Hvid Parasol
Havestol Venture Design
Eichholtz havestol 'Delta'
Planteskjulere i barokstil
Kategori: Julemad
Opskrift: Rødbedesalat med æbler, feta og nødder
Redaktionen

Frisk og herlig salat til julefrokostbordet.

Ingredienser

  • 500 g rå rødbeder
  • 50 g hasselnødder
  • 150 g feta
  • 2 æbler
  • 1 bundt brøndkarse
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. Balsamicoeddike
  • 1 spsk. honning
  • Salt og peber

Tilberedning

  • Skrub grundigt rødbederne rene
  • Kog rødbederne i saltet vand i ca. 30 minutter til de er møre
  • Pil skrællen af rødbederne og lad dem køle af
  • Smuldr feta og skær æbler i mundrette stykker
  • Skyld brøndkarsen
  • Bland dressingen ved at piske vand, olie, eddike og honning sammen. Smag til med salt og peber
  • Skær rødbederne i tern
  • Bland rødbedetern sammen med æbletern og dressingen.
  • Anret i skål sammen med hasselnødder, feta og brøndkarse 
Julemad
Glaseret juleskinke

- med grønlangkål og brunede kartofler. En skøn svenskinspireret juleret, som med sikkerhed vil falde i alles smag.

Læs mere
Jul
Jul med børn: Farvestrålende romkugler

En julekonfektdag vækker altid begejstring blandt børn, man kan hurtigt udvikle sig til en fest med masser af farvestrålende krymmel på gulvet og små chokoladehænder på panelerne.

Det kan derfor være en rigtig god idé, at man forinden enten helt fjerner de møbler og gulvtæpper, man er mest øm om,...

Læs mere
Jul
Klassiske jødekager

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svensk jul-limpa

Jul limpa er et typisk svensk julebrød. Brødet er sødt og krydret, og smager helt fantastisk dejligt sammen med svensk landskinke, men ligeså godt bare med smør på.

Læs mere
Jul
Camilla Plum: Marokkansk and med pomerans

"Det er i julemåneden, man skal spise denne vidunderlige marokkanske krydrede og helt anderledes anderet" siger Camilla Plum om den skønne, marokkansk-inspirerede ret, som vi her bringer opskriften på.
Den er krydret med blandt andet frisk pomerans, som ellers er bedst kendt som krydderi i julens...

Læs mere
Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Læs mere
Miljø
En and der giver god smag i munden Mortens Aften

Ænder har, ligesom alle andre dyr, en række naturlige behov, der er vigtige at opfylde, hvis man skal kunne sige, at de har levet et liv under forhold med god dyrevelfærd. Det gælder ikke mindst for ænder og andet fjerkræ, som er de landbrugsdyr, der lever flest sammen og har mindst plads.

Læs mere
Julemad
Sådan slipper du for at tage på i julen

Det er sjældent nok at krydse fingre for, at man ikke tager på i julen, for der står jo ikke ligefrem luftsteg og vindfrikadeller på menuen. Men her er lidt fakta, som måske vil give stof til eftertanke og endda give dig en helt konkret idé om, hvad du kan gøre for ikke at tage på i julen.

Læs mere
Julemad
Camilla Plums æbletoddy

Fra torsdag den 5. december til søndag den 8. december holder Camilla Plum økologisk julemarked på gården. Her kan man nyde en hyggelig dag blandt boder fyldt til randen med delikate lækkerier og kreative ideer til jul og gaver. Men selvom du måske ikke får tid og lejlighed til at besøge Camilla...

Læs mere
Julemad
Sirupsglaserede kastanjer

Glaserede kastanjer er godt tilbehør til efterårsretter med kød og vildt, og kan også fint serveres i stedet for brunede kartofler til julemiddagen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tre idéer til at fremhæve din vinsamling

Tre idéer til at fremhæve din vinsamling

Forkæl din mand

Forkæl din mand

Forklæde i læder

Forklæde i læder

Super hot chilisauce fra Camilla Plum

Super hot chilisauce fra Camilla Plum

Nye Bøger
^