Rattan sofa
Kurvestol Chic Antique
Havebord Kryss
Havestol Venture Design
Kategori: Julemad
Juleklejner - Hjemmebag er bare bedre!
Redaktionen

Den sløjfeformede klejne er en gammel, fin julesmåkage, som er kendt og elsket over hele Norden. Klejner er muligvis ikke den nemmeste julesmåkage at bage, men der er ingen tvivl - hjemmelavede klejner smager bare bedre! Søde og bløde inde, sprøde udenpå :)

Det skal du bruge:

  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • Revet skal af 2 usprøjtede citroner
  • 150 g smør
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • ½ tsk kardemomme
  • 250 g mel
  • 2 spsk fløde 13%
  • Palmin til kogning

Sådan gør du:

1. Pisk æg og sukker sammen og rør revet citronskal i
2. Kom det blødgjorte smør i og rør godt, til dejen er sej
3. Bland hjortetaksalt, kardemomme og mel, og kom det i dejen sammen med fløden.

4. Ælt dejen sammen og lad den derefter hvile mindst en time.
5. Klejnedejen at rulles ud til en aflang og jævn dejplade.
6. Med en kagespore skæres dejen, først den ene vej og derefter på tværs i rombeformede stykker.
7. Midt på hvert stykke skæres et snit.
8. Den ene ende af klejnen trækkes igennem snittet, hvorved den karakteristiske klejne-facon opstår.
9. Varm palmin til kogning. Det skal syde omkring en tandstik. Læg 4 – 6 klejner forsigtigt i, og lad dem koge til de er lysebrune. Tag dem op med hulske og læg dem derefter på fedtsugende papir.
Julemad
Glaseret juleskinke

- med grønlangkål og brunede kartofler. En skøn svenskinspireret juleret, som med sikkerhed vil falde i alles smag.

Læs mere
Jul
Jul med børn: Farvestrålende romkugler

En julekonfektdag vækker altid begejstring blandt børn, man kan hurtigt udvikle sig til en fest med masser af farvestrålende krymmel på gulvet og små chokoladehænder på panelerne.

Det kan derfor være en rigtig god idé, at man forinden enten helt fjerner de møbler og gulvtæpper, man er mest øm om,...

Læs mere
Jul
Klassiske jødekager

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svensk jul-limpa

Jul limpa er et typisk svensk julebrød. Brødet er sødt og krydret, og smager helt fantastisk dejligt sammen med svensk landskinke, men ligeså godt bare med smør på.

Læs mere
Jul
Camilla Plum: Marokkansk and med pomerans

"Det er i julemåneden, man skal spise denne vidunderlige marokkanske krydrede og helt anderledes anderet" siger Camilla Plum om den skønne, marokkansk-inspirerede ret, som vi her bringer opskriften på.
Den er krydret med blandt andet frisk pomerans, som ellers er bedst kendt som krydderi i julens...

Læs mere
Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Læs mere
Miljø
En and der giver god smag i munden Mortens Aften

Ænder har, ligesom alle andre dyr, en række naturlige behov, der er vigtige at opfylde, hvis man skal kunne sige, at de har levet et liv under forhold med god dyrevelfærd. Det gælder ikke mindst for ænder og andet fjerkræ, som er de landbrugsdyr, der lever flest sammen og har mindst plads.

Læs mere
Julemad
Sådan slipper du for at tage på i julen

Det er sjældent nok at krydse fingre for, at man ikke tager på i julen, for der står jo ikke ligefrem luftsteg og vindfrikadeller på menuen. Men her er lidt fakta, som måske vil give stof til eftertanke og endda give dig en helt konkret idé om, hvad du kan gøre for ikke at tage på i julen.

Læs mere
Julemad
Camilla Plums æbletoddy

Fra torsdag den 5. december til søndag den 8. december holder Camilla Plum økologisk julemarked på gården. Her kan man nyde en hyggelig dag blandt boder fyldt til randen med delikate lækkerier og kreative ideer til jul og gaver. Men selvom du måske ikke får tid og lejlighed til at besøge Camilla...

Læs mere
Julemad
Sirupsglaserede kastanjer

Glaserede kastanjer er godt tilbehør til efterårsretter med kød og vildt, og kan også fint serveres i stedet for brunede kartofler til julemiddagen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gaveidéer til manden, der har alt

Gaveidéer til manden, der har alt

Fitness Tracker Fitbit Charge 3

Fitness Tracker Fitbit Charge 3

Matas Striber Skægpleje Gaveæske

Matas Striber Skægpleje Gaveæske

Tre idéer til at fremhæve din vinsamling

Tre idéer til at fremhæve din vinsamling

Nye Bøger
^