Julens andesteg er økologisk

Kategori: Julemad

Julens andesteg er økologisk 

Til jul skal der steg på bordet, og i stadig flere danske hjem er der økologisk and på menuen juleaften. Ifølge dagligvarehandlen er salget af økologiske ænder stigende. Hos Salling Group steg salget af hele ferske øko-ænder på tværs af føtex, Netto og Bilka med hele 42 procent sidste december i forhold til året før. Hos Coop voksede salget med 15 procent i samme periode, og dermed var næsten hver tredje ferske and, der blev solgt i Coops butikker, økologisk.

God smag i munden i højtiden

Salgstallene fra dagligvarehandlen afspejler, at danskerne går op i dyrevelfærd, mener Helle Bossen, der er chefkonsulent i Økologisk Landsforening. 

"Vi ser en stigende interesse hos danskerne for fødevarer, hvor der er taget hensyn til dyrenes velfærd i produktionen. Derfor har vi en klar forventning om, at salget af blandt andet økologiske ænder også vil stige i år og de kommende år," siger hun og fortsætter:

"Ved at vælge den økologiske andesteg er du sikker på, at anden har været ude under åben himmel og kunnet spise løs af græs og økologisk grovfoder, som er godt for dyrenes velbefindende. Det giver ekstra god smag i munden i højtiden," siger Helle Bossen og påpeger, at det er blevet væsentligt nemmere at finde en økologisk and til julemiddagen, nu hvor stort set alle discountbutikker og supermarkeder tilbyder enten ferske eller frosne øko-ænder.

Hvis man går op i, at anden har haft det godt, inden det kommer på middagsbordet, er der god grund til at vælge økologi, mener Dyrenes Beskyttelse, som anbefaler øko-ænder.

"Går man efter ænder med Ø-mærket, kan man være sikker på, at der er styr på dyrevelfærden. Her er der nemlig høje krav til, at ænderne kan udleve deres naturlige adfærd med blandt andet adgang til det fri og krav om dagslys," siger Pernille Fraas Johnsen.

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin 

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på…

Læs mere
Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce 

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Læs mere
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler 

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Læs mere
Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg 

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Læs mere
Julemad
Klassisk risalamande 

Lækker, let og luftig risalamande...

Læs mere
Jul
Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild 

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse…

Læs mere
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen 

Ifølge et gammelt mundheld, så er det vigtigt at folk på julevisit bliver budt på lækkerier, fordi man ellers risikerer at de ødelægger den gode stemning ved at bære julen ud.

Men med en kagekasse fuld af hjemmebagte pebernødder, er der ingen farer for den slags. De er nemlig så lækre, at man…

Læs mere
Julemad
Kandiserede æbler med hasselnøddekerner 

Få julegodter er så festlige at se på som kandiserede æbler - og så er den syrlige æblesmag blandet med sprød, kandiseret sukker, en himmelsk mundfuld. Det er hverken svært eller særlig tidskrævende, at lave æblerne. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving 

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,…

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^