Rosa bloklys fra Cozy Living
Dekorative påskeæg
Påskeæg i glas fra Kodanska
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Kategori: Julemad
Opskrift: Svensk jul-limpa
Redaktionen

Jul limpa er et typisk svensk julebrød. Brødet er sødt og krydret, og smager helt fantastisk dejligt sammen med svensk landskinke, men ligeså godt bare med smør på.

Ingredienser

  • ½ liter færdiglavet kartoffelmos
  • 2 dl tykmælk eller kærnemælk
  • 50 gram gær
  • 1 spsk. salt
  • 200 gram sirup
  • 1 spsk. finthakket pomeransskal
  • 1 spsk. anis
  • evt. lidt fennikel
  • 225 gram rugmel
  • ca. 500 gram hvedemel

Pensling

  • 1 spsk. sirup
  • 1 spsk. kogende vand

Tilberedning

  • Bland kartoffelmos og mælk ned i en skål
  • Smuldr gæren og tilsæt salt, sirup, pomeransskal og anis
  • Tilsæt rugmel og ælt hvedemelet i lidt af gangen indtil dejen er blød og smidig
  • Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i 30 minutter
  • Ælt dejen igennem og form til 4 runde brød der lægges på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Lad brødene hæve tildækket i yderligere 30 minutter
  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Bages midt i ovn i cirka 35 minutter
  • Fem minutter før brødene er bagt færdige, pensles de med sirupsvand
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Læs mere
Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Læs mere
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Læs mere
Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Læs mere
Julemad
Klassisk risalamande

Lækker, let og luftig risalamande...

Læs mere
Jul
Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse...

Læs mere
Julemad
Skårne brunkager

Skårne brunkager fulde af smag. Her en opskrift med sukat, mandler, kanel, kardemomme, nellike – og bagt med potaske, naturligvis. Når der anvendes potaske som hævemiddel i brunkager, er det fordi potaske i højere grad end natron og bagepulver giver kagerne den lækre, sprøde konsistens.

Læs mere
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen

Ifølge et gammelt mundheld, så er det vigtigt at folk på julevisit bliver budt på lækkerier, fordi man ellers risikerer at de ødelægger den gode stemning ved at bære julen ud.

Men med en kagekasse fuld af hjemmebagte pebernødder, er der ingen farer for den slags. De er nemlig så lækre, at man...

Læs mere
Jul
Julebagværk med Annemette Voss: Vaniljekranse

Mangler du en opskrift på klassiske julesmåkager, så har den populære bagedyst-vinder, Annemette Voss samlet de allerbedste i bogen 'Julebag'. Fra bogen bringer vi her opskriften på de mest fantastiske vaniljekranse.

Læs mere
Julemad
Kandiserede æbler med hasselnøddekerner

Få julegodter er så festlige at se på som kandiserede æbler - og så er den syrlige æblesmag blandet med sprød, kandiseret sukker, en himmelsk mundfuld. Det er hverken svært eller særlig tidskrævende, at lave æblerne. Her får du opskriften.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Plakat til verdens bedste Far

Plakat til verdens bedste Far

Fodboldplakater med stadion illustrationer

Fodboldplakater med stadion illustrationer

Tre idéer til at fremhæve din vinsamling

Tre idéer til at fremhæve din vinsamling

Egoista Gin smagsprøver

Egoista Gin smagsprøver

Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres...

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor...

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de...

Læs mere
Shopping
^