Til fremstillingen har du brug for et digitalt køkken-termometer, for at få præcis temperaturmåling.
Til ca. 40 stykker
Ingredienser
- 150 g mørk chokolade (70%)
- 450 g sukker
- 1 ½ dl sødmælk
- 150 g smør
- 50 g sirup
- olie til at smøre formen
Opskrift
- Pensl en fladbundet og plan form med olie.
- Hak chokoladen fint, og kom den i en gryde med de andre ingredienser.
- Varm massen op - langsomt og nænsomt.
- Når massen er jævn, skal du have termometeret klar. Nu skal massen koge til termometeret viser 115 grader. Rør let i massen undervejs, så du undgår at den brænder fast i bunden af gryden.
- Tag gryden af varmen, og lad den stå og køle lidt af i ca. 10 minutter.
- Blend massen med en stavblender og hæld derefter massen i formen.
- Fordel massen i formen, og lad den stå og køle af.
- Skær fudgen ud i kvadrater, når massen er helt fast.