Rosa bloklys fra Cozy Living
Dekorative påskeæg
Påskeæg i glas fra Kodanska
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Kategori: Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg
Redaktionen

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Gløggekstrakt til ca. 6 flasker rødvin

Ingredienser: 

  • 6 kanelstænger
  • 3 stjerneanis
  • 8 kapsler kardemomme
  • 8 kryddernelliker
  • 100 g frisk ingefær 
  • en muskatnød 
  • 8 hele allehånde 
  • 8 enebær 
  • revet skal af 2 økologiske citroner

Sådan gør du: 

  • Knus krydderierne let i en morter
  • Kom de knuste krydderier i en gryde med 1 1/2 l vand og tilføj revet citronskal
  • Lad krydderiblandingen koge svagt en halv time
  • Herefter skal ekstrakten have lov at trække et køligt sted i et døgns tid
  • Si krydderierne fra
  • Nu er gløggekstrakten klar og kan opbevares i køleskabet, hvor den holder et par uger

Når du tilbereder gløggen opvarmes vinen med ekstrakten og smages til med rørsukker. Herefter tilføjes mandler og rosiner.
Og husk: Gløggen må aldrig bringes i kog i gryden, men kun varmes godt op, så vinens fine smagsnuancer ikke går tabt.
Hvis du har valgt, at udskifte dele af vinen med stærkere dråber som snaps eller portvin, så kan den færdige gløgg holde sig i flere dage på køl.

Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge...

Læs mere
Jul
Den fede julemad: 10 effektive tips mod halsbrand og sure opstød

Det er svært at være mådeholden, når det kommer til julemaden; flæskesteg med sprøde svær, and, søde brunede kartofler, rødkål, gode vine, risalamande og marcipan. Lækkerierne dufter og smager så dejligt, at man hurtigt får mere indenbords, end godt er, og så ender man med at sidde resten af aftenen...

Læs mere
Julemad
Sådan slipper du for at tage på i julen

Det er sjældent nok at krydse fingre for, at man ikke tager på i julen, for der står jo ikke ligefrem luftsteg og vindfrikadeller på menuen. Men her er lidt fakta, som måske vil give stof til eftertanke og endda give dig en helt konkret idé om, hvad du kan gøre for ikke at tage på i julen.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svenske köttbullar

Lune, svenske köttbullar er en lækker mundfuld, og må ikke mangle på det svenskinspirerede julebord!

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hjemmebagt leverpostej med bacon

Ingen julefrokost uden lun leverpostej - med knasende, sprød bacon! En lun, hjemmebagt leverpostej dufter herligt og smager skønt og er en populær delikatesse, når store og små samles til familiens julefrokost.

Læs mere
Julemad
Juleklejner - Hjemmebag er bare bedre!

Den sløjfeformede klejne er en gammel, fin julesmåkage, som er kendt og elsket over hele Norden. Klejner er muligvis ikke den nemmeste julesmåkage at bage, men der er ingen tvivl - hjemmelavede klejner smager bare bedre! Søde og bløde inde, sprøde udenpå :)

Læs mere
Julemad
Opskrift: Rødbedesalat med æbler, feta og nødder

Frisk og herlig salat til julefrokostbordet.

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Lingonsylt

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Egoista Gin smagsprøver

Egoista Gin smagsprøver

Fodboldplakater med stadion illustrationer

Fodboldplakater med stadion illustrationer

Tre idéer til at fremhæve din vinsamling

Tre idéer til at fremhæve din vinsamling

Opbevaringsmøbel til konsoller

Opbevaringsmøbel til konsoller

Nye Bøger
Shopping
^