Det skal du bruge:
- 350 g hakket chokolade
- 110 g smør
- 3 æg
- 2 tsk. vaniljesukker
- 200 g sukker
- 100 g mel
- 1½ tsk. bagepulver
- en knivspids salt
- 200 g grofthakkede nødder - fx hasselnødder eller pekaner. (kan dog sagtens udelades)
Sådan gør du:
- Smelt chokolade sammen med smør.
- Pisk æggene. Hæld langsomt sukkeret i, og pisk, til det er let og luftigt. Tilsæt chokolade-blandingen.
- Sigt mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen, og vend det forsigtigt ind i chokolademassen.
- Tilsæt de hakkede nødder.
- Dæk skålen, og stil i køleskabet, til dejen er fast og kold.
- Rul kugler på størrelse med en valnød, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag i en 175 grader varm ovn i 12-14 minutter, eller til de er krakelerede på overfladen. Lad dem køle af et par minutter før de flyttes over på en rist.
- Opbevar i tætsluttende dåse.