Sengetæppe fra Ferm Living
Skrivebord i nordisk design
Danske designklassikere
Plakat PH Poul Henningsen
Kategori: Julemad
Camilla Plums æbletoddy
Redaktionen

Fra torsdag den 5. december til søndag den 8. december holder Camilla Plum økologisk julemarked på gården. Her kan man nyde en hyggelig dag blandt boder fyldt til randen med delikate lækkerier og kreative ideer til jul og gaver. Men selvom du måske ikke får tid og lejlighed til at besøge Camilla Plum på Fuglebjerggaard i julen, så skal du ikke undvære hendes dejlige æbletoddy.

Som hele Danmarks kogekone og forfatter til den smukke og inspirerende kogebog 'Jul', er det ingen hemmelighed, at Camilla elsker julen og er vild med alt, hvad der hører julen til.

Hvert år bliver der julehygget hjemme på gården, hvilket man ved selvsyn kan opleve ved det hyggelige julemarked, men også læse meget mere om i julebogen. Her præsenterer hun alskens godt i såvel den traditionelle som mere eksotiske versioner af julens mad akkompagneret af anekdotestof om oprindelsen af råvarer, retter og traditioner.

Fra bogen bringer vi her opskriften på hendes skønne æbletoddy.


ÆBLETODDY
til 15 personer

  • 4 l ufiltreret æblesaft eller virkelig god æblemost
  • mindst 4 dl brun, god rom, gerne en hel flaske
  • 200 g rørsukker
  • 1 flækket vaniljestang, skåret i tynde skrå stykker
  • 10 stjerneanis
  • saft af 1 citron
  • tyndt skrællet gul skal af citronen
  • 1 spsk kardemommefrø


"Man skal tage mængden af sukker og citron med et gran salt, hvis saften er enten meget sur eller sød skal der justeres", siger Camilla Plum.

Kom alt undtagen rom i en gryde og varm op. Lad det trække et par timer, gerne til næste dag. Ved serveringen varmes op igen, til lige under kogepunktet, hæld rommen i og nyd din Æbletoddy mens den er varm!

Jul
Julemiddag: 10 effektive tips mod halsbrand og sure opstød

Det er svært at være mådeholden, når det kommer til menuen juleaften; Flæskesteg med sprøde svær, and, søde brunede kartofler, rødkål, gode vine, risalamande og marcipan. Lækkerierne dufter og smager så dejligt, at man hurtigt får mere indenbords, end godt er, og så ender man med at sidde resten af...

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svenske köttbullar

Lune, svenske köttbullar er en lækker mundfuld, og må ikke mangle på det svenskinspirerede julebord!

Læs mere
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter

Med inspiration fra det svenske køkken, kan du tilføje nye, herlige smagsoplevelser til julebordet. På det klassiske smörgåsbord finder man blandt andet honninglaseret juleskinke krydret med sennep og nelliker, svensk fladbrød og svenske köttbullar, der nydes med lingonsylt.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hjemmebagt leverpostej med bacon

Ingen julefrokost uden lun leverpostej - med knasende, sprød bacon! En lun, hjemmebagt leverpostej dufter herligt og smager skønt og er en populær delikatesse, når store og små samles til familiens julefrokost.

Læs mere
Julemad
Juleklejner - Hjemmebag er bare bedre!

Den sløjfeformede klejne er en gammel, fin julesmåkage, som er kendt og elsket over hele Norden. Klejner er muligvis ikke den nemmeste julesmåkage at bage, men der er ingen tvivl - hjemmelavede klejner smager bare bedre! Søde og bløde inde, sprøde udenpå :)

Læs mere
Julemad
Opskrift: Rødbedesalat med æbler, feta og nødder

Frisk og herlig salat til julefrokostbordet.

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Lingonsylt

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Janssons frestelse

’Janssons frestelse’ er en herlig svensk ret, som kombinerer flødekartofler med små salte ansjoser eller benfri sild. Retten er ikke mindst et fast element på højtidernes buffetborde jul og påske.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Svensk jul: Klassiske svenske pepparkakor

De duftende svenske ingefærsmåkager 'pepparkakor' med kanel, kardemomme, ingefær og nelliker, nydes året rundt i Sverige, og i julen er de små, krydrede kager en absolut favorit blandt julelækkerierne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Pryd væggen med et jagttrofæ

Pryd væggen med et jagttrofæ

Egoista Gin & Tonic Tasting Kit

Egoista Gin & Tonic Tasting Kit

Matas Striber Skægpleje Gaveæske

Matas Striber Skægpleje Gaveæske

Danmarks Dufte: <BR>Time for Blæst  &Bølger

Danmarks Dufte:
Time for Blæst &Bølger

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Jeg er her Jo - Zandra Alex Berthelsen

'Jeg er her jo' er den på en gang ubærlige, voldsomme og livsbekræftende historie om Tønder-sagen. Bogen er baseret på interview med Zandra Alex Berthelsen, der blev landskendt som den ældste pige i Tønder-sagen. Her fortæller hun for første gang om sit liv, og om at veksle et grusomt livsvilkår til...

Læs mere
Lenins Bodyguard - Bestseller af Leif Davidsen

Vladimir Lenin opholdt sig et par måneder i København i efteråret 1910. Dette historiske faktum er udgangspunktet for Leif Davidsens stort anlagte roman, hvor både historiske og fiktive personer optræder.

Læs mere
Ædru - Jesper Stein

Med romanen 'Ædru' fortæller Jesper Stein om at sadle om i livet. Baseret på sine egne oplevelser, er det fortæller han sit livs sværeste u-turner en roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke. Lag på lag af hans personlighed, løgne og benægtelser skrælles af i behandlingen og i...

Læs mere
ANNONCER
^