum er der dækket op, julepyntet og juletræer.

Smag på julens duftende lækkerier

Allerede når man træder ind, kan man fornemme de herligste juledufte, for der er nemlig gang i julesmåkage –bagningen. Der er smagsprøver af hjemmelavede oste i spindestuen, småkager i køkkenet, øl i bryggerset og snaps i folkestuen.

I køkkenet kan man købe hjemmelavede småkager og krydderfedt. I den store gamle lade fra 1600-tallet er der juleboder med alverden lækkerier og julegaveideer. I Landen er der også boder med brød og kager og børstenbinderi.

Gårdnissen Laurits har brug for børnenes hjælp

Som altid på Hessel gør vi meget for at børnene får de dejligste juleoplevelser. Hvert år beder gårdnissen Laurits (som bor på Hessel hele året) om hjælp til et eller andet.

Så i år kan børn være med i opgaverne med at hjælpe gårdnissen Laurits med at finde juleglæden igen, da han har tabt julehumøret. Børnene skal bruge deres 5 sanser i stuehuset. Men dette får man mere at vide om, når man kommer og får programmet.

Børn kan også være med i juleværkstederne i forvalterboligen, hvor der både er julebagning og julehusflid.

Se og oplev det gamle håndværk på herregården

De fleste af vores mange laug er repræsenteret denne dag. Af forskellige aktiviteter kan nævnes broderi i biblioteket, strik i pigekammeret og i vaskerummet, vævning på 1. sal i forvalterboligen, trædrejning i den lille hestestald og smedning i smedjen.

I cafeen venter mundgodt og fine julegaveidéer

 

I cafeen kan man købe varme og kolde frokostretter, kaffe, gløgg og kager og i museumsbutikken kan man købe alt til julen, men også bøger, bamser mm.

 

Vi opfordrer til: ikke at have for travlt, at holde afstand, at spritte hænder mange steder og at hygge sig!

 

Museet Herregaarden Hessel holder juleåbent:

  Periode: Lørdag og søndag 20. og 21. november 2021

  Åbningstider: 10-16

  Entré:

  • Voksne: kr. 80
  • Børn under 16 år: Gratis

  Adresse: Museet Herregaarden Hessel, Hesselvej 40, Hvalpsund, Farsø

  Hjemmeside: Herregaardenhessel.dk

  Facebook: Facebook.com/Hessel

   

  På Herregården Hessel ved Farsø kan man 20. og 21. november få sig en herlig og stemningsfuld juleoplevelse. I køkkenet kan man købe hjemmelavede småkager og krydderfedt. I den store gamle lade fra 1600-tallet er der juleboder med alverden lækkerier og julegaveideer. I Landen er der også boder med brød og kager og børstenbinderi.
  Julemarkeder
  Julemarkedet i den gamle Kongeby Nyborg 2021 - Afviklet

  På julemarkedet i den gamle Kongeby Nyborg venter der, i de to første weekender i december, ægte julestemning og julehygge i kongelige omgivelser.

  Læs mere
  Julemarkeder
  Julemarkeder 2021

  Kom med og oplev stemningen, når Danmarks fine, gamle slotte, godser og gårde samt museer og forlystelsesparker fejrer julen med hyggelige julemarkeder.

  Her venter ægte julestemning med masser af julelækkerier, gløgg og æbleskiver, hyggelige aktiviteter, boder med kunsthåndværk og lokale...

  Læs mere
  Julemarkeder
  Jul på Kronborg 2021 - Afviklet

  Juletog, julemand, koncerter, børneværksteder og julegaveshopping på Kronborg den 27. - 28. november og 4. - 5. december.

  Læs mere
  Julemarkeder
  Jul på Harridslevgaard Slot 2021

  Man kan ikke andet end betages, når man besøger Harridslevgård Slot ved Bogense på Fyn. Her, mellem nordfyns skove, strande, bakker og sletter, har det imponerende gamle ligget siden begyndelsen af 1600-tallet, og er i dag et af Danmarks bedst bevarede renæssanceslotte.

  Læs mere
  Julemarkeder
  Jul på Krusmølle 2021

  Har du lyst til at opleve et stykke ægte dansk kulturhistorie i julen? Så besøg Krusmølle i Sønderjylland, for her emmer de gamle bygninger af jul og nostalgi i julemånederne.

  Læs mere
  Efterår
  Camilla Plums Økologisk Julemarked 2021

  Igen i år lægger kogekone og forfatter, Camilla Plum, hus til en julestue med masser af velduftende, velsmagende og julede oplevelser for både børn og voksne.

  Arrangementet foregår på Camilla Plums gård, Fuglebjerggaard i Helsinge, hvor boderne er fyldt til randen med delikate lækkerier og...

  Læs mere
  Julemarkeder
  Julemarked på Kongens Nytorv 2021 - Afviklet

   

  Periode:

  Åbningstider:
  Adresse:

  • Kongens Nytorv, København

  Hjemmeside:

  Facebook:

  Arrangør:

  Læs mere
  Julemarkeder
  Julemarked på Trapholt 2021

  Marked aflyst pga. Covid 2020. Afventer info 2021.

  Læs mere
  Julemarkeder
  Den Gamle By i Aarhus 2021 - Afviklet

  Åbningstider:


  Pris:

  • Voksne:
  • Børn (4-12 år):
  • Børn under 4 år:

  Adresse:

  • Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

  Hjemmeside:
  Facebook:

  Læs mere
  Julemarkeder
  Jul på Gammel Estrup 2021 - Afviklet

  Åbningstider:


  Pris:

  • Voksne:
  • Børn (4-12 år):
  • Børn under 4 år:

  Adresse:

  • Randersvej 2, Auning

  Hjemmeside:
  Facebook:

  Læs mere
  Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
  Nyhedsbrev
  Shopping Nyheder
  Mistelten belagt med bladguld

  Mistelten belagt med bladguld

  LED bloklys

  LED bloklys

  Pynt juletræet med frugt og grønt

  Pynt juletræet med frugt og grønt

  Jomfru Maria skulptur

  Jomfru Maria skulptur

  Nye Bøger
  Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

  Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

  Læs mere
  Jeg er her Jo - Zandra Alex Berthelsen

  'Jeg er her jo' er den på en gang ubærlige, voldsomme og livsbekræftende historie om Tønder-sagen. Bogen er baseret på interview med Zandra Alex Berthelsen, der blev landskendt som den ældste pige i Tønder-sagen. Her fortæller hun for første gang om sit liv, og om at veksle et grusomt livsvilkår til...

  Læs mere
  Lenins Bodyguard - Bestseller af Leif Davidsen

  Vladimir Lenin opholdt sig et par måneder i København i efteråret 1910. Dette historiske faktum er udgangspunktet for Leif Davidsens stort anlagte roman, hvor både historiske og fiktive personer optræder.

  Læs mere
  Ædru - Jesper Stein

  Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i...

  Læs mere
  Seneste nyt fra medierne ..
  08.10.2021

  Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

  Forbrugerrådet Tænk Kemi

  Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


  02.10.2021

  Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

  Aarhus Universitet

  Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


  30.09.2021

  Danmark skal have et nationalt net af naturstier

  Miljøministerie

  Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


  29.09.2021

  Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

  Arbejdstilsynet

  Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


  08.09.2021

  Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

  Apotekerforeningen.dk

  Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


  06.09.2021

  Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

  Forbrugerrådet Tænk Kemi

  Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


  Arkiv

  ^