Gløggekstrakt til ca. 6 flasker rødvin
Ingredienser:
- 6 kanelstænger
- 3 stjerneanis
- 8 kapsler kardemomme
- 8 kryddernelliker
- 100 g frisk ingefær
- en muskatnød
- 8 hele allehånde
- 8 enebær
- revet skal af 2 økologiske citroner
Sådan gør du:
- Knus krydderierne let i en morter
- Kom de knuste krydderier i en gryde med 1 1/2 l vand og tilføj revet citronskal
- Lad krydderiblandingen koge svagt en halv time
- Herefter skal ekstrakten have lov at trække et køligt sted i et døgns tid
- Si krydderierne fra
- Nu er gløggekstrakten klar og kan opbevares i køleskabet, hvor den holder et par uger
Når du tilbereder gløggen opvarmes vinen med ekstrakten og smages til med rørsukker. Herefter tilføjes mandler og rosiner.
Og husk: Gløggen må aldrig bringes i kog i gryden, men kun varmes godt op, så vinens fine smagsnuancer ikke går tabt.
Hvis du har valgt, at udskifte dele af vinen med stærkere dråber som snaps eller portvin, så kan den færdige gløgg holde sig i flere dage på køl.