Morgenkåbe i bambus
Danske designklassikere
Justerbare hylder fra Yamazaki
Loungestol i flet fra House Doctor
Kategori: Julemad
Opskrift: Hjemmebagt leverpostej med bacon
Redaktionen

Ingen julefrokost uden lun leverpostej - med knasende, sprød bacon! En lun, hjemmebagt leverpostej dufter herligt og smager skønt og er en populær delikatesse, når store og små samles til familiens julefrokost.

Til leverpostejen hører godt brød, rødbeder og knasende, sprød bacon.

Ingredienser

  • 350 g svinelever
  • 1 fintrevet løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 150 g smeltet smør
  • ¼ liter letmælk
  • 1½ tsk. groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • Rugbrød, smør, rødbeder, stegt bacon og evt. champignon


Tilberedning 

  • Kør lever gennem en kødhakker. Kør evt. igennem flere gange afhængig af, hvor grov leverpostejen skal være.
  • Rør melet sammen med lidt af mælken. Rør resten af mælken og de øvrige ingredienser i.
  • Fordel blandingen i aluform eller porcelænsform.
  • Sæt leverpostejen i kold ovn.
  • Bag postejen på 175° i ca. 1 time.
  • Brug en kødnål til at se, om de er gennembagt. Kødsaften skal være klar.
  • Sluk ovnen og lad leverpostejen stå i ovnen i ca. 10 min.
  • Steg baconskiverne sprøde, og champignon bløde.
  • Server dem til den lune leverpostej.
  • Pynt evt. med lidt frisk timian.
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter

Med inspiration fra det svenske køkken, kan du tilføje nye, herlige smagsoplevelser til julebordet. På det klassiske smörgåsbord finder man blandt andet honninglaseret juleskinke krydret med sennep og nelliker, svensk fladbrød og svenske köttbullar, der nydes med lingonsylt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge...

Læs mere
Jul
Den fede julemad: 10 effektive tips mod halsbrand og sure opstød

Det er svært at være mådeholden, når det kommer til julemaden; flæskesteg med sprøde svær, and, søde brunede kartofler, rødkål, gode vine, risalamande og marcipan. Lækkerierne dufter og smager så dejligt, at man hurtigt får mere indenbords, end godt er, og så ender man med at sidde resten af aftenen...

Læs mere
Julemad
Sådan slipper du for at tage på i julen

Det er sjældent nok at krydse fingre for, at man ikke tager på i julen, for der står jo ikke ligefrem luftsteg og vindfrikadeller på menuen. Men her er lidt fakta, som måske vil give stof til eftertanke og endda give dig en helt konkret idé om, hvad du kan gøre for ikke at tage på i julen.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svenske köttbullar

Lune, svenske köttbullar er en lækker mundfuld, og må ikke mangle på det svenskinspirerede julebord!

Læs mere
Julemad
Juleklejner - Hjemmebag er bare bedre!

Den sløjfeformede klejne er en gammel, fin julesmåkage, som er kendt og elsket over hele Norden. Klejner er muligvis ikke den nemmeste julesmåkage at bage, men der er ingen tvivl - hjemmelavede klejner smager bare bedre! Søde og bløde inde, sprøde udenpå :)

Læs mere
Julemad
Opskrift: Rødbedesalat med æbler, feta og nødder

Frisk og herlig salat til julefrokostbordet.

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Lingonsylt

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Egoista Gin smagsprøver

Egoista Gin smagsprøver

Matas Striber Skægpleje Gaveæske

Matas Striber Skægpleje Gaveæske

Gaveæske med krydderier

Gaveæske med krydderier

Opbevaringsmøbel til konsoller

Opbevaringsmøbel til konsoller

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^