Opskrift: Konfektkugler - små himmelske mundfulde

Kategori: Julemad

Opskrift: Konfektkugler - små himmelske mundfulde 

Prøv nye, delikate variationer af hjemmelavet julekonfekt. Her er det konfektkugler med bla. krokant, blød nougat og salmiak-lakrids.

1. Kaffekugler

Ca. 10 stk.

Ingredienser

  • 100 g rå marcipan
  • 50 g mørk kogechokolade
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 1 spsk kaffearoma 
  • Kakao til pynt

Opskrift

  • Smelt kogechokoladen og ælt den med marcipan, kaffe og kaffearoma.
  • Stil massen koldt et par timer. Når chokoladen afkøles bliver massen mere massiv og n nemmere at arbejde med.
  • Form kugler af massen, og rul i kakao.
  • Opbevares køligt

2. Krokantkugler

Ca. 10 stk

Ingredienser

  • 130 gram sukker
  • 100 gram hakkede hasselnødder
  • 150 g mørk chokolade
  • Hakkede hasselnødder til pynt

Opskrift

  • Smelt, ved svag varme, sukker på en pande sammen med de hakkede nødder. Når sukkeret er smeltet vendes karamelmassen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og gerne også med olie, så karamellen slipper let. Lad karamellen afkøle helt inden den hakkes groft med en savtakket kniv.
  • Ælt krokanten ind i marcipanen, og tril massen kugler.
  • Dyp kuglerne i smeltet chokolade * og vend dem i hakkede hasselnødder
  • Sæt kuglerne til tørre på et stykke bagepapir
  • Opbevares køligt

* Se videoen nederst, hvor Odense Marcipan viser, hvordan du temperer chokoladen, så du får en flot, blank overtrækschokolade.


3. Mandel, nougat og salmiak-lakrids

Ca. 20 stk.

Ingredienser

  • 100 g smuttede mandler
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl vand
  • 200 g blød nougat
  • Salmiakpulver
  • Lakridspulver

Opskrift

  • Kom de hele mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring til sukkeret smelter.  
  • Hæld mandelmassen ud på et stykke bagepapir, spred mandlerne fra hinanden, og lad dem køle af.  
  • Bræk de afkølede mander fra hinanden og svøb dem hver i sær i en skive blød nougat.
  • Form forsigtigt til kugle og rul kuglen i en blanding af salmiak- og lakridspulver.
  • Opbevares køligt

4. Pistaciekugler

Ca. 10 stk. 

Ingredienser

  • 100 g rå marcipan
  • 30 g usaltede pistacienødder
  • 150 g overtrækschokolade
  • Hakkede pistacienødder (gerne med salt) til pynt

Opskrift

  • Blend pistacienødderne fint, og bland dem med marcipanen.
  • Form kugler af massen, og sæt dem på køl en halv time.
  • Dyp marcipankuglerne i smeltet chokolade *, og rul dem i finthakket pistacienødder.
  • Sæt dem til tørre på et stykke bagepapir
  • Opbevares køligt

* Se videoen nederst, hvor Odense Marcipan viser, hvordan du temperer chokoladen, så du får en flot, blank overtrækschokolade.


Julemad
Glaseret juleskinke  

- med grønlangkål og brunede kartofler. En skøn svenskinspireret juleret, som med sikkerhed vil falde i alles smag.

Læs mere
Jul
Jul med børn: Farvestrålende romkugler 

En julekonfektdag vækker altid begejstring blandt børn, man kan hurtigt udvikle sig til en fest med masser af farvestrålende krymmel på gulvet og små chokoladehænder på panelerne.

Det kan derfor være en rigtig god idé, at man forinden enten helt fjerner de møbler og gulvtæpper, man er mest øm om,…

Læs mere
Jul
Klassiske jødekager 

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svensk jul-limpa 

Jul limpa er et typisk svensk julebrød. Brødet er sødt og krydret, og smager helt fantastisk dejligt sammen med svensk landskinke, men ligeså godt bare med smør på.

Læs mere
Miljø
En and der giver god smag i munden Mortens Aften 

Ænder har, ligesom alle andre dyr, en række naturlige behov, der er vigtige at opfylde, hvis man skal kunne sige, at de har levet et liv under forhold med god dyrevelfærd. Det gælder ikke mindst for ænder og andet fjerkræ, som er de landbrugsdyr, der lever flest sammen og har mindst plads.

Læs mere
Julemad
Sirupsglaserede kastanjer 

Glaserede kastanjer er godt tilbehør til efterårsretter med kød og vildt, og kan også fint serveres i stedet for brunede kartofler til julemiddagen.

Læs mere
Julemad
12 tips til brug af restemad 

Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydne kartofler i farsen. Her får du Birte Brorsons bedste råd til anvendelse af restemad i julemåneden.

Læs mere
Julemad
Risalamande - Veganerversion 

Her får du opskriften på veganer-versionen af den klassiske juledessert. Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af kok Bent Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Julemad
Vegetarisk julemenu 

I julen spises der kød i lange baner. Gæs, ænder og flæskesteg er jo traditionel julespise, men selvom den slags traditioner ikke er sådan lige at lave om på, så vælger flere og flere, at droppe kødretterne til fordel for vegetariske alternativer.

 

Læs mere
Julemad
Waldorfsalat 

Julens sprøde salat i ny og trimmet udgave.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^