Kategori: Julemad

Claus Holm: Sådan tilbereder du en klassisk kryddersildemad 

Varme krydderier som kanel og allehånde går utrolig godt i spænd med skønne, skinnende fuldfede sild. Det har mange danskere sandet til et utal af julefrokoster, påskefrokoster osv., når de har sat tænderne i en god kryddersild. Men ifølge kokken Claus Holm skal vi ikke nøjes med sild til særlige lejligheder. Det fortæller han til Glyngøre i forbindelse med, at han udviklede opskrifter med virksomhedens nylancerede kryddersild.

Ud over jul og påske spiser Claus altid sild, når han er i Tivoli og før større opgaver forbereder han og kokkekollegaerne sig også gerne til de forventede strabadser med en sildemad. Og på en god sommerdag pakker han gerne en madkurv til ham og hans personlige supersild, konen Anne, og tager ud og nyder livet:

”Sild binder året sammen, og de ligger godt i maven. De giver en fuldstændig og fyldig smagsoplevelse, så ja – sild er bare godt”, siger Claus og minder om, at mad ikke behøver at være stor videnskab. Her får du ingridienserne til 'Klassisk sildemad' og 'Klassisk kryddersildemad' samt, trin for trin anvisning til, hvordan du nemt kreerer et pragteksemplar af en klassisk sildemad: 

Det skal du bruge til en klassisk sildemad:

  • Rugbrød
  • Smør
  • Marinerede sild
  • Løgringe 
  • Blødkogte æg
  • En lille dusk grønt – persille eller dild

Vil du prøve lidt nyt til din klassiker? 

  • Tilsæt et eksotisk strejf til de klassiske marinerede sild. Skær en mango i tern, og hak lidt frisk koriander. 

 

Det skal du bruge til en klassisk kryddersildemad:

  • Rugbrød
  • Fedt med fedtegrever
  • Kryddersild
  • Løgringe – rødløg
  • Kapers
  • Blødkogte æg

Vil du prøve lidt nyt til din klassiker? 

  • I det sene efterår er især æbler som Cox Orange rigtig gode. Skær et æble i tynde både, og servér til sildemadderne.

Sådan anretter du en sildemad

Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving 

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,…

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Jul
Den fede julemad: 10 effektive tips mod halsbrand og sure opstød 

Det er svært at være mådeholden, når det kommer til julemaden; flæskesteg med sprøde svær, and, søde brunede kartofler, rødkål, gode vine, risalamande og marcipan. Lækkerierne dufter og smager så dejligt, at man hurtigt får mere indenbords, end godt er, og så ender man med at sidde resten af aftenen…

Læs mere
Julemad
Sådan slipper du for at tage på i julen 

Det er sjældent nok at krydse fingre for, at man ikke tager på i julen, for der står jo ikke ligefrem luftsteg og vindfrikadeller på menuen. Men her er lidt fakta, som måske vil give stof til eftertanke og endda give dig en helt konkret idé om, hvad du kan gøre for ikke at tage på i julen.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svenske köttbullar 

Lune, svenske köttbullar er en lækker mundfuld, og må ikke mangle på det svenskinspirerede julebord!

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hjemmebagt leverpostej med bacon 

Ingen julefrokost uden lun leverpostej - med knasende, sprød bacon! En lun, hjemmebagt leverpostej dufter herligt og smager skønt og er en populær delikatesse, når store og små samles til familiens julefrokost.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Rødbedesalat med æbler, feta og nødder 

Frisk og herlig salat til julefrokostbordet.

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Lingonsylt 

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks 

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Janssons frestelse 

’Janssons frestelse’ er en herlig svensk ret, som kombinerer flødekartofler med små salte ansjoser eller benfri sild. Retten er ikke mindst et fast element på højtidernes buffetborde jul og påske.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^