Ud over jul og påske spiser Claus altid sild, når han er i Tivoli og før større opgaver forbereder han og kokkekollegaerne sig også gerne til de forventede strabadser med en sildemad. Og på en god sommerdag pakker han gerne en madkurv til ham og hans personlige supersild, konen Anne, og tager ud og nyder livet:
”Sild binder året sammen, og de ligger godt i maven. De giver en fuldstændig og fyldig smagsoplevelse, så ja – sild er bare godt”, siger Claus og minder om, at mad ikke behøver at være stor videnskab. Her får du ingridienserne til 'Klassisk sildemad' og 'Klassisk kryddersildemad' samt, trin for trin anvisning til, hvordan du nemt kreerer et pragteksemplar af en klassisk sildemad:
Det skal du bruge til en klassisk sildemad:
- Rugbrød
- Smør
- Marinerede sild
- Løgringe
- Blødkogte æg
- En lille dusk grønt – persille eller dild
Vil du prøve lidt nyt til din klassiker?
- Tilsæt et eksotisk strejf til de klassiske marinerede sild. Skær en mango i tern, og hak lidt frisk koriander.
Det skal du bruge til en klassisk kryddersildemad:
- Rugbrød
- Fedt med fedtegrever
- Kryddersild
- Løgringe – rødløg
- Kapers
- Blødkogte æg
Vil du prøve lidt nyt til din klassiker?
- I det sene efterår er især æbler som Cox Orange rigtig gode. Skær et æble i tynde både, og servér til sildemadderne.