Kategori: Julemad

Sådan tilbereder du en god gløgg 

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Gløggekstrakt til ca. 6 flasker rødvin

Ingredienser: 

  • 6 kanelstænger
  • 3 stjerneanis
  • 8 kapsler kardemomme
  • 8 kryddernelliker
  • 100 g frisk ingefær 
  • en muskatnød 
  • 8 hele allehånde 
  • 8 enebær 
  • revet skal af 2 økologiske citroner

Sådan gør du: 

  • Knus krydderierne let i en morter
  • Kom de knuste krydderier i en gryde med 1 1/2 l vand og tilføj revet citronskal
  • Lad krydderiblandingen koge svagt en halv time
  • Herefter skal ekstrakten have lov at trække et køligt sted i et døgns tid
  • Si krydderierne fra
  • Nu er gløggekstrakten klar og kan opbevares i køleskabet, hvor den holder et par uger

Når du tilbereder gløggen opvarmes vinen med ekstrakten og smages til med rørsukker. Herefter tilføjes mandler og rosiner.
Og husk: Gløggen må aldrig bringes i kog i gryden, men kun varmes godt op, så vinens fine smagsnuancer ikke går tabt.
Hvis du har valgt, at udskifte dele af vinen med stærkere dråber som snaps eller portvin, så kan den færdige gløgg holde sig i flere dage på køl.

Jul
Juleopskrifter - Klassiske juleopskrifter 

Står du for at skulle servere julefrokost eller julemiddag, så bringer vi her vores klassiske yndlings juleopskrifter på flæskesteg med sprøde svær, brunede kartofler, juleskinke, rødkålssalat og juleand og risalamande, samt hjemmebagt lun leverpostej, røget laks, hjemmerørt remoulade, frikadeller,…

Læs mere
Julemad
Camilla Plums æbletoddy 

Hver dag til og med 22. december fra kl. 10.00-16.00 holder Camilla Plum økologisk julemarked på Fuglebjerggaard i Nordsjælland. Her kan man nyde en hyggelig dag blandt boder fyldt til randen med delikate lækkerier og kreative ideer til jul og gaver.

"I år byder vi igen på et flot udvalg af pynt,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin 

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på…

Læs mere
Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce 

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Læs mere
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler 

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Læs mere
Julemad
Klassisk risalamande 

Lækker, let og luftig risalamande...

Læs mere
Jul
Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild 

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse…

Læs mere
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen 

Ifølge et gammelt mundheld, så er det vigtigt at folk på julevisit bliver budt på lækkerier, fordi man ellers risikerer at de ødelægger den gode stemning ved at bære julen ud.

Men med en kagekasse fuld af hjemmebagte pebernødder, er der ingen farer for den slags. De er nemlig så lækre, at man…

Læs mere
Julemad
Kandiserede æbler med hasselnøddekerner 

Få julegodter er så festlige at se på som kandiserede æbler - og så er den syrlige æblesmag blandet med sprød, kandiseret sukker, en himmelsk mundfuld. Det er hverken svært eller særlig tidskrævende, at lave æblerne. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving 

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^