Kategori: Julemad
Opskrift: Konfektkugler - små himmelske mundfulde
1. Kaffekugler
Ca. 10 stk.
Ingredienser
- 100 g rå marcipan
- 50 g mørk kogechokolade
- 2 spsk stærk kaffe
- 1 spsk kaffearoma
- Kakao til pynt
Opskrift
- Smelt kogechokoladen og ælt den med marcipan, kaffe og kaffearoma.
- Stil massen koldt et par timer. Når chokoladen afkøles bliver massen mere massiv og n nemmere at arbejde med.
- Form kugler af massen, og rul i kakao.
- Opbevares køligt
2. Krokantkugler
Ca. 10 stk
Ingredienser
- 130 gram sukker
- 100 gram hakkede hasselnødder
- 150 g mørk chokolade
- Hakkede hasselnødder til pynt
Opskrift
- Smelt, ved svag varme, sukker på en pande sammen med de hakkede nødder. Når sukkeret er smeltet vendes karamelmassen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og gerne også med olie, så karamellen slipper let. Lad karamellen afkøle helt inden den hakkes groft med en savtakket kniv.
- Ælt krokanten ind i marcipanen, og tril massen kugler.
- Dyp kuglerne i smeltet chokolade * og vend dem i hakkede hasselnødder
- Sæt kuglerne til tørre på et stykke bagepapir
- Opbevares køligt
* Se videoen nederst, hvor Odense Marcipan viser, hvordan du temperer chokoladen, så du får en flot, blank overtrækschokolade.
3. Mandel, nougat og salmiak-lakrids
Ca. 20 stk.
Ingredienser
- 100 g smuttede mandler
- 100 g sukker
- 1/2 dl vand
- 200 g blød nougat
- Salmiakpulver
- Lakridspulver
Opskrift
- Kom de hele mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring til sukkeret smelter.
- Hæld mandelmassen ud på et stykke bagepapir, spred mandlerne fra hinanden, og lad dem køle af.
- Bræk de afkølede mander fra hinanden og svøb dem hver i sær i en skive blød nougat.
- Form forsigtigt til kugle og rul kuglen i en blanding af salmiak- og lakridspulver.
- Opbevares køligt
4. Pistaciekugler
Ca. 10 stk.
Ingredienser
- 100 g rå marcipan
- 30 g usaltede pistacienødder
- 150 g overtrækschokolade
- Hakkede pistacienødder (gerne med salt) til pynt
Opskrift
- Blend pistacienødderne fint, og bland dem med marcipanen.
- Form kugler af massen, og sæt dem på køl en halv time.
- Dyp marcipankuglerne i smeltet chokolade *, og rul dem i finthakket pistacienødder.
- Sæt dem til tørre på et stykke bagepapir
- Opbevares køligt
* Se videoen nederst, hvor Odense Marcipan viser, hvordan du temperer chokoladen, så du får en flot, blank overtrækschokolade.