Justerbare hylder fra Yamazaki
Kunstplakat af Farah Atassi
Øreringe fra Maanesten
Bambus t-shirt fra Copenhagen Bamboo
Kategori: Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce
Redaktionen

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Dyrenes Beskyttelse anbefaler danske økologiske ænder, fordi er sikret de bedste levevilkår, går ude, har adgang til svømmevand og kan snadre løs i græs og grovfoder.

Køber du fersk and hos slagteren, så sørg for at få indmaden med. Den skal bruges til at give saucen kraft og smag.

ANDESTEGEN

Det skal du bruge:

  • 3 kg. frisk, renset and (indmaden gemmes og bruges til saucen) 
  • Havsalt, gerne Maldon Sea-salt
  • Peber 
  • 175 gram tørrede, spiseklare svesker uden sten 
  • 3 udkernede æbler i både. Fx cox orange
  • Timian eller rosmarinkviste.


Sådan gør du:

  • Er anden dybfrossen skal den tø op i dit køleskab i ca. to døgn. (Sæt den i et fad, så saften ikke drypper på øvrige madvarer).
  • Tænd ovnen på 160°. 
  • Tag indmaden ud og fjern eventuelle blodige sener. Skyl anden og fjern overflødigt fedt. Hænder, knive og skærebræt vaskes grundigt før berøring med andre fødevarer!
  • Gnid anden med salt og peber. 
  • Skyl æblerne og skræl dem, sker dem derefter i både. Kom dem ind i anden sammen med sveskerne.
  • Læg anden på ovnristen med ryggen opad. Placer bradepanden nedenunder. Andestegen placeres nederst i ovnen. Den skal steges i ca. 1 time og 40 minutter til den har opnået en kernetemperatur på mindst 75°. Mål den med et stegetermometer, der stikkes ind i det tykkeste stykke kød. (ca. 40 minutter per kg.) Ca. 15 minutter før andestegen er færdigstegt hældes stegeskyen fra. Gem stegeskyen til saucen. Anden sættes tilbage i ovnen og der skrues op for varmen til 225°, hvor den så efterbruner i ca. 15 minutter med åben ovndør eller ventil. Hold øje med at anden ikke bliver for brun. Lad den hvile ca. 10 minutter inden den skæres ud. 


ANDESAUCE

Det skal du bruge:

  • Den sigtede stegesky fra anden skummet for fedt, lidt yderligere bouillon kogt på hals, kråser, hjerte og vingespidser, (I alt 6 dl.)
  • Lidt Maizena-jævner til brun sauce
  • Salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du:

  • Kog stegesky og bouillon samt vin en smule ind og jævn dem med Maizena-jævner (se anvisningen på pakken). 
  • Smag saucen ti med salt, friskkværnet peber samt evt. yderligere vin og servér.
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Havregrynskugler Delight

Aarstidernes opskrift på havregrynskugler i den delightfulde udgave med dadler og mandler!

Læs mere
Julemad
Restemad: Kålsalat med spicy and og vaniljedressing

Slip kreativiteten og krydderierne løs i juledagene. Her er opskriften på en herlig kålsalat med rester fra julebordet.

Læs mere
Julemad
Restemad: Spicy flæskestegstoast

Ingen hyggelige juledage uden en flæskestegsmad. Her bringer vi opskriften på en særlig lækker variation med et spicy twist!

Læs mere
Julemad
Lyse småkager - Figurkager

De er så fine, de små kardemomme og kanel småkager, og de både dufter og smager dejligt. Og så kan de dekoreres med glasur, trækkes på silkebånd og hænge som pynt på en julegren.

Læs mere
Julemad
Julens andesteg er økologisk

Til jul skal der steg på bordet, og i stadig flere danske hjem er der økologisk and på menuen juleaften. Ifølge dagligvarehandlen er salget af økologiske ænder stigende. Hos Salling Group steg salget af hele ferske øko-ænder på tværs af føtex, Netto og Bilka med hele 42 procent sidste december i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Louisas coleslaw

Blandt lækkerier til julebordet bringer vi her Louisa Lorangs bud på en flot pink, sprød og spicy coleslaw med rødbeder, pastinak, persillerod og peberrod.
Få opskriften, og se også seneste nummer af magasinet Lorang & Co. som byder på masser af dejlige opskrifter, tips og idéer til julen.

Læs mere
Julemad
Chokoladesmåkager

Lækre, bløde og med masser af chokoladesmag. De bliver allerbedst, hvis man bruger en god mørk chokolade, fx. Lindt eller Valrhona.

Læs mere
Julemad
Flæskesteg med knasende sprøde svær

Den traditionelle flæskesteg er dejlig julemad - især når den har sprøde svær og serveres med lun rødkål og sauce i rigelige mængder.
En flæskesteg skal have god tid i ovnen, og når man nu er i gang, så kan det svare sig at tilberede en ekstra stor steg, så man har rigeligt til sandwiches i...

Læs mere
Julemad
Opskrift: Julemænd og -koner

Blandt hyggelige juleaktiviteter med børn, er småkagebagning altid et stort hit. Med Mette Blomsterbergs småkageopskrift på julemænd og -koner, får I fine, krydrede småkager, som kan pyntes med glasur og krymmel, og evt. hænges på juletræet

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gaveæske med krydderier

Gaveæske med krydderier

Forkæl din mand

Forkæl din mand

Super hot chilisauce fra Camilla Plum

Super hot chilisauce fra Camilla Plum

Plakat til verdens bedste Far

Plakat til verdens bedste Far

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^