Salat:
- 6-700 g. rødkål
- 1 tsk. havsalt
- 80 g tørrede kirsebær
- 1 stort rødløg
Skær stokken af rødkålen, og kasser den. Snit rødkålen i tynde skiver på max 2 mm, brug evt. et mandolin-jern eller en foodprocessor. Vend rødkålen med saltet i en stor skål, og lad den trække i ½ time. Del kirsbærrene i to, og tjek at der ikke sidder sten tilbage. Hak rødløget så fint som muligt.
Dressing:
- ½ dl. koldpresset mandelolie
- 3 spsk. kirsebæreddike
- 2 spsk. honning
Rør mandelolie, kirsebæreddike og honning sammen.
Topping
- 80 g mandler
- lidt olivenolie
- havsalt
- 80 g feta
Sådan gør du:
- Hak mandlerne godt, og rist dem i lidt olivenolie på en varm pande, til de er gyldne. Krydr efterfølgende med salt.
- Bland rødkål, kirsebær, rødløg og halvdelen af mandlerne med dressingen, og arranger rødkålssalaten på et fad. Top med smuldret feta og resten af de hakkede mandler.