Ingredienser til 4-6 personer
Rødkål
- 25 g smør eller lidt andefedt
- 500 g fintsnittet rødkål
- 2 spsk ribsgelé
- ¼ tsk stødt ingefær
- ¼ tsk stødt allehånde
- ¼ tsk stødt kanel
- ½ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Appelsinmarinade
- 5 tsk friskpresset appelsinsaft
- 1 tsk sukker
- ¼ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Rødkål
- Smelt smør eller andefedt på en dyb pande ved middel varme, indtil det er gyldent.
- Tilsæt den fintsnittede rødkål, ribsgelé, ingefær, allehånde og kanel. Steg kålen under omrøring i ca. 2-3 minutter, så smagene fordeler sig.
- Smag til med groft salt og friskkværnet peber. Lad rødkålen simre i yderligere et par minutter, indtil den er mør og krydret.
Appelsinmarinade
- Rør appelsinsaft, sukker, salt og friskkværnet peber sammen i en skål, indtil sukkeret er opløst.
- Smag marinaden til, så den har en god balance mellem syre, sødme og salt.
Servering
Hæld den friske appelsinmarinade over den lune rødkål lige inden servering, og vend det forsigtigt sammen for at fordele smagen.
Tip
Den krydrede rødkål kan tilberedes i forvejen og blot varmes op kort før servering.